Δράση των CARI-PPG/FAI-IRF Μεξικό

Η δράση που ανέπτυξαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 στο Μεξικό οι CARI-PPG/FAI-IRF. Και όλα συνεχίζονται...

Πόλη του Μεξικού: Αποστολή εκρηκτικού δέματος στον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Μεξικού

Προκήρυξη του Αναρχικού Επαναστατικού πυρήνα Gabriella Segata Antolini, μέλους των CARI-PGG

Για τι ή τι φοβάται ο Norberto Ribera τόσο πολύ;

Αυτό αναρωτηθήκαμε πρόσφατα, μόλις λάβαμε τα ευχάριστα νέα ότι το δέμα είχε φτάσει στον προορισμό του. Δυστυχώς, ένας από τους μεγαλύτερους τυράννους της Καθολικής Εκκλησίας, ένας από τους πιο κτηνώδεις, καταπιεστικούς, δεσποτικούς και σαδιστές, δεν άνοιξε το δέμα, εξαιτίας του φόβου τού να χτυπηθεί στο γήπεδό του, μες στο βασίλειό του, και προτίμησε να εκθέσει τον ιδιαίτερο γραμματέα του σε οποιαδήποτε επίθεση από μέρους αυτών που δε βλέπουμε στον Νορμπέρτο μια εικόνα σεβασμού, αλλά βλέπουμε, όπως και στο πρόσωπο κάθε ηγέτη τρομοκρατικού κράτους, ένα στόχο για να τσακίσουμε την Καθολική Εκκλησία ως θεσμό. Πράγματι, το δέμα περιείχε ένα βιβλίο, ο τίτλος του οποίου είναι άνευ σημασίας· ο εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του αποτελούνταν από ένα γαλβανιζέ μεταλλικό σωλήνα γεμάτο δυναμίτη, μπαταρίες των 9 βολτ, καλώδια και μεταλλικά θραύσματα –αιχμηρά κομμάτια μετάλλων–, καθώς κι ένα μηχανισμό πυροδότησης.

Ως Αναρχικός Επαναστατικός πυρήνας Γκαμπριέλλα Σεγκάτα Αντολίνι, αναπόσπαστο κομμάτι των Αυτόνομων Πυρήνων της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero (CARI-PGG), αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος-βόμβα προς τον αρχιεπίσκοπο Νορμπέρτο Ριμπέρα, η οποία διεκπεραιώθηκε με συντονισμένο τρόπο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων από 1η έως 15η Νοέμβρη του τρέχοντος 2011.

Αυτό που στ’ αλήθεια αντιπροσωπεύει ο καρδινάλιος Νορμπέρτο είναι ένα Καπιταλιστικό Κράτος πνευματικού και κοινωνικού ελέγχου, που εφαρμόστηκε με υπερβολική κτηνωδία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ιερά Εξέταση, αλλά επίσης πάνω σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ήταν «διαφορετικοί», ντύνονταν διαφορετικά, αγαπούσαν διαφορετικά, σκέφτονταν διαφορετικά, γαμιόνταν διαφορετικά και έκαναν διαφορετική ζωή απ’ ό,τι επιτάσσει η θρησκευτική Ηθική στην κοινωνία, και γι’ αυτό έχουν δολοφονηθεί και συνεχίζουν να δολοφονούνται για ένα ιδεώδες και ένα ηθικό σύστημα ζωής που αντιπροσωπεύει ένα από τα πλέον συγκεκριμένα σημεία της καταπίεσης και του ελέγχου: τη θρησκεία!

Η πράξη της επίθεσης –ή της απόπειρας– εναντίον ενός από τους πιο ισχυρούς ιεράρχες του Μεξικανικού Καθολικού Κράτους αντιπροσωπεύει την άρνηση και την απόλυτη ρήξη προς την ιδέα που δημιουργήθηκε από το ανθρώπινο είδος για τον έλεγχο, κι όχι μόνο της ίδιας της ανθρωπότητας, αλλά της φύσης στην ολότητά της· αντιπροσωπεύει ένα χαστούκι σε ένα σύμβολο που εμφανίστηκε απ’ τους προηγούμενους αιώνες για να καταστείλει την πρακτική της απόλυτης και απεριόριστης ελευθερίας –στην περίπτωση των δικτατοριών, χτυπώντας άγρια τους επαναστατικούς και αναρχικούς εργατικούς αγώνες–, για να καταδικάσει την ατομική ελευθερία, την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία της επιλογής, να αναιρέσει το άτομο και να το διαλύσει μέσα σε μια μάζα κόσμου που περπατάει άσκοπα, ακολουθώντας μία απατηλή ελπίδα τυφλά –και σε πολλές περιπτώσεις ειλικρινά–, κάτι που η Καθολική Ιεραρχία εκμεταλλεύεται για να επεκτείνει το κεφάλαιο και την κυριαρχία της.

