Ισπανία΄Διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα

http://www.commondreams.org/headline/2012/04/29-0

MADRID Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα ασφυκτικής λιτότητας και ενάντια στην ανεργία που έφτασε στο 25%, σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ισπανίας, εχθές Κυριακή 29 Απρίλη.

 Οι διαδηλωτές απέκλισαν κεντρικά σημεία της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην υγεία και την εκπαίδευση μεταξύ άλλων.

« Τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα. Ο κόσμος έχει αρχίσει να βγαίνει στο δρόμο και να διαδηλώνει γιατί η κατάσταση αγγίζει πλέον όλους τους τομείς. Αγγίζει πλέον όλους μας».

Τα εργατικά συνδικάτα καλούν για ένα κύκλο διαδηλώσεων κατά την διάρκεια του Μάη.

Παρόλα αυτά οι χθεσινές διαδηλώσεις δεν είχαν το μέγεθος που αναμενόταν, πράγμα που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν: Οι πολίτες δεν διαδηλώνουν σε μεγάλα νούμερα. Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει και τι είναι αυτό που θα κάνει τον κόσμο πραγματικά να εξεγερθεί. Η απογοήτευση είναι τόσο βαθιά που κάνει τους ανθρώπους να μην διαδηλώνουν, έλεγε η συνταξιούχος Julian.

Διαδηλωτές στη Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βαλένθια και πολλές άλλες περιφερειακές πρωτεύουσες κρατούσαν πανό προτρέποντας τον Πρωθυπουργό Rajoy να μην "σπείρει το χάος γύρω απο την υγεία και την εκπαίδευση."
"Πολλοί διαδηλωτές πίστευαν ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να πουλήσει βασικές δημόσιες υπηρεσίες προς τον ιδιωτικό τομέα

Ρουθ Colomo, ένας 39χρονος δάσκαλος, είπε ότι το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και των εθνικών υπηρεσιών υγείας είχε αναπτυχθεί επί σειρά δεκαετιών με φορολογικές εισφορές από τους Ισπανούς ».
"Είναι δική μας και νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε για αυτές»,

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License