Στη φυλακή ο σενεγαλέζος μετανάστης, στους δρόμους οι πιστολέρος μπάτσοι

Προφυλάκιση για τον συνεγαλέζο μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε άγρια και απειλήθηκε με όπλο -όπως και φοιτητές- από ασφαλίτες έξω από την Νομική.

Όπως συμβαίνει πάντοτε όταν πρόκειται για μετανάστη, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται για κακουργήματα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ο λόγος των ελλήνων τραμπούκων ασφαλιτών υπερισχύει πάντοτε από τον λόγο ενός μετανάστη με σκουρόχρωμο δέρμα.

Παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που διαψεύδει τους ασφαλίτες, παρά τα έγγραφα που πιστοποιούν τον "έννομο" και "ενταγμένο στην ελληνική κοινωνία" βίο του μετανάστη, ο τελευταίος οδηγήθηκε στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης του.

Ο κόσμος της αλληλεγγύης βέβαια, που βρέθηκε στο πλευρό του στα δικαστήρια, θα συνεχίσει να τον στηρίζει μέχρι να είναι και πάλι ελεύθερος. Την Τρίτη 8 Μάη, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στη Νομική και έπεται συνέχεια...

Αναλυτικά για τα γεγονότα εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1396433

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License