Η Εκκλησία κατευνάζει τις συγκρούσεις ή τις πιθανές συγκρούσεις για αλλαγή από τα κάτω, όπως και τους απελευθερωτικούς πολέμους, γιατί είναι συνεργός των Κρατών, εξαπατά και χειραγωγεί το άτομο, συντελεί το φόβο για το κακό και εμποδίζει την ελεύθερη χρήση της φυσικής βίας –αυτοάμυνας–, κατηχώντας τον καθέναν να παραιτείται, να σκύβει το κεφάλι, κι όταν τρώει χαστούκι, να γυρίζει και το άλλο μάγουλο. Οι –πραγματικά– ξεπερασμένες και κακόηχες απόψεις τους, τόσο σε πολιτικές επιρροές, όσο και σε ψυχολογικές, παράγουν στην κοινωνία και στις συμμαχικές τους «κυβερνήσεις» μία κτηνώδη ιδέα περί ηθικότητας και μία ψευδή ηθική, οι οποίες στο ρου της Ιστορίας έχουν συμβάλει στη δολοφονία λόγω διακρίσεων, και στη μεξικανική πραγματικότητα έχουν υπάρξει ο βασικός λόγος για τον οποίο πολλές συντρόφισσες στην περιοχή Μπαχίο [Bajío – ένα από τα πιο συντηρητικά προπύργια του μεξικανικού καθολικισμού] βρίσκονται φυλακισμένες για το έγκλημα της «ανθρωποκτονίας εκ συγγενείας» –έκτρωση–, καθώς επίσης έχουν γίνει οι αιτίες θανάτων και καταδίκης πολλών αναρχικών συντρόφων.

Βρήκαμε σε ένα μπλογκ –και σε πολλά άλλα– ότι η επίθεσή μας είναι καταδικαστέα· στρατηγικά –αν γίνεται λόγος γι’ αυτό– είναι αποδεκτή η κριτική, αλλά ηθικά και δεοντολογικά δεν υπάρχει επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ ενός πληρωμένου Δολοφόνου, ενός προστάτη των παιδεραστών, δεσπότη και ηγέτη ενός από τα πιο Εξουσιαστικά καπιταλιστικά κράτη, τουλάχιστον όσον αφορά τον πνευματικό έλεγχο.

Ο Καθολικός Θεσμός και ο Νορμπέρτο Ριμπέρα δεν έχουν ούτε υπεράσπιση ούτε Ηθικό επιχείρημα υπέρ τους, αφού η επίθεσή μας –αν είχε πράγματι ολοκληρωθεί– δεν είναι πιο βάναυση από τη βαναυσότητα και τον τρόμο που κρύβεται πίσω από την Εκκλησία-θεσμό και το θρησκευτικό ιδεώδες της. Σίγουρα o Νορμπέρτο Ριμπέρα θ’ αποπειραθεί –ή θα επιτύχει πλήρως– να εξαπατήσει τους «πιστούς» του, εκτρέποντας τη σκοπιμότητα αυτής και οποιασδήποτε μελλοντικής επίθεσης ενάντια στους εκπροσώπους και στις έδρες της Καθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζοντας πως στρέφονται ενάντια στους οπαδούς της, όταν από την άλλη ο ίδιος ξέρει ότι στρέφονται κατά της Ηθικής του, της πίστης και του Θρησκευτικού Κράτους του.

Το 1920 και το 1936… επιστρέφουν, όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον από την προοπτική του αγώνα ενάντια στη θρησκευτική κυριαρχία, και η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, χωρίς μία δόση εκδίκησης. Ετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται…

Ούτε θεός, ούτε αφέντης, ούτε διάβολος, ούτε καμιά θρησκεία, λεγόμενη καθολική, εβραϊκή, χριστιανική κ.ο.κ., ως μορφές ελέγχου και κυριαρχίας.

Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η κοινοκτημοσύνη [ο κομουναλισμός], ο ατομικισμός είναι επίσης αναρχικές ηθικές αρχές, αξίες και πρακτικές, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε για κανένα λόγο να μολυνθούν από τα θρησκευτικά «ήθη» που υποκινούν στην υποταγή και στην υπακοή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!!

