MAT στην κατάληψη Στέγης Παντείου

Ματ, ασφαλήτες περικύκλωσαν την κατάληψη

Έχουν περικυκλώσει το κτήριο της παλιάς εστίας της Παντείου, που εδώ και κάποια χρόνια είναι κατάληψη στέγης. Πολύ πιθανόν για εκκένωση, έχουν μπει ήδη μέσα.

από (Α) 29/04/2012 10:02 πμ.


ΑΠΌ ΤΗΛ : Στις 9 το πρωί περίπου μπήκαν ματ στις εστίες παντείου. Ενημέρωση ας μπαίνει εδώ

από @ntifa 29/04/2012 12:06 μμ.


Αυτή τη στιγμή φράζετε η είσοδος της κατάληψης με λαμαρίνες, με παρουσία μπάτσων δεν γνωρίζω για τυχον συλλήψεις . ΕΠΕΙΓΟΝ! να κατέβει κόσμος στην πάντειο είναι προσβάσιμη. 


 

 

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Απριλίου, γύρω στις 7, το τετράγωνο όπου βρίσκεται η κατάληψη των πρώην φοιτητικών εστιών Παντείου περικυκλώθηκε απροειδοποίητα από τέσσερις κλούβες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, καθώς και μια σειρά από διάφορα άλλα κρατικά μαντρόσκυλα, αποκλείοντας κάθε εξωτερική πρόσβαση. Μετά την επιτυχή εγκατάσταση του στρατού κατοχής πέριξ της κατάληψης και με τη παρουσία εισαγγελέα, οι παραπάνω ορδές εισέβαλαν βίαια σε έναν ακόμη αυτοοργανωμένο χώρο, ξαναπαίζοντας το ίδιο έργο που πρόσφατα ανέβηκε με αποτυχία στα Εξάρχεια (καταλήψεις Βοξ και Βαλτετσίου). Αφού περιφέρθηκαν στους χώρους του κτιρίου, περισυλλέγοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, αποχώρησαν σφραγίζοντας την πόρτα, κολλώντας αφίσα περί ανακαίνισης των εστιών και χτίζοντας ένα σιδερένιο κουβούκλιο απ' έξω.

Το πρωί της Δευτέρας, τα άτομα του κτιρίου και αλληλέγγυοι/-ες, επαινέβησαν στη συνεδρίαση της συγκλήτου, απευθυνόμενοι στο πρύτανη της Παντείου. Απ' αυτή τη συνάντηση, φάνηκε πως τα μέλη της συγκλήτου δεν ήταν ενημερωμένα αναφορικά με την εκκένωση. Μετά από έναν διάλογο βασισμένο σε σαθρά επιχειρήματα, αποδείχτηκε ο δόλος της πρυτανικής αρχής, μην έχοντας προειδοποιήσει τη κατάληψη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συλλήψεις. Μάλιστα, μοναδικό πειστήριο που παρουσίασαν ήταν η απόφαση της συγκλήτου και ένα μυστήριο χρηματικό κονδύλι που δεν έχει εγκριθεί ακόμη.

 

Το κτίριο που στεγάζει τη κατάληψη εγκαταλέιφθηκε το 1999, αφού κρίθηκε ακατάλληλο μετά το μεγάλο σεισμό. Φυσικά, η επιλογή του εμπειρογνώμονα έγινε από τον τότε πρύτανη και με αφορμή το γεγονός ακολούθησε ένα αστικού τύπου δράμα με μίζες, χρήματα που χάθηκαν, σκάνδαλα, δικαστήρια και μια κόκκινη Ferrari. Εναντιωμένοι λοιπόν στις μπαγαποντιές της ακαδημαϊκής ελίτ, μια ομάδα από φοιτητές και μη κατέλαβε το κτίριο, το αναμόρφωσε με πολύ κόπο και προσπάθεια, δημιούργησε μια αυτόνομη ζώνη πάνω στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της συνδιαμόρφωσης και της αλληλεγγύης. Αυτές οι έννοιες, αυταπάγγελτα εχθρικές προς το σύστημα της μιζέριας και της εξαθλίωσης άνευ όρων, κινητοποίησαν την εκκένωση της κατάληψης.

Ενάντια στην επιβολή του ολοκληρωτισμού και την καταστολή των αυτόνομων εγχειρημάτων απαντάμε με συνέχιση του αγώνα και ενίσχυση του κινήματος αντίστασης.

 

 

θΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!

 

 

 

Κατάληψη πρώην φοιτητικών εστιών παντείου

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License