Νέα κατάληψη στη Λειψία εκκενώθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Τη νέα κατάληψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λειψία ακολούθησε αντιπαράθεση αστυνομίας και αλληλέγγυων συνελήφθησαν 3 άτομα.

post image

Στο άδειο κτίριο της οδού οδού Νάουμπούργκερ 40 στο Πλάγκβιτς της Λειψίας, μπήκαν καταληψίες. Σύμφωνα με το γερμανικό ιντυμίντια, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ περίπου στις 2 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν απ' έξω περίπου 80 υποστηρικτές. Η αστυνομία άρχισε να φτάνει στο χώρο λίγη ώρα αργότερα, ενώ στις 3μιση ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε αποκλείσει το δρόμο, στον οποίο είχε αρχίσει να εκτυλίσεεται μια μικρή γιορτή δρόμου με πάνω από 250 συμμετέχοντες.

Η προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει το κτίριο ξεκίνησε περίπου στις 6μμ, οπότε και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομίας και καταληψιών από ένα παράθυρο στην πίσω αυλή, ενώ η πίεση των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων ήταν ασφυκτική. Μετά από άρνηση των καταληψιών να απομακρυνθούν οικειοθελώς η αστυνομία εισέβαλε στο οχυρωμένο κτίριο στις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση βρέθηκαν μέσα στο κτίριο τρία άτομα, ενώ άλλοι δύο είχαν αλυσοδεθεί στην σοφίτα και αρνούνταν να φύγουν επί ώρες. Δύο από τους καταληψίες συνελήφθησαν.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License