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ / PRAXEDIS G. GUERRERO
ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (FAI/FRI)

Πηγή: Culmine (28 Νοέμβρη 2011)

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Célula Anarquista Revolucionaria-Gabriella Segata Antolini: Στις 17 Γενάρη 1918 στις ΗΠΑ η 19χρονη Γκαμπριέλλα Σεγκάτα Αντολίνι –Ιταλίδα αναρχική, υποστηρίκτρια του Λουίτζι Γκαλλεάνι (Luigi Galleani)– συνελήφθη με την κατηγορία ότι μετέφερε τσάντα γεμάτη δυναμίτη, σ’ ένα τρένο με προορισμό το Σικάγο. Όταν ανακρίθηκε, η Αντολίνι έδωσε πλαστό όνομα στις Αρχές και στη συνέχεια αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους μπάτσους. Φυλακίστηκε για 14 μήνες. Ήταν συγκρατούμενη με την αναρχική Έμμα Γκόλντμαν στο κρατικό «σωφρονιστήριο» του Μισσούρι (σημερινού Τζέφερσον Σίτυ), όπου αγωνίστηκαν από κοινού για τη βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού άλλων κρατουμένων.

Πόλη του Μεξικού: Αποστολή εκρηκτικού δέματος στη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας του Μεξικού

Ανάληψη ευθύνης από τον αντάρτικο πυρήνα Sole-Baleno των CARI-PGG

Ως αντάρτικος πυρήνας Σόλε-Μπαλένο των Αυτόνομων Πυρήνων της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero (CARI-PGG) ανακοινώνουμε πως τις βδομάδες από 1η έως 15η Νοέμβρη του τρέχοντος 2011 στείλαμε ένα δέμα-βόμβα προς τα γενικά γραφεία της Γενικής Εισαγγελίας (PGR). Συγκεκριμένα, το πακέτο προοριζόταν για το γενικό εισαγγελέα Μιγκέλ Μανσέρα (Miguel Ángel Mancera). Αν και ο σκοπός μας ήταν να τραυματίσουμε τα κεφάλια ή τα φαινομενικά κεφάλια του αστυνομικού συστήματος, το δέμα τάχα «απεστάλη» από τα γενικά γραφεία της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telmex, συγκεκριμένα «από την Κονσεπσιόν Ριβέρα Ρομέρο» (Concepción Rivera Romero), αρμόδια του προγράμματος Ασφαλής Πόλη μες στην Telmex, υποδιευθύντρια του τομέα Κοινωνικής Δικτύωσης, στην οποία το πακέτο θα επιστρεφόταν σε περίπτωση που δεν παραδιδόταν στον παραλήπτη. Το δέμα-βόμβα αποτελούνταν από ένα γαλβανιζέ μεταλλικό σωλήνα, δυναμίτη, έναν ηλεκτρικό γλόμπο των 2,5 βολτ, σπίρτα, καλώδια, μία μπαταρία των 9 βολτ, και μεταλλικά θραύσματα.

Ο σούπερ μπάτσος Μαρσέλο Εμπράδ (Marcelo Ebrad), ο οποίος έχει εμμονή με τον έλεγχο και την τάξη, σε συνέργεια με την εταιρεία Telmex, παράγει και θέτει σε λειτουργία μια στρατηγική κοινωνικού ελέγχου βασισμένη στο φόβο και στον έλεγχο του ατόμου επί του εαυτού του, τον πολίτη ως μπάτσο του εαυτού του και μπάτσο του γείτονα, έναν αστυνομικό ρόλο τον οποίο η κοινωνία των πολιτών αποδέχεται χωρίς αντιρρήσεις, μερικές φορές από φόβο και άλλες φορές από την προσωπική ευχαρίστηση του να υπηρετούν με κάποιον τρόπο το σύστημα, την πατρίδα. Βλέπουμε πως, για να λειτουργήσει αυτός ο έλεγχος, είναι απαραίτητη η επιστράτευση της πιο προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αποτελεί το σημείο-αποκορύφωμα όχι μόνο για τον κοινωνικό έλεγχο, αλλά επίσης για τον ολικό έλεγχο της φύσης, για τον ολικό και απόλυτο έλεγχο των σκεπτόμενων και υπεύθυνων ατόμων που είναι ικανά να διαχειρίζονται την ίδια τους τη ζωή. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να επιτεθούμε στον τεχνολογικό μηχανισμό, μολονότι ο αγώνας, ο δικός μας αγώνας, εστιάζει στην επίθεση ενάντια στο σύστημα της κυριαρχίας στο σύνολό του.

