Α.Α.Ο.-Φώτιες στον ορίζοντα / Εμπρησμοί στην Κηφισιά

Φώτιες στον ορίζοντα / Εμπρησμοί στην Κηφισιά

 

 

  “ Ως επιδίωξη ισχύος, η πολίτικη ασκείται έχοντας προ οφθαλμών τη δυνατότητα της όξυνσης και της βίας. Πίσω από την πολιτιή αιωρείται η εικόνα της βίας και του πολέμου, ακριβώς όπως πίσω από κάθε περιορισμένη βία αιωρείται η εικόνα της τυφλής.

     Η αρχή της διάνοιας σημαίνει το τέλος της τυφλής επιθετικότητας, δηλαδή η νόηση επιβάλεται στα ένστικτα που απαιτούν την άμεση αποφόρτιση τους στη βία τα διοχετέυει σύμφωνα με τους σκοπούς της και βάζει σε ενέργεια δραστικότερα μέσα προς άσκηση βίας. Μόλις αυτό συνειδητοποιηθεί η βία μπαίνει στην υπήρεσια της επιδίωξης ισχύος.

   Η συνδυαστική της ισχύος εμφανίζει πολύ περισσότερες αποσχώσεις από την χοντροκομμένη μηχανική της βίας, επιτρέπει απειράριθμες παραλλαγές και διεξόδους και προπάντων δίπλα στον αγώνα μεταξύ εχθρών γεννάει το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ, το οποίο καθιστά τον δυνατό ικανό να εγείρει αξιώσεις έναντι ισχυρότερων του.”

 

 

 

 

Οι απέργιες πείνας και η προόπτικη μιας αγωνιστικής κοινότητας εντός των τειχών

 

 

    Στον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν 2 διαχωρισμένες απεργίες πείνας από αναρχικούς κρατούμενους, με την μία να μην αποδίδει και την άλλην να νικά. Κάποιοι από τους συντρόφους που απήργησαν έχουν βάλει ένα πολύ δυνατό στόχο προς επίτευξη. Την δημιουργία ενός αγωνιστικού κύκλου, με σκοπό την αναζήτηση κοινών πεδίων ορισμού μεταξύ των φυλακισμένων. Ενός κύκλου που θα συνδεθεί με τα εκτός τειχών γεγονότα σπάζοντας την απομόνωση , χαρίζοντας εικόνες εξεγέρσεων με φωτιές από τους δρόμους της πόλης μέχρι τις ταράτσες των κολαστηρίων.

    Παρολ'αυτά μια τέτοια προοπτική με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει απόμακρη.Η διάσπαση που διαφαίνεται εντός των τειχών, στο μόνο που συμβάλει είναι ο κατακερματισμός του αγωνιστικού κύκλου και η εσωτερίκευση μιας διχοτόμησης. Το να προβάλλονται αιτήματα που έχουν τόσο κοινό άξονα ανταγωνιστικά αμβλύνει παρά οξύνει τον κοινό μας αγώνα. Η συνοχή της αγωνιστικής βάσης ειναι μονόδρομος για την δημιουργία κολλεκτίβας . Πιο συγκεκριμένα, αν οι αναρχικοί αιχμάλωτοι πραγματοποιούσαν την απεργία πείνας υπό ένα κοινό πρίσμα,θα έδιναν την δυνατότητα σε περισσότερους κρατούμενους να τους σταθούν αλληλέγγυοι με διάφορες δράσεις , αντί αυτού η απεργία αντί να ενδυναμώνεται με τον χρόνο αποδυναμονόταν με αποτέλεσμα την διακοπή της μίας. Ακόμη η παραδόχη της ήττας είναι μια πράξη που ενέχει ειλικρίνια όμως η απεργία πείνας ειναι το έσχατο όπλο στον αγώνα των κρατουμένων και μια χρησιμοποίηση της που θα αποφέρει μια απροσδόκητη διακοπή και ήττα της αποδυναμώνει την ισχύ της.

 

 

 

 

 

Απλά... ΕΧΘΡΟΙ

 

 

             “Χορτάστε για την Ιέρεια με τους καταρακτώδεις γλουτούς!

              Ακούστε την επενέργεια των ηλίθιων σπαρακτικών

              Λοξύγγων! Ακούστε πως πηδούν στις φλογερές τις νύχτες

              Οι χαζοζοχαδιασμένοι,γέροι,λακέδες,φασουλήδες!

 

 

              Συφιλιδικοί,τρελοί,βασιλιάδες,φασουλήδες,εγγαστρίμυθοι,

               Τι τη νοιάζουν τάχα την πουτάνα το Παρίσι,

               Οι ψυχές ή τα κορμιά σας, τα φαρμάκια η τα κουρέλια?

