1.097 εργατικά ατυχήματα,13 νεκροί το α` τρίμηνο του 2012

...

Δεκατρείς εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους ενώ καταγράφηκαν 1.097 εργατικά ατυχήματα το α` τρίμηνο του 2012 τονίζει η ΓΣΕΕ επικαλούμενη στοιχεία  του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ΣΕΠΕ. Η ΓΣΕΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων και επισημαίνει την αναγκαιότητα της ίδρυσης φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου.

 «Η εντατικοποίηση των ελέγχων επιβάλλεται με δεδομένο το γεγονός ότι τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο».

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την ώρα που δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο ,η αναγκαιότητα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για την ίδρυση φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε» σημειώνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια μελέτης με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, ξεκινώντας από τη Θράκη και την Κομοτηνή, όπου παρατηρείται ένταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και γενικότερα των προβλημάτων υγείας. Επόμενος στόχος είναι στη συνέχεια να δημιουργηθεί ιατρείο υποστήριξης εργαζομένων πιλοτικά στην Κομοτηνή με τη συνεργασία ειδικών γιατρών εργασίας και ψυχολόγων».http://www.alterthess.gr/content/1097-ergatika-atyximata13-nekroi-trimino-toy-2012


η ΓΣΕΕ συνεχίζει να μας κοροϊδεύει επιδεικτικά και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι αναρχικοί ή αναρχοσυνδικαλιστές (ποιος τους έχασε για να τους βρούμε εμείς τους αναρχοσυνδικαλιστές; αλλά λέμε τώρα) εξακολουθούν να ακολουθούν τα εργατικά κέντρα που ανοιχτά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ και όλα αυτά που προωθούν ενάντια των εργαζομένων.

Θέλετε να σας πω γιατί αξίζει παρά φύσιν η ΓΣΕΕ; ίδρυση λέει φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου! Υπάρχει το ΚΕ.Π.Ε.Κ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) το οποίο σε αγαστή συνεργασία με το Σ.ΕΠ.Ε (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έχει και facebook, μην χάσει) προφυλάσσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τι το θέλει το νέο φορέα αφού κανένας από τους δύο υπάρχοντες δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για τον εργαζόμενο;

Γιατί τίποτα; ΣΕΠΕ σε καταγγελία για βλαπτική μεταβολή σύμβασης εργασίας, πρότεινε την εργαζόμενη να κάνει καταγγελία και να προσπαθήσει να συνθηκολογήσει (οκ θεμιτό θα πει ένας παραδομένος) αν ΔΕΝ συνθικολογήσει πρέπει να πάει στα δικαστήρια να αποφασίσουν αυτά. Αν βάλεις τώρα (01/05/12) μια αγωγή θα δώσεις κανένα χιλιάρικο σε αμοιβές και χαρτούρα και θα εκδικαστεί με το νέο έτος (στην επαρχία, στην Αθήνα άστα), αν έχεις και πρόβλημα και θέλεις και ασφαλιστικά μέτρα θα δώσεις κανένα ακόμη χιλιάρικο και αν σου κάτσει. Αν δεν σου κάτσει τζάμπα το χιλιάρικο.

ΚΕΠΕΑ: Θα μιλήσω από κοντινή εμπειρία: ΑΝ. Μακεδονίας και Θράκης (έτσι το λένε) Έχει γραφεία σε Θεσ/νίκη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. (Αν έχει αλλού δεν ξέρω, αυτά ανέφεραν στο τηλέφωνο) και τους λες λοιπόν να κάνουν ένα έλεγχο και σου απαντούν πως δεν υπάρχουν κονδύλια για μετακίνηση! 

Προτείνω λοιπόν να κόψουν το δούλεμα και να βάλουν τον νέο φορέα στον κώλο τους!

Α και για το ΕΛΥΝΙΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας) επιχειρησιακό σωματείο παρέδωσε MSDS (material safety data seets) για συγκεκριμένες ΠΟΕ (πτητικές οργανικές ενώσεις) και το Ινστιτούτο (δεν φταίνε οι υπάλληλοι, τρεις μήνες απλήρωτοι είναι, με ΕΣΠΑ έγινε το Ινστιτούτο) δεν έχει τα κατάλληλα υλικά για να διενεργήσει ελέγχους. 

Οπότε να μας αφήσουν ήσυχους οι μαλάκες. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License