Από την άλλη, η αστυνομία ως θεσμός, οι υπολογιστές τους, τα συστήματά τους για την επιτήρηση, οι περιπολίες τους, οι εγκληματολόγοι τους, οι εμπειρογνώμονες και οι χωροφύλακές τους προορίζονται επίσης για τον πλήρη έλεγχο, για την προστασία των συμφερόντων όσων κατέχουν την υπάρχουσα εξουσία, για την προστασία της «κοινωνικής τάξης», τόσο αγαπητής στους σοσιαλδημοκράτες.

Ένας από τους φοιτητές που δολοφονήθηκαν από τους μπάτσους του Μεξικού τη 12η Δεκέμβρη 2011 στο Τσιλπανσίνγκο της πολιτείας Γκερρέρο

Οι νέες δημοκρατικές αστυνομίες είναι 100% ενήμερες για το καταστατικό τους και τη δουλειά που κάνουν ως προστάτες του Κεφαλαίου, της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνίας των πολιτών και του τεχνοσυστήματος, γι’ αυτό οι επιθέσεις ενάντια σε αυτούς τους εχθρούς της ελευθερίας, αδιακρίτως, είναι πλήρως δικαιολογημένες, αντικειμενικά στοχευμένες, από τη στιγμή που ένας ομοσπονδιακός μπάτσος, που βιάζει και δολοφονεί, δεν έχει ούτε αντιπροσωπεύει μεγαλύτερη ευθύνη από έναν κρατικό ή δημοτικό αστυνομικό, ο οποίος για τους ίδιους λόγους ή με διαφορετικά κίνητρα αποτελεί επίσης κομμάτι του ελέγχου και της τάξης, κι είναι διατεθειμένος να σκοτώνει, εν μέρει ξεφορτώνοντας από πάνω του τις δικές του ματαιώσεις – αν και πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι απαραίτητο πάνω απ’ όλα να χτυπάμε την κεφαλή του αστυνομικού μηχανισμού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, από τα δέματα-βόμβες έως τις απευθείας εκτελέσεις, αλλά πάντα σύμφωνα με τη γραμμή και τις αρχές μας, από τη στιγμή που δε γυρεύουμε να ξεφορτωθούμε συναισθηματική βία από πάνω μας, αλλά, αντίθετα, να αξιοποιήσουμε την επιθετική αυτοάμυνα στη μορφή της ορθολογικής κι αντικειμενικά στοχευμένης βίας· μία σφαίρα στο κεφάλι είναι παραπάνω από αρκετή για να σβήσει ένα δυνάστη από το χάρτη, κι αν κάποιος θέλει να κάνει μόνο μία μικρή προειδοποίηση ή ένα μάθημα-πάθημα, πρέπει να ρίξει μερικές σφαίρες στα πόδια, αποζητώντας να προκαλέσει όσο λιγότερο κιτρινισμό γίνεται και φροντίζοντας ώστε η επίθεση να παραμείνει εντός του ορθολογισμού που υπαγορεύει η ανταγωνιστική βία. Η βία δεν είναι το πρόβλημα, είναι τόσο φυσική όσο ο φόβος, είναι το αίσθημα της άμεσης αυτοάμυνάς μας, που Κράτος/Κεφάλαιο/Εκκλησία επιχειρούν να αποσπάσουν από το άτομο μέσα από τον έλεγχό τους, τη θρησκεία και –στην περίπτωση των κοινωνικών κι αναρχικών κινημάτων– μέσα από τα «πασιφιστικά» τους φιλτραρίσματα· το πρόβλημα δεν είναι η βία, το ζήτημα έγκειται στην εστίαση και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται –και καθημερινά–, έγκειται στη στρατηγική.

Να εξαπλώσουμε τις επιθέσεις ενάντια στον αστυνομικό μηχανισμό!

Να εξαπλώσουμε και να προπαγανδίσουμε τις επιθέσεις ενάντια στο σύστημα της κυριαρχίας!

Να εξαπλώσουμε την αλληλεγγύη στους συντρόφους μας που είναι αιχμάλωτοι πολέμου!

Σε πόλεμο με Κράτος/Κεφάλαιο και για την Ολική Απελευθέρωση:
Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Η Σόλε στην κηδεία του Μπαλένο

Núcleo insurrecto Sole-Baleno: Μνεία στην αναρχική και καταληψία Maria Soledad Rosas, γνωστή ως Sole, από την Αργεντινή, καθώς και στον αναρχικό και καταληψία Edoardo Massari, γνωστό ως Baleno, από την Ιβρέα (κοντά στο Τορίνο).