              Θα σας τινάξει πέρα σάπιοι χολερικοί!

 

              

                Κι όταν βρεθείτε κάτω, στ΄αντερά σας πάνω βογγώντας,

               Με ψόφια πλευρά,ζητώντας,χαμένοι, τα λεφτά σας,

               Η κόκκινη εταιρία με τα βυζιά φουσκωμένα από μάχες

              Θα σας τινάξει πέρα σάπιοι χολερικοί!”

                                                                          Α.Ρεμπώ

 

 

     Το Σάββατο στις 28\4 χτυπησάμε ένα τετράγωνο στην περιοχή της Κηφισιάς καίγωντας τα παρκαρισμένα αμάξια της οδού Λεβύτου πολυτελή και μη.

Ήταν μια κίνηση εις ένδειξη αλληλεγγύης στην απέργία πείνας που πραγματοποιούσαν τα φυλακισμένα μέλη της Ε.Ο. Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος απαιτώντας την οριστική μεταγωγή των ανταρτών Μ.Τσακαλου και Π.Αργυρού στον Κορυδαλλό καθώς και την παύση των εκδικητικών μεταγωγών(την οποία με επιμονή πέτυχαν).

Η ενέργεια έχει ξεκάθαρη στόχευση και σκοπό να πλήξει τη ηρεμία των πλούσιων προαστίων της πρωτεύουσας. Ηταν μια πρώτη προσέγγιση στους καλοθρεμμένους της Κηφισιάς υπενθυμίζωντας τους πως η παρασιτική τους ζωη θα λάβει την τιμωρία που της αρμόζει. Τους γνωστοποιούμαι ότι τίποτα δεν τους εξασφαλίζει απο την νοσηρή μας φαντασία,όσα φυλάκια και αν χτίσουν, όσους αυλικούς μπράβους και αν προσλάβουν. Παντα θα είναι εκτεθειμένοι στις επιθετικές μας ορέξεις. Την ευημερία τους την καρπόνονται από την εκμετάλλευση άλλων και αυτη τους την επιλογή αργά η γρήγορα θα την πληρώσουν. Όσο και αν έχουν αποκοπεί από το μίζερο και εγκλωβιστικό σαν φυλακή αστικο τοπίο, Όσο και αν έχουν απομακρυνθεί από την απάνθρωπη Αθήνα, η απόσταση παραμένει μικρή μπροστά στο πείσμα της εκδίκησης. Ετσι κάποια στιγμή ενώ θα πίνουν με αυτό το χυδαία υπεροπτικό ύφος τον καφέ στις αίγλες τους θα δεχτούν επίσκεψη πολλών από εμάς, και με χαμόγελο δωριτή θα τους επιστρέψουμε με μια σφαίρα στο κρόταφο την διαστροφή που μας παρέδωσαν.

 

 

 

 

Κοινώνικες Ευθύνες και το ατελέσφορο της μονοθεματικής Ταξικής Προσέγγισης

 

    Οι καπιταλιστικές κοινωνίες είναι εδραιωμένες πάνω στη ανισότητα και σ΄αυτήν οφείλουν την ύπαρξή τους. Μια βόλτα με τον ηλέκτρικό θα αρκούσε στον καθένα να καταλάβει τις τεράστιες κοινώνικες αντιθέσεις. Την αντιφατική συνύπαρξη του πλούτου και της ένδειας , της αποχαυνωμένης σιγουριάς και της αγχωτικής επιβίωσης. Μια εξοντωτική ιεραρχία που συντηρείται από την άγνοια το φόβο την βλακεία και την καταστόλη. Για την συνεχόμενη και αιώνια συσσώρευση του πλούτου στους λίγους φέρουν όμως ευθύνη και οι πολλοί που τον αφήνουν και φευγει μέσα απο τα χέρια τους αμαχητί και εμείς δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την ανευθυνότητα στο βώμο της φιλαρέσκειας. Καθε άνθρωπος που λογάει τον εαυτό του ως αδύναμο,χρεώνεται την υποτέλεια του.Δεν συγχρονιζόμαστε με την καρτερικότητα και την ανοχή στη εκμετάλλευση,είτε πρωσοπική είτε των άλλων, αλλά με κάθε τρόπο θα κυνηγήσουμε την αποβολή της από τις συμπεριφορές των ανθρώπων στις σχέσεις που δημιούργουν χωρίς ανθρωπισμούς.

