Καρεφυλλάκης Σταύρος - Ο Νεοναζί με το κόκκινο στρινγκ

Ξεβράκωτος για την Πατρίδα! (σε παραθαλάσσιες τρελλίτσες μαζί με τον έτερο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, Στέλιο Κύναιδο Βαλαμάκη)

post image

Και όχι το πρόβλημα δεν είναι το κόκκινο στρινγκ, αλλά ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Χανιά (όπως και όλοι οι υποψήφιοι του εν λόγω κόμματος) είναι νεοναζί. Ήταν που ήταν αυτοπαοκαλούμενη η δημοκρατία που ζούμε, τώρα είναι και τα κόμματα της.

Εικόνες:

από απολυμένος 20/04/2012 5:53 μμ.


Απο το site της οργανωσης τους. Δημοσια στοιχεια ειναι αυτα ετσι;;;

Οποιος χρειάζεται καμμιά πληροφορία φαντάζομαι μπορει ελεύθερα να επικοινωνήσει...

 

Υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή

Καρεφυλλάκης Σταύρος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932493298


Βλαμάκης Στυλιανός, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984722222

από Ηρακλειωτης 20/04/2012 7:02 μμ.


post image

ο Καρεφυλακης κατεβαινει υποψηφιος στον νομο Ηρακλειου και ο οπλοφορος Βλαμακης στον νομο Χανιων. Στη φωτο ο Βλαμακης δειχνει περιχαρης τη ταμπελα του ναζιστικου στρατοπεδου συγκεντρωσης Νταχαου

Εικόνες:


post image

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν στη Ρώμη προπαγανδιστικές αφίσες εθνικιστικών κομμάτων. Το πρόβλημα; Η βασική φωτογραφία της αφίσας προέρχεται από της Αθήνα όπου το αγριεμένο πλήθος κρατά το πανό "Απόψε πεθαίνει ο φασισμός"!!!

Οι φασίστες στην Ιταλία έχουν δεχθεί μεγάλο κάζο για την αφίσα καθώς το ζήτημα έχει αναδειχθεί εκτενώς ακόμη και από μεγάλες εφημερίδες.

Εικόνες:

από απατσι 21/04/2012 4:57 πμ.


βραβεια φασιστικου χωρου. Ευτυχως που εχουμε και αυτους και γελαμε μερες που ειναι...

από Tar 23/04/2012 7:50 μμ.


post image

.

Εικόνες:

από libertarian 27/04/2012 4:20 μμ.


To απόσπασμα του Μιχαλολιάκου στο σχόλιο σου 1393528 από πιο βιβλίο του είναι?

 

 


post image

τρολλιά σε υποψήφιο της ΧΑ Ιωαννίνων, μοιράστηκε σε όλη την κεντρική αγορά της πόλης

Εικόνες:

από απ 14/06/2019 1:07 μμ.


ακομη ενας μειον

 

https://jailgoldendawn.com/2019/05/25/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB/

από ?;ασ/δΦ 18/07/2019 12:18 πμ.


...ότι ο τίτλος "Ο Νεοναζί με το κόκκινο στρινγκ" και το "Ξεβράκωτος για την Πατρίδα! (σε παραθαλάσσιες τρελλίτσες μαζί με τον έτερο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, Στέλιο Κύναιδο (σα να λέμε πούστης στα αρχαία ελληνικά: ο έχων την αιδώ του κυνός, του σκύλου) Βαλαμάκη)" και το "Επιτέλους! Τους βρήκαμε και σε μια φώτο ντυμένους!", πλάκα στην πλάκα  εμπεριέχουν εκούσια αντρίλα, σεξισμό και μικροαστική νοοτροπία. Και δεν εννοώ, ότι τα σχόλια προσβάλλουν τους ναζίδες της Χ.Α., την lgbtq κοινότητα προσβάλλουν. Και δεν τρολλάρω, μιλάω πολύ σοβαρά κι εκπλήσσομαι, που δεν διαμαρτυρήθηκε κάποιος πριν από 'μένα. Είμαι εγώ στραβός ή στραβά αρμενίζουμε;

από φούστης 18/07/2019 9:18 μμ.