Στις 5 Μάρτη 1998 η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τρεις αναρχικούς με βαριές κατηγορίες περί «ανατρεπτικού συνδέσμου με σκοπό σύστασης ένοπλης συμμορίας». Είχαν επίσης κατηγορηθεί για διάφορες άμεσες δράσεις που σχετίζονταν με το λαϊκό αγώνα ενάντια στην κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου υπερταχείας TAV μέσω της Βαλ ντι Σούζα στο Πιεμόντε.

Στις 28 Μάρτη 1998 ο Μπαλένο (38 ετών) βρέθηκε νεκρός στη φυλακή Βαλλέττε του Τορίνου. Οι Αρχές ισχυρίστηκαν πως είχε κρεμαστεί μόνος του μ’ ένα σεντόνι. Λίγους μήνες μετά, στις 11 Ιούλη, η Σόλε (22 ετών) απαγχονίστηκε – επιλέγοντας να πεθάνει την ίδια μέρα και ώρα με το σύντροφό της. Εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, υποχρεωμένη να μένει φρουρούμενη σ’ ένα σπίτι εντός της περιφέρειας του Τορίνου. Ο επιζών τρίτος κρατούμενος Silvano Pelissero διεξήγαγε απεργία πείνας για ένα μήνα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Νοβάρα.

Αλληλέγγυοι, οι περισσότεροι από αναρχικές συλλογικότητες και κινήματα από τα κάτω, απάντησαν στους δυο θανάτους οργισμένα και δυναμικά. Στις 4 Απρίλη, την επομένη της κηδείας του Μπαλένο, χιλιάδες διαδηλωτών κατέκλυσαν τους δρόμους του Τορίνου, την επομένη του θανάτου της Σόλε απέκλεισαν τους δρόμους της πόλης, ενώ στις 18 Ιούλη διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κολαστήριο της Νοβάρα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Σιλβάνο, ο οποίος στις 22 Ιούλη αποφυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό εντός της περιφέρειας του Τορίνου.

Ο απόηχος των διαμαρτυριών και δράσεων αλληλεγγύης δεν άργησε να φτάσει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 28 Ιούλη του ίδιου έτους, τυλίχτηκαν στις φλόγες περίπου δέκα οχήματα στην ιταλική πρεσβεία και σε αντιπροσωπείες της Fiat και της Alfa Romeo, ενέργειες αφιερωμένες στη μνήμη των Μπαλένο και Σόλε, που δολοφονήθηκαν από το κράτος και το Κεφάλαιο, και σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με όλους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αναρχικούς στην Ιταλία και παντού.

Σχετικές πληροφορίες: α, β, γ, δ Μεξικό: Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander και σε σπίτι πολιτικού

Ανάληψη ευθύνης:

Δύο πυρήνες των CARI-PGG (Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero), σε συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της 3ης Οκτώβρη, επικοινωνούμε τις παρακάτω επιθέσεις με εκρηκτικά:

1. Τα κομάντο Fanya Kaplan, τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Santander, που βρίσκεται στη λεωφόρο Τλαλπάν, στη συνοικία Τοριέγιο Γκέρρα, στο διαμέρισμα του Τλαλπάν της Πόλης του Μεξικού.

2. Ο πυρήνας ανταρτών Sole-Baleno επιτεθήκαμε με έναν εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι του Μανουέλ Κανιέδο [Manuel Cañedo], κοινοβουλευτικό μέλος του πολιτικού κόμματος “PRI” (Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα) και μέλος του OFIC του CRAP. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι του επί της οδού Μαδρουγάδα, στη συνοικία Μπενίτο Χουάρες, στην πόλη Νεσαουαλκόγιοτλ.

