Συρία : στους 11.000 οι νεκροί από την αρχή της εξέγερσης

από καθεστωτικό

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν ξεπεράσει τους 11.000 και εξ αυτών οι 55 σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση ανέφερε ότι συνολικά τα θύματα ανέρχονται στα 11.117. Από αυτά, 7.972 ήταν πολίτες και 3.145 στρατιώτες ή λιποτάκτες.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι έχει συντάξει έναν ονομαστικό κατάλογο των θυμάτων, στον οποίο σημειώνονται και οι περιοχές όπου σκοτώθηκαν.

Από την περασμένη Πέμπτη, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, έχουν καταγραφεί 55 θάνατοι.
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License