φυσικά και έχει μικρές δόσεις ακούσιου σεξισμού και μικροαστίλας. Υπάρχει και αυτή η χρήση του λόγου που έχει στόχο να είναι αιχμηρή και ειρωνική, όπως υπάρχουν και άλλα σχήματα. Τώρα αν είναι σαχλαμάρα ή όχι εναπόκειται στην κρίση του αναγνώστη. Σοβαρά τώρα η απαγόρευση της όμως θα ήταν ολοκληρωτισμός και φασιμός. Τι προτιμάς?

Εσύ προσωπικά προσβάλεσαι? ανήκεις στη κοινότητα που επικαλείσαι και μιλάς εκ μέρους όλων της? Σε εμποδίζει αυτή η χρήση της γλώσσας να αντιληφθείς τα νόηματα και τις πληροφορίες?

υστ. για να δούμε θα κρυφτούμε ή θα εξαφανιστούμε

από @ 18/07/2019 10:55 μμ.


Πριν 8 χρόνια που γράφτηκαν αυτά το έμφυλο κίνημα ταυτοτήτων δεν υπήρχε πουθενά ρε ψηλέ, ούτε στην αναρχία. Πολλά άλλαξαν από τότε, πολλοί λόγοι προσαρμόστηκαν, η διάλεκτος μεταξύ μας και με τους γύρο μας αντιλήφθηκε πράματα όπως η σεξουαλική ετεροκανονικότητα και τα συναφή.

από ο 18/07/2019 11:43 μμ.


δε θα κοντράρουμε τους ναζι  με τα δικά τους ιδεολογήματα..

ειδικά που στην κρητη  η ματσίλα είναι το κατεξοχην πεδίο, εμεις στεκόμαστε ενάντια σε καθε αρενοπώτητα που πάει να βγει απο πάνω...

με άλλα λόγια, φορόντας τα κοκκινα στριγκακια μας (αλλα φροντίζουμε να εχουμε κ κανένα αρβιλάκι για να γινει σωστη δουλειά) ρήχνουμε τους φασιστες στη θάλασσα..

πισω αντρακλες, κρητίκαροι, φασίστες

εμπρός συντρόφισες

από μια 19/07/2019 9:53 πμ.


Το αφηγημα "οι ναζι ειναι γκει" ειναι απαραδεκτο, εχει επισημανθει απο πολλες/ους και στο παρελθον -και κακως εγινε δεκτο ως αναρτηση απο την ΣΟ

από ?;ασ/δΦ 19/07/2019 12:19 μμ.


1) Αν είναι, αυτή, η μικρή δόση σεξισμού και μικροαστισμού -στο συγκεκριμένο μέσο, έχει σημασία, ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο Indymedia-, δε θέλω να ξέρω, πως θα είναι η μεγάλη ή η ακόμα μεγαλύτερη.

2) " Υπάρχει και αυτή η χρήση του λόγου που έχει στόχο να είναι αιχμηρή και ειρωνική, όπως υπάρχουν και άλλα σχήματα.". Όχι, δεν είναι, αυτή, η περίπτωση που περιγράφεις! Εδώ, προσβάλλεται εν είδει χιούμορ -γιατί πρόκειται για το ίδιο είδος χιούμορ που κάνουν οι μάτσο λαϊκοί στο καφενείο ή στο γήπεδο όταν κράζουν αδερφές ή όταν αστειευόμενοι αμφισβητούν ο ένας την αντρίλα του άλλου-, ο ανδρισμός των χρυσαυγιτών με την πρόσαψη της "ρετσινιάς του πούστη". Ή αν δεν ισχύει αυτό, ή εγώ παραέχω ή δεν έχω καθόλου χιούμορ και δεν πιάνω το αστείο.

3) Ούτε μίλησα για απαγορεύσεις, ούτε ζήτησα να κατέβει το thread. Καμμία απολύτως σχέση, μακριά από 'μένα. Κουβέντα κάνουμε...

4) Εγώ δεν προσβάλλομαι με τίποτα, δεν είναι στη φύση μου, αλλά αυτό, δεν είναι ο κανόνας.

5) Δεν ανήκω σε καμμία κοινότητα, ομάδα, οργάνωση, ένωση κτλ-κτλ, επίσης δεν είναι στη φύση μου.

6) Μιλάω μόνο εκ μέρους του εαυτού μου, αλλά κάνω υποθέσεις και για τους άλλους.

7) "Σε εμποδίζει αυτή η χρήση της γλώσσας να αντιληφθείς τα νόηματα και τις πληροφορίες?". Όχι. Τα νοήματα και οι πληροφορίες, δεν τα έθιξα πουθενά. Ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκαν είναι το θέμα.