Και οι δύο δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μαχητικής μνήμης των πεσόντων ανατρεπτικών στην σφαγή της 2ας Οκτώβρη 1968, σφαγή κατά την οποία εκατοντάδες ήταν αυτοί που δολοφονήθηκαν από τον μεξικάνικο στρατό, μόνο και μόνο για να διασφαλιστεί η τάξη εν όψει του κλίματος αισιοδοξίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν εκείνη τη χρονιά στο Μεξικό. Το γεγονός αυτό γέννησε πολλές ένοπλες ομάδες και αντάρτες πόλης, που πολεμήθηκαν με αγριότητα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Αν και δεν έχουμε συγγένεια με τις πολιτικές ή τους σκοπούς της πλειοψηφίας αυτών των ομάδων, δεν μπορούμε να ξεγράψουμε την αποτελεσματική τους δράση, τις δυναμικές ενέργειές τους και τον καθημερινό πόλεμο που κάποιες ομάδες και άτομα συντηρούσαν ενάντια στο μεξικάνικο κράτος: απαλλοτριώσεις, βομβιστικές επιθέσεις, εκτελέσεις, πολλές ένοπλες επιθέσεις που κατευθύνονταν μέρα με τη μέρα εναντίον των δυνάμεων της τάξης, με μερικές από αυτές να μην χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη εξήγηση μιας και το απλό γεγονός της συνάντησης με ένα μπάτσο ήταν ήδη αρκετό… Αυτοί είναι οι πρόγονοι ενός πολέμου που συνεχίζει και σήμερα. Ένας πόλεμος τον οποίο το κράτος πάντα αρνείται, συγχέει ή καταστέλλει μιντιακά, ένας πόλεμος που σήμερα παραμένει υπαρκτός με άλλες προοπτικές, θέσεις, ιδέες και διαφορετικές αποφάσεις σε κάποιες περιπτώσεις, ή ίσως είναι καλύτερα να πούμε, ριζικά διαφορετικές.

Με αυτές τις ενέργειες στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους που πραγματοποίησαν τις ταραχές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 2η Οκτώβρη, στο Τσιλπανσίνγκο Γκερρέρο, στην Τσιάπας και στην Οαχάκα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με εκείνους που συνελήφθησαν γιατί διέρρηξαν την καθιερωμένη τάξη του συστήματος των «ειρηνικών» διαδηλώσεων, μιας και αυτός ο τύπος «ειρηνικών» διαδηλώσεων είναι εύκολα ελέγξιμος από το κράτος… Οι σημερινοί αριστεροί έχουν την εμμονή να χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος μη βίαιες μεθόδους ενάντια σε ένα σύστημα εξαιρετικά βίαιο και καλά οπλισμένο και αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία… Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αριστεροί έχουν δημιουργήσει πασιφιστικούς μύθους, όπως για τον πόλεμο του Βιετνάμ που υποτίθεται πως τελείωσε επειδή οι χίπηδες τραγουδούσαν έξω από το Λευκό Οίκο, όταν στην πραγματικότητα ο πόλεμος τελείωσε λόγω των ένοπλων και βίαιων ενεργειών των Βιετκόνγκ.

Περισσότερη βία ενάντια στο κράτος, το Κεφάλαιο και την Εκκλησία!
Περισσότερες επιθέσεις ενάντια στο τεχνοσύστημα!
Περισσότεροι εμπρησμοί ενάντια στα κέντρα κατανάλωσης και εμπορευματοποίησης!
Σε πόλεμο ενάντια στο κράτος!

Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero

Μεξικό: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης:

Τα ξημερώματα της 23ης Σεπτέμβρη τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού, που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαραγόσα, στο διαμέρισμα Ισταπαλάπα, της πόλης του Μεξικού.

Η υποτίμηση και η απόκρυψη των εκρήξεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη του Μεξικού (όπως για παράδειγμα αυτή της 13ης Σεπτέμβρη στο Πολάνκο) πηγάζουν από τη στρατηγική του PRD (Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης) και του Μαρσέλο Εμπράδ [Marcelo Ebrad, Κυβερνήτης της Πόλης του Μεξικού], έτσι ώστε να κρύψει οτιδήποτε αποδεικνύει πως στην «πρωτοπόρα» πόλη του τίποτα δεν πάει καλά. Ο Εμπράδ θέλει να αποχωρήσει καθαρός από αυτό το πόστο, πολύ περισσότερο μιας και πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις οποίες σίγουρα θα είναι υποψήφιος.

Η CFE, όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ηλεκτρισμού, είναι υπεύθυνη για την ολοκληρωτική καταστροφή της άγριας φύσης:

«Τα μεγάλα υδροηλεκτρικά πρότζεκτ, χρηματοδοτούμενα από διεθνείς οργανώσεις για την ανάπτυξη, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν ως συνέπεια την εκτεταμένη απώλεια των δασών. Εκτός από την καταπόντιση μεγάλων εκτάσεων τροπικών δασών και την εξολόθρευση της άγριας πανίδας, οι εταιρείες καταστρέφουν τους υδροβιότοπους, πλήττουν τους πληθυσμούς των ψαριών και αυξάνουν τα ποσοστά του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.»

