Ενημέρωση από αντιφασιστική στη Βέροια

Γύρω στις 5 το απόγευμα μαζευτήκαμε στη πλατεία δημαρχείου τις Βέροιας αντιφασίστες/στιες, όπου στήθηκε μικροφωνική. 6 και μισή κατεβήκαμε στο δρόμο και κάναμε αντιφασιστική πορεία (65-70 άτομα) στο κέντρο της πόλης. Μοιράστηκε αντιφασιστικό κείμενο, φωνάχτηκαν συνθήματα και γράφτηκαν τα γραφεία του "ΛΑΟΣ" και τράπεζες.

post image

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Εικόνες:

από Αυτόνομο στέκι BARUTI 21/04/2012 9:47 μμ.ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Αυτά αντιτάσσουμε εμείς απέναντι στον εθνικιστικό-φασιστικό λόγο κράτους και κομμάτων, που καλλιεργούν συλλήβδην το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε τι διαφορετικό. Αφού δεν κατάφεραν τρία χρόνια τώρα να βάλουν στο γύψο την κοινωνία, ανασύρουν από τα συρτάρια της εξουσίας το φόβο και τον τρόμο για να πείσουν τους υπηκόους της “δημοκρατίας” τους, πώς η μόνη διέξοδος από την κρίση του καθεστώτος είναι η πειθαρχία στους πατερούληδες του έθνους, η τάξη του μίσους, ο λόγος της καθαρότητας της φυλής. Από το μΠΑτΣΟΚ των στρατοπέδων συγκέντρωσης μέχρι τη Χρυσή Αυγή των ναζιστών δολοφόνων, και από τη ΝΔ του έξω οι ξένοι μέχρι το Λαος του πολίτικαλ κορέκτ εθνικισμού, όλοι στοχεύουν μέσω της ανάκλησης του μεγαλοϊδεατικού εθνικισμού στον εκφασισμό της κοινωνίας, την επινόηση ενός εχθρού για την ενίσχυση της ταυτότητας των καταπιεσμένων, τη χειραγώγηση τους στο άρμα των καπιταλιστικών και κρατικών επιλογών, τη διάσπαση της όποια δυνατότητας οργάνωσης και αντεπίθεσης των απο κάτω.

 

Τους τελευταίους μάλιστα μήνες η ορχήστρα της μηχανής της κυριαρχίας, ενεργοποιεί και την έσχατη εφεδρεία των καθαρόαιμου ναζισμού (χρυσή αυγή) προκειμένου να τρομοκρατήσει τους “άσωτους” αυτού του συστήματος. Είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η παρακρατική δράση της εν λόγω συμμορίας. Είναι γνωστές επίσης οι πλάτες που τους κάνουν κράτος, αστυνομία, μμε και κόμματα της δεξιάς. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι η καθημερινή ανύποτακτη οργή κομματιών της κοινωνίας, που τους τσακίζουν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε χώρους εργασίας και διασκέδασης. Άλλοτε οργανωμένα αντιιεραρχικά, άλλοτε αυθόρμητα πάντα όμως με πάθος και μίσος για τους εχθρούς της ελευθερίας και της διαφορετικότητας, άτομα που δεν βολεύονται στον καναπέ της αντιπροσωπευτικής ολιγαρχίας, επιλέγουν να συγκρουστούν στα ίσια μαζί τους. 

 

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγκρουσης με τους δυνάστες μας. Σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο ξεπηδούν νέες δομές αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης της καθημερινής ζωής. Οι αξίες της άμεσης δημοκρατίας, της αδιαμεσολάβητης ελεύθερης δημιουργίας, και της αλληλεγγύης έχουν ριζώσει για τα καλά στα όνειρα των εξεγερμένων. Κανένα κράτος εξαίρεσης, καμιά καταστολή, κανένα φασιστικό γουρούνι δεν μπορεί να εμποδίσει τον άνεμο της ελευθερίας.

 

Όλοι οι καταπιεσμένοι εργάτες/τριες, υπήκοοι, ομοφυλόφιλοι/ες, μετανάστες/τριες, άστεγοι/ες και στιγματισμένοι ασθενείς και μη-, ενωμένοι απέναντι στα αφεντικά και τους νταβαντζήδες μας, θα συντρίψουμε κάθε εχθρό της ελευθερίας.  Και πάνω στα συντρίμια τους θα χτίσουμε μία Νέα Ζωή ισότητας – ελευθερίας και αλληλεγγύης.

 

 

Υ.Γ Τσιράκια της εξουσίας νεοναζί δεν σας περιμένουμε, σας ψάχνουμε.

 

 

Αυτόνομο στέκι μπαρούτι

από Αντιφασιστάκιας 22/04/2012 4:48 πμ.


...που ο αρχηγός του προτείνει να βυθίζονται πλοιάρια με μετανάστες και να κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς τροφή, εκτός κι αν δουλεύουν για να την αποκτήσουν (για σκλάβους ψάχνει;)...


Να εύχαριστησουμε και τα ατομα τα οποια στηριξαν τον αγωνα μας απο αλλες πολεις της Ημαθιας και τους κυριους αστυνομικους που μας προσεχαν σαν παιδια τους χωρις να μας αφησουν απο τα ματια τους.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License