ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6/4/2012 στις φυλακές Κορυδαλλού, οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης, διαμαρτυρόμενοι για την εξώφθαλμα άδικη ποινική τους μεταχείριση.


Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6/4/2012 στις φυλακές Κορυδαλλού, οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης, διαμαρτυρόμενοι για την εξώφθαλμα άδικη ποινική τους μεταχείριση. Κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην τέλεση 143 πράξεων που της αποδίδονται, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν δηλώσει ότι ανήκουν σε αυτήν, να έχουν υπογράψει κείμενά της η να προκύπτει συμμετοχή τους από δηλώσεις συγκατηγορουμένων τους η άλλα στοιχεία. Καταγγέλλουν την απίστευτη ευκολία άσκησης ποινικών διώξεων για εκατοντάδες κακουργηματικές πράξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, την χρησιμοποίηση των πολιτικών τους φρονημάτων και των προσωπικών τους σχέσεων ως στοιχείων ενοχοποίησής τους αντί για αποδείξεις, την απόλυτη έλλειψη αιτιολογίας στα εντάλματα προσωρινής τους κράτησης και την επανειλημμένη (τέταρτη για Μητρούσια - Καραγιαννίδη, δεύτερη για Σακκά), δίωξη και προφυλάκιση για το ίδιο αδίκημα (συγκρότηση και ένταξη στη ΣΠΦ 1/1/2008 – 23/9/2009).

Τα χαρακτηριστικά αυτά αποκαλύπτουν φρονηματικές διώξεις, έλλειψη δικαστικής αμεροληψίας, καταπάτηση κάθε τεκμηρίου αθωότητας, παράβαση των αρχών της δίκαιης δίκης, κατάργηση του ακαταδίωκτου λόγω εκκρεμοδικίας και της διπλής δίωξης και καταδίκης, καταστρατήγηση της απαγόρευσης διαδοχικών προφυλακίσεων για τα ίδια αδικήματα. Προοιωνίζουν αυθαίρετες παραπομπές, δίκες σκοπιμότητας και πρωτόγνωρα εξοντωτικές ποινές χωρίς στοιχεία. Προβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο η δικαστική εξουσία, σε αγαστή συνεργασία με την  κυβέρνηση και την αστυνομία, απειλεί να παραδειγματίσει μία ολόκληρη κοινωνία που αντιστέκεται στις πολιτικές που την αφανίζουν, την εκμεταλλεύονται και την καταστέλλουν.

Ζητούν  εν όψει εκδίκασης των προσφυγών τους κατά των προφυλακίσεων από το Συμβούλιο Εφετών (δεν έχει ορισθεί ημερομηνία) τη συμπαράσταση και της κοινής γνώμης.

 

Οι συνήγοροί τους και άλλοι συμπαραστάτες διοργανώνουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 25/4/2012 ώρα 13.00΄στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License