Χωρίς αμφιβολία συνιστούν μια απειλή για τα οικοσυστήματα λόγω της ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η χρήση του ηλεκτρισμού, εκτός από το ότι συνιστά μια από τις κύριες απειλές για τον πλανήτη, είναι μέσο κλειδί για τη χειραγώγηση και τον κοινωνικό έλεγχο, μιας και από αυτή εξαρτάται η λειτουργία των τηλεοράσεων, των εταιρειών συναρμολόγησης αυτοκινήτων, των πετρελαϊκών εταιρειών, των εργαστηρίων, όλη η λειτουργία της οικονομικής ζωής και συμπερασματικά ένα τμήμα επίσης της λειτουργίας του τεχνοβιομηχανικού συστήματος, που σήμερα αποτελεί την πηγή κάθε κακού. Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας βελτιωμένες, πιο άμεσες και αποτελεσματικές επιθέσεις ενάντια σε αυτόν τον πυλώνα του συστήματος.

Ξέρουμε πως αυτές οι ενέργειες συνηθίζουν να είναι συμβολικές, αλλά για εμάς αποτελούν μέρος της λογικής του καθημερινού μας πολέμου ενάντια στην εξουσία, για αυτό αυτοπροσδιοριζόμαστε βίαιοι και ακρατιστές και αυτή η δράση συνιστά μια απειλή ενάντια στην Εθνική Διάσκεψη των Εισαγγελικών Αρχών, που λαμβάνει χώρα στην πολιτεία της Βερακρούς. Στη διάσκεψη θα παρευρεθεί σίγουρα και ο Μιγκέλ Μανσέρα [Miguel Ángel Mancera – σ.τ.μ. Γενικός Εισαγγελέας της πόλης του Μεξικού] με τα μούτρα κατεβασμένα λόγω του ότι ακόμα δεν κατάφερε να σταματήσει τον μαύρο τρόμο που απειλεί την ειρήνη της ρομποτοποιημένης πόλης τoυ. Γιατί δεν πιστεύουμε πως είναι καταπιεστικές μονάχα κάποιες εκφάνσεις αυτής της κοινωνίας, αλλά αντίθετα πως αυτή η κοινωνία είναι «καταπιεστική αυτή καθ’ αυτή».

Είναι η στιγμή που ξανασυμβαίνει! Στην παραμονή! Η παραμονή!
Γιατί η νύχτα μας δίνει τον προορισμό και δεν υφαίνει έλεος!
Λουίτζι Γκαλεάνι

Διακηρύσσουμε πως δεν είμαστε μέλη κανενός πολιτικού κόμματος ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, όπως και να λέγονται: PAN, PRD, PRI, PT, VE κ.τ.λ. Διακηρύσσουμε πως είμαστε αναρχικοί!

Με αυτή την ενέργεια στέλνουμε ένα μήνυμα στον πολεμιστή Τορτούγα: Σύντροφε, ξέρεις πως είμαστε μαζί σου!

Αντίστοιχα στέλνουμε το μήνυμα πως είμαστε εναντίον των εξουσιαστών και των δυνάμεων της τάξης… η νύχτα μας δεν αναγνωρίζει έλεος.

Σε πόλεμο ενάντια στην υπάρχουσα τάξη

Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης – Praxedis G. Guerrero / Φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, Μεξικό

Μεξικό: Βομβιστική επίθεση εναντίον περιπολικού της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας

Ανάληψη ευθύνης:

«Προσωπικά, ένα από τα πράγματα που με σοκάρουν σε σχέση με αυτούς που αυτοαποκαλούνται «πασιφιστές» είναι η έλλειψη συνοχής, ή η άγνοιά τους ή η βλακεία τους (ή όλα αυτά μαζί). Μιλάνε για την ειρήνη και πληρώνουν φόρους και τους φαίνεται φυσιολογικό πως αυτοί οι φόροι χρηματοδοτούν τους θεσμούς του στρατού και της αστυνομίας, ενώ κυβερνώνται από κόμματα που στο πολιτικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνουν τη βία (εδώ πρόκειται για ανεκτή και δημοκρατική βία) ως λύση για τα προβλήματα.