8) "υστ. για να δούμε θα κρυφτούμε ή θα εξαφανιστούμε". Δεν είμαι τρολ, ελπίζω να υποχώρησε η -δικαιολογημένη- καχυποψία σου.

Και για να λυθεί μια παρεξήγηση, το "?;ασ/δΦ" δεν υπονοεί/σημαίνει κάτι, είναι απλά τυχαία πληκτρολόγηση, μία με το δεξί, μία με το αριστερό χέρι, γι αυτό κι οι χαρακτήρες είναι δίπλα-δίπλα στο πληκτρολόγιο. Κατανοώ το μπλέξιμο, δεν είχα πρόθεση. Έτσι κι αλλιώς φαίνεται, ότι αναφέρομαι στον εαυτό μου με αρσενικό γένος.

από μια 19/07/2019 4:24 μμ.


Ναι εγω ανηκω στο λοατ χωρο και προσβολλομαι. Αλλα θα προσβαλλομουνα και ως γυναικα μονο. Και δεν ειναι απογερευση ειναι απαιτηση να με αντιμετωπιζεις και εσυ και ο καθενας εδω μεσα ως ιση. Δεν ανεχομαι να χησιμοποιειται το θηλυκο στοιχειο με οποιονδηποτε τροπο ειρωνικα, με τις συνδηλωσεις αυτες. ΣΟ

από και τα στρινγκ κουραδοκοφτες 19/07/2019 5:42 μμ.


παρεκλίνουμε από το θέμα μας αλλά μπορεί και όχι.

1 στη πρώτη δημοσίευση το γράφει και όλας ότι τα στρινγκ δεν είναι το πρόβλημα...

2 δεν κοντράρεις του ναζί με τα δικά τους ιδεολογήματα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να είσαι γκέι. Εκτός και αν έχεις φάει την παραμύθα της "αντρίλας". Δεν είναι κακό να τονίζεις ότι και ο αλέκος ο σφαγέας ήταν γκέι όπως και οι σπαρτιάτες και οι αρχαίοι ελληναράδες για να τους χαλάς τα αφηγήματα.

Ειναι γνωστό στην πιάτσα οτι αρκετοί απο αυτούς έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις οι οποίες δεν συνάδουνε με το αφήγημα της αρρενωπότητας (ματσίλας) τους. Η άρνηση τους, γεννάει την ομοφοβία και μετατρέπει τους ίδιους σε τέρατα βασισμένη στον φόβο της αποκάλυψης. Αυτό διαχρονικά το εκμεταλεύονται για να αντλήσουν και να ασκήσουν εξουσία μέσω εκβιασμών. Γνωστό διαχρονικά αυτό και ισχύει για όλη την κοινωνία και ειδικά στην πολιτική είναι αρχαία τακτική. Κάπως έτσι βγήκε και ο όρος πουστιά (και πούστης)αυτό είναι μια λαϊκή ερμηνεία συνεπώς είναι ρευστή ας συζητηθεί κάπου αλλού.

Αυτό που μας αφορά και έχουμε την ιστορική ευκαιρία είναι να απομυθοποιήσουμε και να αποδομήσουμε αυτό το εξουσιαστικό αφήγημα και να καταστρέψουμε μια βασική μορφή (άσκησης) εξουσίας απελευθερώνοντας παράλληλα όλους μας και όχι συγκεκριμένες ομάδες (ταυτότητες).

Εδώ που σκοντάφτει αυτό το κίνημα (fem lgbcdlsdmdma κτλ) είναι στις αντιφάσεις του, (όπως και κάθε κίνημα άλλωστε, ειδικά η αναρχία) και αυτό φυσικό και επακόλουθο είναι να το εκμεταλευτεί το σύστημα κυριαρχίας, βλέπε pride.

Κάπως έτσι δημιουργούνται φαινόμενα αντίθετα προς τις αρχές μας όπως είναι ο δογματισμός, η λογοκρισία, η επιβολή (απαγορεύσεις), οι διαχωρισμοί (ταυτότητες) και άλλα πολλά.

