Ο Ισραηλινός στρατός καταστέλλει διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

http://www.commondreams.org/headline/2012/05/02-5

Διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν γύρω από τη Δυτική Όχθη και στη Γάζα αυτή την εβδομάδα για την υποστήριξη των παλαιστίνιων απεργών πείνας που βρίσκονται ακόμη στις ισραηλινές φυλακές. Δεδομένου ότι  αυξάνετε ο  αριθμός των κρατουμένων απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για επ 'αόριστον κράτηση και κακομεταχείριση, ο θυμός και η διαμαρτυρία έχει αναπτυχθεί έξω από τους τοίχους της φυλακής.
 


Παλαιστίνιοι διαδηλωτές, οι οποίοι χτυπήθηκαν με σπρέι πιπεριού από την ισραηλινή αστυνομία των συνόρων, βρίσκονται στο έδαφος, καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από το να συλλάβουν έναν από αυτούς, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από φυλακή Ofer κοντά στη Δυτική Όχθη της πόλης Ραμάλα 1η Μαΐου, 2012. (Φωτογραφία: Reuters / Μοχάμαντ Torokman)


 "Εμείς δεν θα δεχθούμε οι κρατούμενοι μας να επιστρέφουν σε φέρετρα από τις φυλακές της κατοχής", φώναζαν οι ομιλητές σε ένα  πλήθος 3000 συγκεντρωμένων σε ένδειξη  αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους στη Δυτική Όχθη πόλη της Ναμπλούς.

Την Πρωτομαγιά μέχρι και 300 διαδηλωτές βάδισαν προς τα σύνορα της Δυτικής Όχθης κοντά στις στρατιωτικές φυλακες  Beitunya και Ofer  όπου κρατούνται πολλοί από τους απεργούς πείνας


Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της διαδηλωτών  και τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και ενός δυσώδους υγρού γνωστό ως "παλιάνθρωπος" για να διαλύσει τη διαδήλωση, σύμφωνα με την Agence Γαλλία-Presse.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μία παλαιστίνια γυναίκα ανέβηκε στην σκεπή ενός ισραηλινού στρατιωτικού φορτηγού που πραγματοποιούσε τον ψεκασμό των  διαδηλωτών με το υγρό «παλιάνθρωπος» και ύψωσε μια  παλαιστινιακή σημαία. Ισραηλινοί στρατιώτες την τράβηξαν κάτω, και επιτέθηκαν και στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να την προστατεύσουν,  ψεκάζοντας τα πρόσωπά τους με σπρέι πιπεριού. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

http://youtu.be/C4C8_dyIiHw

Υπάρχουν διάφορες αναφορές για τραυματισμούς. Ωστόσο, Αμπίρ Kopty της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Αντίστασης είπε ότι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 20 οι τραυματίες διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων και πέντε που τους απομάκρυναν από το πεδίο των συγκρούσεων με ασθενοφόρο.

Ομάδες αλληλεγγύης εκτιμούν ότι μέχρι και 2.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αρνούνται τροφή σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης τους. Δύο από τους κρατουμένους που πραγματοποιούν απεργία πείνας για πάνω από 62 ημέρες  είναι τώρα σε άμεσο κίνδυνο να πεθάνουν, σύμφωνα με την Ισραηλινή οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License