Συγκέντρωση Αλληλεγγύης - Μικροφωνική για τους απεργούς πείνας

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης - Μικροφωνική για τους απεργούς πείνας

post image

Πάνω από 45 σύντροφοι / ισσες μαζευτήκαμε σήμερα στην Καπνικαρέα για τη προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ήταν μια δυναμική συγκέντρωση όπου πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, 'εγινε αφισσοκόλληση  και μοιράστηκαν πάνω από 1500 κείμενα.

Ακολουθούν φωτογραφίες και το κείμενο που μοιράστηκε.

 

Αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία εντός και εκτός τειχών

Με αρχή το Σεπτέμβρη του 2009 και τις συλλήψεις στο Χαλάνδρι, πλέον 9 μέλη της Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές ανά την Ελλάδα ενώ πολλοί άλλοι σύντροφοι σέρνονται από την αντιτρομοκρατική και τους δικαστές από μπουντρούμι σε μπουντρούμι καταδικασμένοι ή προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση.

Οι 16 σύντροφοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είτε έχουν αναλάβει την ευθύνη συμμετοχής τους σε αυτήν είτε αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση, δέχτηκαν κλήσεις για να παραστούν ως κατηγορούμενοι για περίπου 250 ενέργειες που έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις η ΣΠΦ από το 2008 ενώπιον του διδύμου ανακριτών Μπαλτά και Μόκκα.

Οι κατηγορίες είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που κάποιοι σύντροφοι έχουν καταδικαστεί ήδη, κάποιοι δικάζονται τώρα και κάποιοι άλλοι διώκονται εξ’ αρχής : συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, έκρηξη, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών – μηχανισμών, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Καμία “νέα” κατηγορία, κανένα “νέο στοιχείο” στο οπλοστάσιο των ιεροεξεταστών, παρά μόνο μία κοινή υπογραφή στις αναλήψεις ευθύνης, οι ψευδομαρτυρίες των μπάτσων και η σαφής πρόθεσή τους να παραβούν τους νόμους που οι ίδιοι έφτιαξαν και υπηρετούν προκειμένου να μην αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι από τους συντρόφους μας. Δικογραφίες έτοιμες και ανοιχτές από το 2008, δεν ενσωματώθηκαν σε μία όπως στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα. Αντίθετα, ενέργειες της ίδιας οργάνωσης έχουν μοιραστεί σε πέντε διαφορετικά δικαστήρια με τις ίδιες κατηγορίες στο καθένα από αυτά. Ο μοναδικός σκοπός, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο αυθαίρετος ελιγμός και χρήση τους για την παράταση της ομηρίας των συντρόφων μας και η βέβαιη καταδίκη τους σε εκατοντάδες χρόνια κάθειρξης. Πολιτικές σκοπιμότητες και πλήρης υπακοή στις διεθνείς προσταγές από τη μία και από την άλλη ο μόνος τομέας που μπορεί μία κυβέρνηση – κράτος σε πλήρη αποσύνθεση, όπως η ελληνική αυτή τη στιγμή, να παρουσιάζει ότι παράγει έργο, και πόσο μάλλον για μία ακόμη φορά σε προεκλογική περίοδο.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι προφυλακίσεις έγιναν και οι σύντροφοι Καραγιαννίδης, Σακκάς και Μητρούσιας προφυλακίζονται εκ νέου, δίνοντας χρόνο στη δικαστική μαφία να προετοιμάσει όποτε και όπως θέλει τη παραπομπή τους στα έκτακτα στρατοδικεία. Από την άλλη οι σύντροφοι/ ισσες Αντωνίου, Μασούρας και Καρακατσάνη δεν προφυλακίζονται αλλά τους επιβλήθηκαν πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι ανάμεσα στους οποίους η παραμονή τους εντός του νομού Αττικής, η απαγόρευση εισόδου τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα (με εμφανή στόχο να μην συμμετέχουν στις πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα σε αυτά και ενδεχομένως την πολιτική τους αδρανοποίηση) και απαγόρευση οποιαδήποτε σχέσης τους με τους συγκατηγορουμένους τους.

