Τι Κυπρος τι Σκουριες

από 3feeet halkidiki news 02/05/2012 5:50 μμ.

Τι Κυπρος τι Σκουριες

Εικόνες πράσινης γραμμής στα κατεχόμενα της Κύπρου αντίκρισαν χθες το πρωί στις Σκουριές, ανήμερα Πρωτομαγιάς, οι χιλιάδες διαδηλωτές που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Eldorado και την νέα μεταλλευτική δραστηριότητα. Συρματοπλέγματα, φυλάκια και συστήματα συναγερμού, κλούβες και ΜΑΤ παρατεταγμένα που δεν ταίριαζαν στην ομορφιά της φύσης και του βουνού.
Οργή και αγανάκτηση γι' αυτό που είδαν να γίνεται ενάμιση σχεδόν μήνα μετά την παράνομη κατάληψη και έλεγχο των εισόδων εξόδων της περιοχής από την εταιρία με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων ανεμπόδιστα ανέβηκε από το Χοντρό δέντρο, πέρασε από τις φραγμένες εκτάσεις και έφτασε στο Τρανό ραχώνι.
Εκεί "οι προτάσεις έπεφταν βροχή" για κλιμάκωση της κινητοποίησης. Επικράτησε η γνώμη των ψυχραιμότερων και αποφεύχθηκαν συγκρούσεις με τους "ανέξοδους για την εταιρία προστάτες" (ΜΑΤ), μιας και στους δικούς της υπαλλήλους είχε δόση άδεια να γιορτάσουν την "αργία".
Η έξοδος ολοκληρώθηκε ομαλά από τους ελεύθερους αγροτικούς δρόμους προς Ιερισσό και Μ.Παναγία.

Οι πολίτες έδειξαν για ακόμα μία φορά πως ενωμένοι κατακτούν δικαιώματα και ελευθερίες.

 

http://3feeet.blogspot.com/2012/05/blog-post_6805.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License