Η Καναδική Άνοιξη: Οι φοιτητές επιστρέφουν στους δρόμους, 85 συλλήψεις

http://www.commondreams.org

Μόντρεαλ: Διακόπηκαν το βράδυτης περασμένης Τρίτης οι  συνομιλίες μεταξύ των φοιτητών και της κυβέρνησης για το ζήτημα των αυξήσεων των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα την συνέχιση της 10 εβδομάδων απεργίας των φοιτητών. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για άλλη μια φορά, και συγκρούστηκαν  με τα Καναδικά ΜΑΤ με αποτέλεσμα 85 συλλήψεις.
 
 . Η ρήξη επήλθε  όταν μία από τις ομάδες φοιτητών, CLASSE, η οποία αντιπροσωπεύει το ήμισυ των σπουδαστών στην απεργία, αποκλείστηκε από τις συνομιλίες.

Εκ μέρους της CLASSE ο εκπρόσωπος της Gabriel Nadeau-Dubois, ερμήνευσε την κίνηση, λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την παλιά στρατηγική του διαίρει και βασίλευε». Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός προσπαθεί να αποδυναμώσει το φοιτητικό κίνημα."


Η κυβέρνηση δήλωσε από την άλλη μεριά ότι μία από τις ομάδες φοιτητών, η CLASSE, έσπασε την εκεχειρία πραγματοποιώντας διαδήλωση την προηγούμενη Τρίτη και ότι ανέχεται απόψεις βίαιης δράσης – που δυναμιτίζουν τις συνομιλίες-στην ιστοσελίδα της.


Η αποβολή της CLASS οδήγησε δύο άλλες ομάδες φοιτητών να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να οργανώσουν στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ακολούθησαν μετά.

Ο ηγέτης μιας ομάδας φοιτητών είπε ότι οι συνομιλίες αναστέλλονται έως ότου η CLASS καλεστεί να καθίσει ξανά στο τραπέζι και πάλι.

 http://www.cbc.ca/video/watch/Embedded-Only/News/ID=2227308313

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License