Και εξηγούμαι, για παράδειγμα ο λόγος δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένος απο την σκέψη και την δράση και μεταξύ τους οφείλει να υπάρχει μια όσμωση μια συνέπεια μεταξύ αυτών. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι αναρχικοί όπως αντιλαμβάνονται ότι ο διαχωρισμός αυτός είναι μια εξουσιαστική παρεμβατική πρακτική για να δημιουργήσει υπηκόους, υπάκουους δηλαδή ανθρώπους, δούλους (αγγλικά subjects αντικείμενα). Ο σκεπτόμενος άνθρωπος είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε εξουσίας. Το δόγμα και η ιδεολογία είναι οι μηχανισμοί ελέγχου που ορίζουν τα στεγανά της σκέψης και συνεπώς και οποιασδήποτε δράσης, στα πλαίσια που επιθυμεί η εξουσία έτσι ώστε να έχει τον έλεγχο του ατόμου. Η κάθε επιβολή πχ απαγορεύσεις συνιστά βία και άσκηση εξουσίας.

Η λογοκρισία (ακόμα και για χάρη μιας κάποιας ελευθερίας) είναι η χειρότερη μορφή φασισμού, η ελευθερία μας δεν τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του "άλλου" όπως μια σταγόνα δεν ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα.

Εκεί που ως αναρχικοί τα χαλάμε με το συγκεκριμένο κίνημα είναι γιατί καταστρατηγεί αυτές τις αρχές. Δυστηχώς το σύστημα όπως και ο μπάτσος είναι μέσα μας αλλά και ανάμεσα μας.

Τέλος δεν θέλουμε ούτε στρέητ ούτε γκέυ ούτε λεσβείες ούτε καμία ταυτότητα πια (λαλαλα). Στο σεξ συναίνεση και ο καθείς κάνει ότι θέλει δεν μας αφορά, αλλά ο έρωτας δεν χρειάζεται καμία συναίνεση, ο έρωτας είναι τυφλός (και σε ζητήματα φύλου) δεν ζητάει και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός, είναι ελεύθερος, ας ζήσουμε και εμείς σαν το έρωτα.

Θάνατος σε κάθε εξουσία.

υστ. ας μη γαμ* άλλο αυτό το νήμα, όποιος επιθυμεί ας αντιγράψει τα περιεχόμενα και να ανήξει μια άλλη συζήτηση

από @φούστης 19/07/2019 11:13 μμ.


"εσύ προσωπικά προσβάλεσαι". Πρώτη φορά άκου κάτι τέτοιο στο ινδυ. Και το ψευδώνυμο που επέλεξες υποδηλώνει ότι κανείς κωμική τη κατάσταση ως προνομιούχος. Δε ξέρω αν κατεβαίνεις με τέτοιο ψευδώνυμο στις προλεταριακές συνέλευσης και δεν σε παίρνουν κλωτσοκοπάνα. Αυτά τα reactionary έχουν τελειώσει παιδιά. Οι γυναίκες ήδη κάνουν δικές του πλατφόρμες και το ίδιο ακολουθούν και οι υπόλοιποι που δεν ακολουθούν την κανονικότητα του "δεν έγινε και τίποτα". Τα λέμε στους δρόμους εμείς οι πούστηδες και εσείς οι φούστηδες.

από Μια συμβουλή από ερωτευμένο 20/07/2019 11 πμ.


Ο έρωτας φυσικά και θέλει συναίνεση διότι δεν είναι απαραίτητα αμφίδρομος, ποτέ δεν είναι. Οι διαδικτυακοί stalkers, οι βιαστές και οι παιδόφιλοι έχουν αυτή την αθώα παιδική αντίληψη για τον έρωτα, πως είναι μια κοινή αμφίδρομη κατάσταση που τροφοδοτεί και τα δύο υποτιθέμενα μέλη του, χωρίς συναίνεση.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο φυσικά, από χημικής απόψεως ο έρωτας είναι μια εγκεφαλική δραστηριότητα του ατόμου και μόνο, από ψυχολογική σκοπιά, αυτή η δραστηριότητα δεν αντανακλάται στο ερωτεύσιμο αντικείμενο, αλλά στον ίδιο τον ερωτευμένο, το υποκείμενο. Ο έρωτας τροφοδοτεί τον εαυτό όταν ο ίδιος το επιλέξει (ο εαυτός), γι'αυτό και είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρίσκονται δύο άνθρωπο ως ζευγάρι στον ίδιο βαθμό ερωτευμένοι μεταξύ τους. Στον έρωτα δεν παρεμβάλλεται ούτε επιδρά ούτε συνεισφέρει το ερωτεύσιμο αντικείμενο, αυτό είναι μια πρόφαση του εαυτού.