Πώς μπορούν να υπάρχουν ακόμα γαμoπασιφιστές σε αυτόν τον αιώνα, όπου τα πάντα είναι βία;»

Από το ημερολόγιο του συντρόφου Γκαμπριέλ

Αποφασισμένοι και οπλισμένοι να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο, ένας πυρήνας των CARI-PGG, τοποθετήσαμε τα ξημερώματα της 17ης Σεπτέμβρη, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση, κάτω από ένα περιπολικό της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας (ASE). Το όχημα βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από ένα αρχηγείο της κρατικής αστυνομίας, επί της λεωφόρου Τεξκόκο, έξω από την πόλης Νεσαουαλκόγιοτλ, στο διαμέρισμα Ισταπαλάδα της Πόλης του Μεξικού. Ελπίζαμε πραγματικά, εκτός από υλικές ζημιές, να τινάξουμε «από σύμπτωση», τα πόδια κάποιου από αυτούς τους βασανιστές ανθρώπων και ζώων, ως μια μικρή απόδοση επαναστατικής δικαιοσύνης.

Γιατί την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας (ASE); Γιατί η ASE, όπως οποιαδήποτε άλλη αστυνομική υπηρεσία αποτελεί τον άμεσο προστάτη του κράτους και του Κεφαλαίου. Είναι αυτοί οι οποίοι επιτίθενται εναντίον της ατομικότητας και της ελευθερίας μας. Τα όργανα της κρατικής αστυνομίας είναι γνωστά για την ωμότητα με την οποία υπερασπίζονται και προστατεύουν την Πολιτεία. Είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες συντρόφων και για τις βιαιοπραγίες ενάντια σε γυναίκες και άντρες που αγωνίζονται για την ανατροπή, ως μέρος του αντεξεγερσιακού τους έργου (παράδειγμα η περίπτωση Atenco, το 2006). Είναι αυτοί που υπερασπίζονται τα κέντρα εξόντωσης που αποκαλούνται φυλακές, αυτοί που καταπνίγουν εξεγέρσεις στις φυλακές, για να το παρουσιάσουν μετά ως μια απλή επιχείρηση ενάντια στα ναρκωτικά, και αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των φυλακών που αποκαλούνται ψυχιατρεία.

Σε διάφορες περιπτώσεις έχουν δείξει την εξουσιομανία τους, την κατωτερότητά τους και την απόλυτη υπεροχή κατά τη διάρκεια του βασανισμού ζώων μόνο και μόνο για πλάκα (παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του κρεμασμένου σκύλου από ένα κοντάρι σημαίας στην πόλη του Νετσαουαλκόγιοτ) και στο παρελθόν έχουν δεχτεί επιθέσεις και από άλλες ομάδες δράσης για αντίστοιχους λόγους. Αυτό αποδεικνύει πως απολαμβάνουν τη δουλεία τους και σε καμία περίπτωση δεν είναι έντιμοι εργαζόμενοι και παραστρατημένοι όπως ισχυρίζονται πολλοί. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν κυρίως όσον αφορά το στραγγαλισμό κάθε εξεγερσιακής απόπειρας, όσο ελάχιστες και αν είναι αυτές στο Μεξικό.

Αυτοί οι αλαζόνες μπάτσοι κακοποιούν και βασανίζουν αδίστακτα και στο μέλλον σίγουρα  θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα. Από εδώ και στο εξής, καλύτερα να ψάχνουν κάτω από τα οχήματά τους αν δεν θέλουν να καταλήξουν σε κομμάτια. Αυτό ως απάντηση του μαύρου τρόμου μπροστά στον αστυνομικό τους τρόμο.

Αυτή, όπως και κάποιες άλλες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Μεξικό ενάντια στην κρατική αστυνομία δεν αναφέρθηκαν από τα μίντια, κάτι που αποδεικνύει το ρόλο τους.

Δεν χρειαζόμαστε την προπαγάνδα τους ούτε την έγκρισή τους.

Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα και κανέναν πέρα από εμάς τους ίδιους, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και με αυτή την ενέργεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη ως άτομα ενάντια στο υπάρχον.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με τους/τις αιχμάλωτους συντρόφους πολέμου της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την Ταμάρα στη Βαρκελώνη και τον Χοσέ Λόπεθ [José López], που συνελήφθη πρόσφατα με την κατηγορία της υλοποίησης 32 επιθέσεων στη Μαδρίτη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας γιατί αυτός ο πόλεμος είναι διεθνής!

Εμπρός, σύντροφοι, για τον διεθνή αναρχικό συντονισμό!

Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero
Μεξικό

 

ΑΠΟ: Contra Info

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License