Ανάληψη Ευθύνης για σαμποτάζ στις γραμμές του τραμ

Ανάληψη Ευθύνης για σαμποτάζ στις γραμμές του τραμ

Επανοικειοποίηση παλιών μέσων

 

 

    Στις 21/4 χτίσαμε με οπλισμένο σκυρόδεμα (τσιμέντο) 3 σημεία των γραμμών του τραμ στην ευρύτερη ακτίνα των νοτίων προαστίων. Πολύ συνοπτικά να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν θα αναμασήσουμε την καραμέλα της αποσιώπησης από τους ρουφιάνους. Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος και εχθρικός και θα λογοδοτήσουν για τη στάση τους εν καιρώ.

 

    Προφανώς δεν τρέφαμε αυταπάτες οτι θα διακόπταμε τη λειτουργία του τραμ για ολόκληρο 24ωρο. Η κίνηση μας ήταν αντανακλαστικού χαρακτήρα, προσαρμοσμένη στην επιτακτική ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη.

 

    Θεωρούμε τη στόχευση ακριβή για τους εξής λόγους:

 

Κατ'αρχήν το μέσο είναι άμεσο και σε ευρεία κλίμακα οικειοποιήσιμο. Μια πιο περίπλοκη ενέργεια στη παρούσα συνθήκη θα απαιτούσε πολύτιμο χρόνο χαμένο.

 

Κατά δεύτερο λόγο, το σαμποτάζ και η επίθεση σε αστικά (και υπεραστικά) μέσα συγκοινωνίας αναγκάζει το κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω να πάει στο προορισμό του να μάθει το ΛΟΓΟ της ταλαιπωρίας του και να πληροφορηθεί για την ενεργεία. Με αυτό το τρόπο διαρυγνύεται η κοινωνική ομαλότητα και εισβάλεις στη ζωή ξένου προς το ριζοσπαστικό χώρο κόσμου, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της απεύθυνσης σε συγκεκριμένα ατομα μέσα από “πατροπαράδοτες” διαδικασίες.

 

Και τρίτον, στη ιδιόμορφη συνθήκη της απεργίας πείνας συντρόφων, ένας κύκλος διευρυμένων και διάχυτων δράσεων σαμποτάζ στις μητροπόλεις αναγκάζει ιθύνοντες και πιόνια της καταστολής να σεβαστούν τη παρουσία σου και τις απαιτήσεις σου.

 

 

Να αρνηθούμε το ρόλο του συμμέτοχου στα σιωπηλά πλήθη.

 

 

    Τέρμα οι αναβολές. Τα αδέρφια μας από τη φυλακή μας πέταξαν το τσεκούρι του πολέμου. Στο χέρι μας είναι να το καρφώσουμε στα κεφάλια των εχθρών μας ή να το θάψουμε βαθιά στη γη. Δεν υπάρχει χρόνος για διστακτικότητα, κάθε λεπτό φέρνει κάποιον αδερφό μας πιο κοντά στο θάνατο. Κάποιοι είναι ψυχωμένοι, κάποιοι άψυχοι. Κάποιοι σκυλιάζουν, κάποιοι διασκεδάζουν.

 

 

Να κάνουμε να ανθίσει το πολύχρωμο λουλούδι της αλληλεγγύης στο σκοτεινό κόσμο της παραίτησης και της μιζέριας.

 

 

    Με μια βαθιά ανάσα να δείξουμε το ατσάλινο μας δάγκωμα. Να αναγκάσουμε κάθε πούστη χαρτογιακά και κάθε ένστολο αρχίδι να βρέξει τα παντελόνια του, να κάψουμε τα αμάξια των δεσμοφυλάκων, τα σπίτια των μπάτσων και των δικαστών. Να μην αυταπατόμαστε. Να μη χαμογελάμε. Με μηχανισμούς σαμποτάζ και αντιπληροφόρηση να μετατρέψουμε κάθε στιγμή σε αφορμή για δράση. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με όσες δυνάμεις διαθέτει. Να εμφυσήσουμε το τρόμο σε όλη την εξουσιαστική πυραμίδα. Να εισβάλουμε στις ζωές όποιου έχει μάτια να βλέπει και αυτιά να ακούει.

 

 

Ανοιχτό Κάλεσμα σε κύκλο δολιοφθορών

 

 

    Καλούμε τις ομάδες και τις κοινότητες άμεσης δράσης σε όξυνση της επίθεσης με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Καλούμε κάθε άτομο και συλλογικότητα που τα χώνει στους δρόμους ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

 

Αδέρφια να μην διστάσουμε άλλο. Να τους δείξουμε τώρα τα δόντια μας. Να μην αφήσουμε κανέναν απεργό όμηρο στις σαδομαζοχιστικές τους ορέξεις. Πάντα με προσεκτικές κινήσεις γιατί εμπλεκόμαστε σε παιχνίδι ισορροπιών.

 

Δε σκοπεύουμε να υπονοηματοδοτήσουμε την έννοια της αλληλεγγύης. Δεν μας εκφράζουν εκδημοκρατισμένες και χριστιανικές εκφάνσεις της. Οι συντροφοί μας δεν βρίσκονται σε μια συνθήκη αδυναμίας που χρίζει βοήθεια αλλά σε μια ΠΕΡΗΦΑΝΗ δοκιμασία που απαιτεί επιθετική συνδρομή. Στηρίζουμε τους συντρόφους μας γιατί βλέπουμε στα προσωπά τους τις επιλογές μας, στα δικά μας τις επιλογές τους. Γιατί στην αντίστροφη κατάσταση θα έκαναν και αυτοί το ίδιο.

 

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ:

 

Στους αναρχικούς απεργούς πείνας: Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, Α. ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ και Κ.ΣΑΚΚΑ.

 

Άρση των νέων εκδικητικών προφυλακίσεων και ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της αναρχικής συντρόφισσας Σ. Αντωνίου.

 

Στους αναρχικούς αντάρτες πόλης της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και στον Θ. Μαυρόπουλο οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και αυτοί απεργία πείνας από τις 8 Απρίλη, διεκδικώντας την οριστική μεταγωγή του Γ. Τσάκαλου και του Π. Αργυρού στις φυλακές Κορυδαλλού από αυτές του Δομοκού.

 

 

***

 

Δε παρακαλάμε να μας ακούσουν. Εισβάλουμε στις ζωές τους και τους εξαναγκάζουμε. Επιτιθέμενοι από την ανωνυμία του πλήθους τσακίζουμε τη σιωπή του και ξαναχανόμαστε σε αυτό.

 

Επιφυλασσόμαστε για τη κλιμάκωση της δράσης μας σε αναλογία με την απεργία. Μάθετε ότι όσο εύκολα εισβάλετε στους αγωνιστικούς και αντιεραρχικούς χώρους ΤΟΣΟ εύκολα θα εισβάλουμε στα σπίτια σας. Και τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις “αρρωστημένες” και βίαιες ορέξεις μας. Καριόλη Τέντε σήμερα χτίσαμε το τραμ, αύριο μπορεί να χτίσουμε τα πόδια σου.

 

Τέλος να δωρίσουμε τη πράξη μας στον πολυδιαφημιζόμενο ελληνικό τουρισμό και σε όσους σκοπεύουν να “ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα” και αυτό το καλοκαίρι.

 

 

 

ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License