Η ποιητική κουλτούρα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο τών παραπάνω, αφού η ποιητές είναι διαρκώς ερωτευμένοι (επειδή το επιδιώκουν) με μια ποίηση, μια ρητορική, που αντανακλάται στον εαυτό τους και αυτό τους οδηγεί εν τέλει στην αποξένωση όταν συμβαίνει ανεξέλεγκτα.

Τα υπόλοιπα είναι επιρροές Χόλιγουντ για την στερεότυπη απεικόνιση του έρωτα και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη πραγματικότητα του έρωτα.

Κάτι τελευταίο που έχω να πω στον παραπάνω φίλο μας, οι ταυτότητες δεν είναι επιλογή, γι'αυτό λέγονται ταυτότητες. Εσύ μπορεί να μην θες να υπάρχουν, μπορεί να μην θες να μπουν στη διαδικασία ονοματολογίας, αλλά αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν είτε εμείς τις ορίσουμε είτε όχι. Το μόνο ουσιαστικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις κατανοήσουμε, όπως άλλωστε κατανοήσαμε την ταξική διαστρωμάτωση, τις φυλετικές διαφορές, το Κράτος, τον καπιταλισμό. Με τη διαφορά όμως πως ο καπιταλισμός, το κράτος, μπορεί να καταρρεύσουν, αλλά οι ταυτότητες μας θα παραμείνουν όπως και να έχει, διότι με αυτές γεννηθήκαμε και δεν είναι δομές, γι'αυτό λέγονται ταυτότητες.

Στην αναρχία πάντως θέλουμε την ερωτική ποικιλομορφία όπως και τη φυλετική. Δε θέλουμε τον μαζάνθρωπο, δε θέλουμε να έχουμε όλοι το ίδιο σώμα τις ίδιες ταυτότητες, δε θέλουμε να είμαστε όλοι ίδιοι σαν αγγελάκια. Θέλουμε η διαφορετικότητα του καθένα να είναι πρόταγμα.

από ?;ασ/δΦ 21/07/2019 1:40 μμ.


Δε γαμ*  το νήμα, ασκούμε κριτική στο περιεχόμενό του κι αυτό, είναι συναφές. Προσωπικά δε βλέπω λόγο δημιουργίας νέου thread.

1) "Δεν είναι κακό να τονίζεις ότι και ο αλέκος ο σφαγέας ήταν γκέι όπως και οι σπαρτιάτες και οι αρχαίοι ελληναράδες για να τους χαλάς τα αφηγήματα.". Ναι, δεν είναι, αλλά λέγοντας ότι: "Οι Χ αρχαίοι Έλληνες, όπως και πολλές άλλες σύγχρονες κοινωνίες, που απέκλειαν τις γυναίκες από το μεγαλύτερο κομμάτι των δραστηριοτήτων του κοινωνικού ιστού, είχαν θεσμοποιημένα αυξημένη ομόφυλη (συχνά και παιδοφιλική) σεξουαλικότητα π.χ. η ερωτική σχέση του Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα ή οι σφόδρα επιδιωκόμενες ερωτικές σχέσεις των ζευγών πολεμιστών των Σπαρτιατών". Όμως, αν πεις ότι: "Ο Αλέξανδρος ήταν ένας ντιριντάγκας με φουστίτσα που τον έτρωγε απ' τον Ηφαιστίωνα κι ότι ο Λεωνίδας χτένιζε το γιουσουφάκι του κι έκανε χαλάουα πριν από τη μάχη", είναι κακόβουλο. Οι δύο προσεγγίσεις διαφέρουν παρασάγγας.

2) Subject σημαίνει υποκείμενο, όχι αντικείμενο.

3) Ο "χώρος" δεν τα χαλάει σε θέματα αρχών με την lgbtq-etc κοινότητα. Αντίθετα, αργά αλλά σταθερά οικοδομεί σχέσεις μαζί της και εμπλουτίζεται από αυτή. Αυτός είναι και ο ρόλος οποιασδήποτε αυτόνομης ζώνης στις κοινωνίες, η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνική ζύμωση.

