ενημέρωση για τον σύντροφο Ράμι Συριανό

.............................

Ο σύντροφος Ράμι Συριανός βρίσκεται εδώ και ένα μήνα πλέον (από τις 26 Μάρτη), απομονωμένος στις φυλακές της νιγρίτας σερρών, στα "κελιά νεοεισερχομένων'.

Μετά από την τελευταία αναβολή του δικαστηρίου του, για το οποίο μετήχθει αυθημερών στα δικαστήρια θεσσαλονίκης και αυθημερών επέστρεψε στις φυλακές νιγρίτας, αρνήθηκε για ακόμη μία φορά την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να περάσει την επομένη από εισαγγελλέα, για να του επιβληθεί εν τέλει η ποινή της πειθαρχικής μεταγωγής.

Έκτοτε ο σύντροφος βρίσκεται απομονωμένος από τις ακτίνες της φυλακής, σε ένα από τα "κελιά νεοεισερχομένων". Οι συγκεκριμένοι χώροι, πέρα από την ονομασία, δεν διαφέρουν σε τίποτα από το πειθαρχείο, την γνωστή σε όλους "απομόνωση". Είναι χώροι που προορίζονται για τους νεοεισαχθέντες κρατούμενους σε μιά φυλακή και για αυτους που γυρνάν από άδεια. Απομονωμένοι από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς προαυλισμό ( στην περίπτωση του συντρόφου του επιτρέπεται μια μισάωρη έξοδος σε ένα διάδρομο για να κάνει ένα-δύο τηλεφωνήματα την ημέρα...)

Εδώ να σημειώσουμε μιλώντας με τους δικούς τους όρους, πως η μέγιστη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται για ένα κρατούμενο για να μείνει στο πειθαρχίο δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10 μέρες... και αυτό όχι για να καταγγείλουμε μια ακόμη "παρατυπία" του σωφρονιστικού συστήματος που εκ βάσεως άλλωστε αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά για να αναδειχθεί μια από τις μεγαλύτερες πτυχές του...Πέρα λοιπ[όν από τη στέρηση της "ελευθερίας", τον φυσικό περιορισμό, τον έλεγχο και την επιτήρηση, είναι η πάταξη της ίδιας της αξιοπρέπειας του κρατούμενου. Οταν τα παραπάνω δεν αρκούν για να γίνει αυτό το σύστημα πρέπει να εφεύρει άλλους τρόπους...

Και ενώ ο σύντροφος παραμένει στην απομόνωση εδώ και ένα μήνα, αναμένωντας την μετάγωγη που του έχει επιβληθεί, σήμερα ο δικηγόρος του πληροφορήθηκε μέσω του υπουργείου πως η πειθαρχική απόφασηδεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στο υπουργείο δικαιοσύνης, εσκεμμένα προφανώς, που σημαίνει πως η παραμονή του στις φυλακες νιγρίτας υπο το καθεστώς της απομόνωσης παρατείνεται....

Να υπενθυμίσουμε πως ο σύντροφος συνεχίζει την αποχή συσσιτίου από τις 11/4, ως αλληλέγγυος στις απεργίες πείνας των μελών της σ.π.φ και των Μητρουσια,Σακκά,Καραγιανίδη, καθώς οι σύντροφοι μέλη της σ.π.φ συνεχίζουν τον αγώνα τους ως απεργοι πεινας, για την οριστική μεταγωγη του Π.Αργυρου και Γ.Τσάκαλου από τις φυλακές Δομόκου.

 

υ.γ. οφείλουμε να αναφέρουμε την αλληλέγγυα στάση του κρατουμενου Χ.Α. στον Ράμι Συριανο, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομονώση του συντρόφου, ξεκίνησε μόνος του από την β πτέρυγα των φυλακών νιγρίτας απόχη συσσιτίου, ενώ στη συνέχεια απειλήθηκε και ο ίδιος με πειθαρχικό.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

από (*) 28/04/2012 9:19 μμ.


Τα αρχικά του κρατούμενου δεν είναι Χ.Α. αλλά Χ.Δ., ζητούμε συγνώμη για το τυπογραφικό λάθος...

Επίσης ο αξιοπρεπείς κρατούμενος Χ.Δ. συνεχίζει ΜΟΝΟΣ του μέχρι σήμερα την αποχή συσσιτίου, ως αλληλέγγυος στον σύντροφο Ράμι Συριανό, από την πρώτη στιγμή που ο σύντροφος βρέθηκε στην απομόνωση. Επίσης ο Χ.Δ. αντιδρώντας στην παράταση της παραμονής του Ράμι εκτός των ακτίνων της φυλακής, αρνήθηκε να μπει στο κελί του, το μεσημέρι της κυριακής του πάσχα, με αποτέλεσμα να περάσει και ο ίδιος ένα βράδυ στο πειθαρχείο, με την απειλή του να διαταχθεί και για τον ίδιο πειθαρχικό, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε εν τέλη.

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License