Σα να μην Πέρασε μια Μέρα

ΚΑΤΩ τα χέρια από τα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά εγχειρήματα.

Τα ξημερώματα της 20ης Απρίλη, σα να μην πέρασε μια μέρα από την προέλαση των τανκς της χούντας του '67, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πλήθος πραιτωριανών του σύγχρονου ολοκληρωτισμού στρατοπέδευσε στους δρόμους των Εξαρχείων, προχωρώντας στη σφράγιση του Κοινωνικού Κέντρου Βοξ. Την ίδια ώρα τα παραπαίοντα ΜΜΕ, αναπόσπαστο κομμάτι της μεταπολιτευτικής σήψης, διοχέτευαν τον δικό τους οχετό παραπληροφόρησης για το όργιο αυτό της καταστολής, τραβώντας περαιτέρω τα όρια του εκφασισμού.

Σε μία περίοδο που το σύστημα εξουσίας δεν έχει τίποτα πια να πουλήσει παρά φόβο, τα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά εγχειρήματα, τα πιο ζωηρά κομμάτια της κοινωνίας, η ίδια η νεολαία μπαίνουν στο στόχαστρο. Μία ολόκληρη γενιά τίθεται σε κατάσταση εξαίρεσης. Στέλνουμε όμως ένα μήνυμα στους κυρίαρχους. Η μεταπολίτευση, μαζί με το στρεβλό κοινωνικό συμβόλαιο που την στήριξε, τελείωσε. Το αντιεξουσιαστικό κίνημα έχει πια αποκτήσει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία. Από τον Δεκέμβρη του 2008 μέχρι το κίνημα των πλατειών και έπειτα η κοινωνία αναστοχάζεται, χειραφετείται και ανιχνεύει δρόμους ελευθερίας. Όλα τώρα αρχίζουν.

ΚΑΤΩ τα χέρια από τα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά εγχειρήματα. Καλούμε το Σάββατο στις 6 μμ στη συγκέντρωση – συναυλία του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

21/04/2012

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License