4) Η "αντίφαση", πολλές φορές δεν είναι αντίφαση. Η αντίφαση και η μανιχαϊστική διπολική/διλληματική φύση της (Α ή Β) είναι ένα πολύ απλοϊκό σχήμα, που ελάχιστα περικλείει την εξαιρετική περιπλοκότητα της πραγματικότητας. Βοηθάει στην κατανόηση, γιατί οι άνθρωποι κατακερματίζουμε όταν αναλύουμε, αλλά όταν συνθέτουμε είναι περιττό. Εννοώ, ότι αυτό που λες κινηματική αντίφαση, ίσως να είναι απλά η φύση του πράγματος ή και των πραγμάτων. Ένα φυσικό φαινόμενο. Το δίλλημα καταργείται αυτόματα, αν σταματήσεις να το νοείς ως δίλλημα.

5) Η lgbtq κοινότητα έχει τέτοιο κόλλημα με τις ταυτότητες, γιατί μόλις κατέκτησε το δικαίωμα μιας δημόσιας ταυτότητας και ύπαρξης. Μόλις έχουν βγάλει το κεφάλι απ' τον λάκκο των σκατών που διαχρονικά τους είχαμε βυθίσει οι "ετεροκανονικοί" κι άσχετα με το τι θα πράξουν στο απώτερο μέλλον, τώρα διερευνούν και "αποκρυσταλλώνουν" τις ταυτότητές τους.

6) "lgbcdlsdmdma". LSD+MDMA; Εμένα ο συνδιασμός από πάντα μου άρεσε + αρκετά ακόμα, αλλά γι αυτό έχουν κόλλημα με τις ταυτότητες. Γιατί τρώνε ειρωνεία ακόμα κι εδώ.

από άλλη 21/07/2019 4:45 μμ.


ο έρωτας δεν επιλέγεται. Ειναι μια κατάσταση που σου συμβαίνει, σε κατακλίζει, σε καθηλώνει. Δεν αποφασίζει κανείς πότε κ ποιόν θα ερωτευτεί... (μπορεί όμως κάποιος να μπει στη φαση να "σκοτώσει" το ερωτικο συναίσθημα αν για κάποιους λογους ο άλλος δεν εντάσσεται στο αξιακο σύστημα. πχ ανακαλύπτεις οτι ειναι μικροαφεντικό, σε ανταγωνιστική πολιτική θέση κλπ). Προφανώς κ θέλει συνένεση κ προφανώς δεν συμβαίνει "μαγικά" κ ταυτόχρονα κ στον ίδιο βαθμό για τον ευατό και τον/την άλλη/ο. Αυτη η μη-ανταπόκριση/αντιστοιχεία είναι που μπορεί να κάνει τον έρωτα βασανιστικό. Διαφορετικά όποτε θελαμε θα πατουσαμε το κουμπι και θα ερωτευόμασταν ή θα ξε-ερωτευόμασταν με ευκολία. Θα ήταν δηλαδή ο έρωτας εύκολος. Δεν δουλεύει όμως έτσι. Με κάποιο τρόπο ερωτευόμαστε κάποιους, ενω δεν ερωτευόμαστε κάποιους άλλους. Και προφανώς ο έρωτας δεν έχει άμεση σχέση με το σεξ, που μπορουμε να κάνουμε χωρις να ειμαστε ερωτευμένοι... (πολλοι συγχαίουν την σεξουαλική έλξη με την ερωτική επιθυμία)

από Μια συμβουλή από ερωτευμένο 21/07/2019 7:31 μμ.


Οπότε θέλουμε ερωτευόμαστε. Απλά δεν μας έχουν μάθει και εκπαίδευσει πως και γιατί. Υπάρχουν πάρα πολλές αναλύσεις πλέον για τον έρωτα τόσο από την ψυχολογική κοινότητα όσο και την νευροεπιστήμη, που καταρρίπτουν αυτό το "ανεξήγητο" του έρωτα και υποδεικνύουν πως το υποκείμενο το ερωτεύσιμο είναι ο εαυτός εν τέλει.

Όποιος έχει κάνει μια ψυχανάλυση με σοβαρό ειδικό που δεν είναι αρπάχτρας, ξέρει ποιους ερωτεύεται και ξέρει και να ξερωτεύεται. Θέλει μεγάλη δουλειά αυτό και πολύ πειθαρχία. Τα άτομα που είχαν πάρα πολλούς συντρόφους στη ζωή τους καταλαβαίνουν.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License