Αλλά η εκδίκηση των κρατικών μηχανισμών και των υπαλλήλων τους δε σταματά εκεί. Ακόμα και έτσι η μανία τους για την καταστολή των πεποιθήσεων και της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων μέσα στις φυλακές συνεχίζεται αδιάκοπα. Συνεχείς προσπάθειες να κάμψουν το ηθικό τους με βίαιους σωματικούς ελέγχους και  αλλεπάλληλες απομονώσεις. Πολύωρες μεταγωγές δυο φορές το μήνα σε ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα με τη συνοδεία 20 εκαμιτών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος….

Η στάση των 9 μελών της Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, η αξιοπρεπής στάση τους μέσα στις φυλακές και η προσπάθειά τους να αφήσουν άδεια κελιά πίσω τους τροφοδοτεί την ανάγκη μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους φυλακισμένους συντρόφους μας περισσότερο από ποτέ. Το “fast track” στρατοδικείο που λαμβάνει χώρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όσα θα έρθουν και οι πιλοτικές κινήσεις που πάνε να εφαρμοστούν πρώτη φορά σε αυτούς θα μας βρουν δίπλα στους συντρόφους μας και απέναντι σε όποια εξουσία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος  και οι σύντροφοι Καραγιαννίδης, Σακκάς και Μητρούσιας αποφάσισαν να μην αφήσουν να συμβούν άλλες αυθαιρεσίες εις βάρος τους, αποφάσισαν να υπερασπιστούν και να αγωνιστούν με κάθε μέσο και κόστος για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους, στην προκειμένη περίπτωση βάζοντας ως οδόφραγμα στην κρατική καταστολή τη σωματική τους ακεραιότητα.

Από 6/4 οι σύντροφοι Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσιας, Κ. Σακκάς βρίσκονται σε απεργία πείνας απαιτώντας την άρση των αυθαίρετων και εκδικητικών προφυλακίσεων που τους επιβλήθηκαν από τους ιεροεξεταστές Μόκκα και Μπαλτά μετά την απολογία τους σχετικά με τις 250 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις που έχει αναλάβει την ευθύνη η Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και την άμεση αποφυλάκιση της αναρχικής Σ. Αντωνίου για λόγους υγείας.

Από την Κυριακή 8 Απριλίου τα μέλη του φυλακισμένου Πυρήνα μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Τσάκαλος Γεράσιμος και Αργυρού Παναγιώτης βρίσκονται σε απεργία πείνας με αίτημα  την οριστική μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες εκδικητικές μεταγωγές  και η σωματική και ψυχολογική τους φθορά. Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους συντρόφους τους, σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι σύντροφοι Χ. Τσάκαλος από 8/04 και Δ. Μπολάνο, Χ. Χατζημιχελάκης και Γ. Πολύδωρας από 17/04. Όσο δεν ικανοποιείται το αίτημα των συντρόφων τους για οριστική μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό, στην απεργία πείνας θα προσχωρήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

Εμείς από τη πλευρά μας ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε συνειδητά δίπλα στους συντρόφους μας και θα παραμείνουμε μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η οργή μας μετατρέπεται σε μία φωτιά έτοιμη να πυρπολήσει τις ήρεμες μέρες και νύχτες αυτού του εχθρικού κόσμου. Σε μία φωτιά που λιώνει τα σίδερα της φυλακής και σπάει την απομόνωση των συντρόφων μας. Σε μία φωτιά που υπόσχεται πως δεν θα επιτρέψει να είναι κλειδωμένοι για πολύ ακόμα. Σε μία φωτιά που δεν πρόκειται να σβήσει μέχρι όλοι μας να είμαστε ελεύθεροι…

Δίπλα σε αυτούς που με πίστη και αφοσίωση αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία

Συγκέντρωση – Μικροφωνική Τρίτη 24/04 στην Καπνικαρέα 17:00μμ

Συγκέντρωση – Μικροφωνική Πέμπτη 26/04 στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου 11:00 πμ

Πορεία αλληλεγγύης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/04 18:00μμ Πλατεία Ελευθερίας Κορυδαλλός

Μέχρι όλοι μας να είμαστε ελεύθεροι

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στην Αναρχική Επαναστατική Οργάνωση

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση                                          

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License