Απεργία στη PHONEMARKETING και PRS

ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ(ΠΛΗΣΙΟΝ ΗΛ.ΣΤΑΘΜΟΥ) ΩΡΑ:9:00

post image

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ PHONEMARKETING ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 6η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ(1  ΟΧΤΑΩΡΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΟ... ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Προχθές 30/04/2012 χαρακτηριστικά απεργοσπάστες γύρω στις 11:00 πμ έφτασαν στην είσοδο της εταιρείας έχοντας στα χέρια τους μία καταγγελία, που νωρίτερα είχαν παραδώσει στην επιθεώρηση εργασίας, που ανέφερε πως κατά την προσπάθεια τους να μπουν στον χώρο εργασίας αντιμετωπίστηκαν από τους απεργούς με προπηλακισμούς και βρισιές. Μετά από λίγο στον χώρο βρέθηκαν αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι αρχικά ανέβηκαν στον χώρο της εταιρείας και κατά την αποχώρηση τους ζήτησαν από τους απεργοσπάστες να προχωρήσουν σε μηνύσεις ενάντια στους εργαζόμενους που απεργούν. Δεν ξέχασε δε να ενημερώσει πως μετά την μήνυση θα ακολουθούσε και η επέμβαση μιας διμοιρίας.

Ευτυχώς ο αγώνας αυτός βρίσκει κόσμο αλληλέγγυο στο πλάι του, δεν παύει όμως να χρειάζεται την καθημερινή στήριξη και παρουσία περισσότερου κόσμου έξω από την πόρτα της εταιρείας (Εργασίας 2, Νέα Ιωνία. Πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού Νέας Ιωνίας) έτσι ώστε να οδηγηθεί στην δικαίωση.

Παράλληλα η συνέλευση εργαζομένων της εταιρείας PRS (κοινής ιδιοκτησίας και εργατικής στέγης) αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 03/05.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο των εργαζομένων της εταιρείας PRS που βρίσκονται σε επίσχεση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Συναδέλφισσες  –  συνάδελφοι,
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με απολύσεις συναδέλφων, με μειώσεις ωραρίου εργασίας, με ανήθικες αλλαγές συμβάσεων, με απανωτές μειώσεις μισθών, με διαρκείς και αυξανόμενες καθυστερήσεις πληρωμών.

Και ενώ οι υποσχέσεις είναι το μοναδικό πράγμα που έδινε απλόχερα η εταιρεία, η ψαλίδα των οφειλομένων της προς εμάς όλο και άνοιγε. Οι όποιες προσπάθειες συναδέλφων μας να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα για όλους μας αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά της διοίκησης με τον εκφοβισμό των εργαζομένων.
Τα δεδουλευμένα ακόμα έρχονται…

Γι’ αυτό στις 28/02/2012 εργαζόμενοι της εταιρείας PRS ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας ζητώντας το αυτονόητο. Απέναντι σε αυτό βρήκαμε μια εργοδοσία να κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει του εργαζόμενους σε αντίπαλα μέτωπα.

Θεωρώντας από μέρους μας ότι δεν είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, «οι πάνω» και «οι κάτω», πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να νικήσει αν δεν αγκαλιάσει και δεν αγκαλιαστεί από όλους αυτούς τους οποίους αφορά άμεσα. Κάθε εργαζόμενος είτε 4ωρος, είτε 8ωρος, είτε επινοικιαζόμενος, μοιράζεται την κοινή μοίρα της αβεβαιότητας και της μιζέριας.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το όπλο μας, γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε τον αγώνα μας, κηρύσσοντας απεργία μέσω (του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και του Σωματείου εργαζομένων χρηματοπιστωτικού και συναφών επιχειρήσεων) με τους συναδέλφους της Phonemarketing που για πάνω από ένα μήνα βρίσκονται σε απεργία ζητώντας από την διοίκηση να πάρει πίσω την απόφαση της για εκ περιτροπής εργασία σε όλους με ένα 8ωρο την εβδομάδα.

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03/05 ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ PHONEMARKETING ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Εργαζόμενοι της PRS σε επίσχεση

 

Εικόνες:

...

από ... 03/05/2012 12:12 πμ.


ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΕΝΑ 8ΩΡΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License