Κίνηση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στο εφετείο Αθηνών

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

                        ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    Στις 26/4 πραγματοποιήθηκε από αλληλέγγυους μοίρασμα κειμένων στο Εφετείο στη Λουκάρεως, σχετικά με τους αναρχικούς απεργούς πείνας Κώστα Σακκά, Αλέξανδρο Μητρούσια, Γιώργο Καραγιαννίδη, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας απο τις 6/4 αιτούμενοι την άρση των νέων αυθαίρετων και εκδικητικών προφυλακίσεών τους, καθώς και την άμεση απελευθέρωση της αναρχικής συγκατηγορούμενής τους Στέλλας Αντωνίου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό επιδεινώμενο πρόβλημα υγείας. Οι Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο.


   Κατά τη διάρκεια του μοιράσματος στον εσωτερικό χώρο του Εφετείου και έπειτα από εντολή του προϊσταμένου των εφετών, του Αεροπαγίτη Ιωάννη Χαμηλοθώρη, μας πλησίασαν δύο μπάτσοι, ο ένας με πολιτικά, οι οποίοι μας διέταξαν να φύγουμε από το κτίριο. Όταν εμείς αρνηθήκαμε και συνεχίσαμε να μοιράζουμε κείμενα, προσπάθησαν να επιβληθούν με την προβλεπόμενη τραμπούκικη συμπεριφορά τους. Σκίζανε τα κείμενα που αφήναμε πίσω μας, ζητούσαν επιτακτίκα και διαρκώς να επιδείξουμε ταυτότητες και προσπάθησαν να μας εγκλωβίσουν στις σκάλες. Φτάνοντας στον 5ο όροφο ήρθαν οι επικεφαλείς, και με τη συνδρομή τεσσάρων άλλων μπάτσων, μας είχαν για αρκετή ώρα σε ένα καθεστώς γελοίας "ομηρίας"  . Παράλληλα στο προαύλιο του Εφετείου παρατάχθηκε, ύστερα από εντολή του προϊσταμένου των εφετών, διμοιρία για να αποθήσει τους υπόλοιπους συντρόφους που μοίραζαν έξω. Με παρέμβαση δικηγόρου τελικά βγήκαμε απο το κτίριο και αποχωρήσαμε.


  Η αποσιώπηση της απεργίας πείνας των αναρχικών στις φυλακές Κορυδαλλού, τα βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας (φαγητό δίπλα στον απεργό σε 24ωρή βάση), παραποίηση των εξετάσεων, όπως και το περιστατικό στο Εφετείο, αλλά και μια σειρά παρόμοιων περιστατικών δείχνουν ξεκάθαρα την πολιτική επιλογή του Κράτους. Στη σημερινή συγκυρία της συστημικής κρίσης, η μάσκα της δημοκρατίας έχει πέσει και κάνει την εμφάνισή του απροκάλυπτα πια ο ολοκληρωτισμός του συστήματος.  


    Η νέα χούντα που επιβάλλεται αποτελεί γεγονός. Απέναντι σε αυτή  συνθήκη αρνούμαστε πεισματικά να αφήσουμε τα αναχώματα της αντίστασης ανοχύρωτα στα χέρια του εχθρού.


                        ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ
          ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ


                                                                                                                                  αλληλέγγυοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License