1η ΜΑΗ

από Ε.Σ.Ε. Θεσσαλονικης 30/04/2012 4:16 μμ.

Θεματικές:  Εργατικά, 

ανακοινωση για 1η Μαη

post image

 

 

1η     ΜΑΗ

 

Τώρα πια τα κούφια όνειρα και οι ρητορείες για έναν θαυμαστό κόσμο, όπου ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που θέλει και να κατέχει ό,τι θέλει, να έχει ένα μεγάλο σπίτι  και ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ήρεμη ζωή και ακριβές διακοπές, ή ακόμα και να γίνει αφεντικό των πρώην συναδέλφων του, καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Μια ολοκληρωτική απογύμνωση του υπάρχοντος δείχνει την πραγματική βαρβαρότητα που έκρυβε καλά αυτό το σύστημα. Και τώρα που το περιτύλιγμα αφαιρέθηκε μπορούμε με άνεση να δούμε τι ήταν αυτό που ήθελαν να μας ταΐσουν και το κατάφεραν καλά. Ήθελαν να συνδέσουμε τη μοίρα μας με την μοίρα της εταιρίας ή του μαγαζιού που δουλεύουμε, να επιθυμούμε την προκοπή του αφεντικού άρα και την δική μας, να μην μιλάμε για τυχοδιωκτισμό των αφεντικών, όταν η επιχείρηση πάει να κλείσει, αλλά για δικιά μας χαμηλή παραγωγικότητα. Να γυρίζουμε το κεφάλι αλλού και να σφυρίζουμε, λες και αυτό που βιώνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, εμάς θα μας προσπεράσει.

Τα αφεντικά φρόντισαν να προδιαγράψουν την μοίρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα να είναι πιο εύκολο για αυτούς να κάνουν ό,τι θέλουν, πράγμα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι. Επειδή βγάλαμε από το λεξιλόγιό μας λέξεις και προτάσεις όπως διεκδίκηση, αγώνας, άγρια απεργία, τάξη, εκμετάλλευση. Είμαστε εργάτες/τριες όμως και στην μοίρα δεν πιστεύουμε γιατί εμείς ήμασταν, είμαστε και θέλουμε να είμαστε αυτοί που παράγουν τα πάντα και επομένως εμείς θα καθορίσουμε την εξέλιξη μας χωρίς κανέναν κομματικό ή συνδικαλιστικό βραχνά από πάνω μας, απόλυτα χειραφετημένα.

Έχουν περάσει 126 χρόνια από την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο όπου πάνω από 65.000 εργάτες απεργούσαν για μείωση της εργάσιμης μέρας σε οκτάωρο και σήμερα το οκτάωρο δεν έχει καθιερωθεί. 126 χρόνια πριν απεργούσαν για να εναντιωθούν στις ταπεινώσεις, στα αμέτρητα πλήγματα και τις αμέτρητες αδικίες, στην δυστυχία και στην αδηφάγα φάρα, τους κοπρίτες και κλέφτες «αφέντες» τους.

Εκείνοι οι αναρχικοί εργάτες όμως που τους στείλανε στην κρεμάλα και όλοι οι απεργοί γνώριζαν το πιο σημαντικό. Ότι είναι εργάτες. Χρειαζόμαστε να οραματιστούμε ξανά το συλλογικό όνειρο, να σπάσουμε τα δεσμά της ιδιωτικής μιζέριας και να τη μετουσιώσουμε σε συλλογική χαρά. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ,
  • ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
  • Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ/ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ
  • ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
  • ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

    info@esethessalonikis.gr

 

 

Εικόνες:


Η ΕΣΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 την 1η Μάη στην καμάρα για την πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

http://www.esethessalonikis.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License