     Την επίθεση μας λοιπον την αναγνωρίζουμε ως μία κίνηση με ταξικά χαρακτηριστικά όχι όμως με ταξικό χαρακτηρα. Είναι προφανές σε ποιούς έχουμε στραμμένη την επιθετικότητα μας, σε πια κάστα ανθρωπων. Παρολ΄αυτά δεν είμαστε εκπρόσωποι καποιού ταξικού συνόλού ούτε αγγελιαφόροι κάποιας ταξικής συνείδησης. Για κανέναν δεν διαμεσολαβούμε οπως κανεναν δεν θέλουμε για διαμεσολαβητή. Είμαστε ατομικιστές καθώς στα λεγόμενα στα γραφόμενα και στα πραττόμενα μας δεν κρύβεται από πίσω μια θεική θέληση και δεν μας οπλίζει μια παγκόσμια μυστική συνείδηση , αλλα το πάθος μας για ελευθεριά. Το να πιστεύουμε πως βαθιά στις επιθιμίες κάθε καταπιεσμένης ύπαρξης βρίσκεται ένας κοινός προορισμός είναι ηλίθιες σκέψεις που εξιδανικεύουν τις καταστάσεις, αγνοώντας τις δυσκολίες του απελευθερωτικού αγώνα. Όποιος αναγνωρίζει την αναρχικη επανάσταση ως μια a priori διαδικασία και ενός θέλω εξ' ουρανού που θα φυτευτεί στα κεφάλια των ανθρώπων λόγω φτώχειας είναι καταδικασμένος να μην αποδωσει ποτέ αυτά που ονειρεύεται.

     Για αυτό το λόγο αντιλαμβανόμαστε τις συνολοποιήσεις των ανθρώπων που βασίζονται στα κοινά τους ταξικά χαρακτηριστικά ως σύννεφα που ακόμη και αν βρέξουν για πάντα θα κύβουν τον ήλιο. Μια ενοποίηση ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο οικονομικό και κοινωνικό στρώμα , κάτω απο ένα προδιαγεγραμμένο επαναστατικό μελλον είναι μια βιαστική εναποθεση ελπίδων. Η τάξη και η οικονομική κατάσταση δεν είναι μια μήτρα επαναστατικοτητας, ελλά ενα ακόμη ενδεχόμενο, μια φάση όπως πολλές ακόμη άλλες που θα παρουσιαστούν στο δρόμο σου και θα σε κάνουν να αρνηθείς την ζωή σου και των γύρω σου, ως έχει.

       Οι υλικές ελλείψεις, η εξαθλιωτική οικονομική κατάσταση, το 8ωρο είναι βίαιες και εξόντωτικές συνθήκες που ωθούν στην αντίδραση. Ωστόσο η συνεχόμενη επίκληση στους εργαζόμενους-προλετάριους και η ανακύρηξη τους σε επαναστατικό σώμα είναι μια θεωρητική ανάλυση και μια προπαγανδιστική στόχευση που απέτυχε στο παρελθόν και θα αποτύχει και στο μέλλον καθώς περιορίζει την αιτιοκρατική προσέγγιση για την επανάσταση στα στενά όρια της οικονομικής ανάγκης.

       Κάθε εξεγερτική απόπειρα τών εξεγερρμένων με βάση μονο την υλική ένδεια των μαζών μπορεί να δημιουργήσει ένα οικονομικό σύστημα με δικαιότερη κατανομή της παραγωγής( για όσο χρόνο διαρκέσει), όμως δεν θα καταστρέψει την ιεράρχηση των ανθρώπων , την αποξένωση και των ετεροκαθορισμό, την τυραννία των ειδικών και εξυπνότερων, καθώς δεν θα έχουμε εξεγερθεί για την αυτοκυριότητα και την κατάργηση των επιβολών στις ζωές μας.

 

****

 

      Οι επιθέσεις μας ειναι συνδεδεμένες με το παγκόσμιο δίκτυο αντάρτικων εγχειρημάτων της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας.

         Τέλος όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές με την συνειδητή αποχή και την έμπρακτη αντιπατάθεση με το καθεστώς εναντιονώμαστε σε κάθε εξουσία και σε όσους την ανέχονται. Στο λαβύρινθο της δημοκρατίας και στην σύγχυση των ψηφοφόρων παράγουμε εκρήξεις διαχέοντας το χάος μας.

 

 

                                     “-Κοινωνία, όλα καλα- Τα όργια

                                     Κλαίνε τον αρχαίο τους ρόγχο στ΄αρχαία μπορντέλα~

                                     Και τα φώτα του δρόμου παραμιλάνε στα κόκκινα ντουβάρια

                                     Φλογίζοντας πένθιμα κατά τον θαμπό ουρανό!

 

                                                     Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-                                                                    Φωτιές στον Ορίζοντα  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License