ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για τις φασιστικές μεθόδους Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη σχετικά με την υπόθεση των εκδιδομένων οροθετικών γυναικών

Όταν ο θεσμικός ρατσισμός «προστατεύει» τη δημόσια υγεία ενισχύεται ο φασισμός.


Μετά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις σκούπα  που θα «ξεβρωμίσουν» τα κέντρα των πόλεων από τους μετανάστες/τριες, στο στόχαστρο του θεσμικού ρατσισμού βρίσκονται τώρα οι εκδιδόμενες οροθετικές γυναίκες. Η σύλληψη, η διαπόμπευση και η ποινική δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό  12 γυναικών, 2 μεταναστριών και 10 ελληνίδων για λόγους προστασίας «της δημόσιας υγείας» και «της ελληνικής οικογένειας» έγινε θριαμβευτικά και πλήρως εναρμονισμένα με το προεκλογικό κλίμα των ημερών.


 Ο υπουργός υγείας υιοθετώντας φασιστικές λογικές, μιλά για «υγειονομικές βόμβες», κατασκευάζει φόβους και ρατσιστικές συμπεριφορές χρησιμοποιώντας για πολιτικούς σκοπούς την μετάδοση του ιού του AIDS, προσδιορίζει τις εκδιδόμενες γυναίκες ως αποδιοπομπαίους τράγους και θέτει στο επίκεντρο τους φορείς της μεταδοτικής νόσου προτείνοντας λύσεις στη βάση του δημόσιου διασυρμού και  της εξολόθρευσης τους (αυτό έκαναν και οι Ναζί). Τέλος, καμαρώνει για τις «επιτυχίες του»  ως προς την «προστασία» της δημόσιας υγείας, στην εποχή  που με την πολιτική του διαλύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες ασθενείς.  


Ο υπουργός δημόσιας τάξης με τη σειρά του, επιβάλει τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών που μολύνουν  με το σώμα τους «τους έλληνες  και την ελληνική  οικογένεια» και υπόσχεται διώξεις, απελάσεις και αναγκαστικά ιατρικά τεστ. Ο εν λόγω υπουργός «ζύγισε» τα δικαιώματα και βρήκε ότι «η διάσωση της ζωής έστω και ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει μολυνθεί εν αγνοία του από τη νόσο είναι πιο σημαντική από την υπόληψη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων». Δεν θα μπορούσε βέβαια να περάσει από το μυαλό του συγκεκριμένου υπουργού το ενδεχόμενο μόλυνσης της εκδιδόμενης γυναίκας  από τον ιό του  HIV/AIDS εν αγνοία της και συνεπώς η διάσωση της ζωής της. Οι εκδιδόμενες γυναίκες προφανώς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του ανθρώπου.
 
Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κάθαρσης «μιασμάτων» δουλεύουν ακούραστα για το καλό  «του κοινωνικού συνόλου» και την προστασία «αθώων και ανυποψίαστων νοικοκυραίων» ταυτίζοντας το κοινωνικό σύνολο με το πελατολόγειο των οίκων ανοχής. Καμιά αναφορά στη συνενοχή των  πελατών της πορνείας , στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, στους μαστροπούς , στα κυκλώματα του trafficking και στους παράνομους οίκους ανοχής. Καμιά αναφορά στη βία και στην αναγκαστική πορνεία ως τον μόνο δρόμο επιβίωσης στον υπέροχο και ανθρώπινο καπιταλιστικό κόσμο που υπηρετούν και υπερασπίζονται.


Δεν πρέπει και δε θα αφήσουμε ούτε κι αυτή την εκστρατεία μίσους και ρατσισμού να περάσει. Η αλληλεγγύη, η αντιφασιστική πολιτική συγκρότηση και δράση, η ανθρωπιά και οι κοινοί αγώνες θα πρέπει να είναι η μοναδική μας απάντηση στον ολοένα και εντεινόμενο θεσμικό ρατσισμό που νομιμοποιεί φασιστικές λογικές, εθίζει την κοινωνία στο δόγμα της ασφάλειας στη βάση της εξολόθρευση του εκάστοτε «εσωτερικού εχθρού» και επαγγέλλεται έναν κόσμο βαρβαρότητας και κοινωνικού κανιβαλισμού.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License