"Ο Άσσαντ είναι τελειωμένος"

από καθεστωτικό

«Ο πρόεδρος της Συρίας είναι τελειωμένος»

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 06:46

 

Ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρζούκι, ξεκαθάρισε στη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα αλ Χάγιατ ότι ο πρόεδρος της Συρίας είναι… «τελειωμένος», υπογραμμίζοντας πως «θα εγκαταλείψει την εξουσία νεκρός ή ζωντανός».23-4-2012 , κυανόκρανοι του ΟΗΕ στην Συρία

 

«Η λύση στη σύγκρουση στη Συρία θα πρέπει να έχει ως παράδειγμα την Υεμένη, όπου ο πρώην πρόεδρος της χώρας μεταβίβασε την εξουσία στον αντιπρόεδρό του με αντάλλαγμα να του παραχωρηθεί αμνηστία βάσει μιας συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν οι μοναρχίες του Κόλπου κι ο Ο.Η.Ε.», εξήγησε.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα μπορούσε να χορηγήσει άσυλο στον πρόεδρο της Συρίας, εκτιμώντας ότι εάν δε βρεθεί μια στρατηγική εξόδου, αυτό μπορεί να κλιμακώσει την σύγκρουση, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ο.Η.Ε. έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.000 ανθρώπους.
 

από @ 26/04/2012 7:30 πμ.


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης ισχύος στη Συρία εάν το σχέδιο του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας στη χώρα αποτύχει.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο καθεστώς της Δαμασκού να μας αψηφά», είπε ο Ζιπέ.
Η βία συνεχίζεται στη Συρία παρά το σχέδιο του απεσταλμένου Κόφι Ανάν που καλεί τη συριακή κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα και τα βαρέα όπλα από τα αστικά κέντρα. Ο Ζιπέ είπε ακόμα ότι 300 παρατηρητές του ΟΗΕ θα πρέπει να αναπτυχθούν στη χώρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αν το ειρηνευτικό σχέδιο αποτύχει, δήλωσε, «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέα στάδιο με ένα ψήφισμα στο πλαίσιο Αρθρου Επτά» που θα επιτρέψει τη χρήση ισχύος «για να σταματήσει αυτή η τραγωδία».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License