Οι Άντρες Μέσα Μου

Το κείμενο είναι της Rebecca Mott, πρώην εκδιδόμενης που περιγράφει στο blog της τις εμπειρίες της (καθ' όλα ανατριχιαστικές). ΟΙ ΠΟΡΝΟΠΕΛΑΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΘΙΓΟΥΝΕ ΩΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ

 

Στα κείμενα που αφορούν στην πορνεία, η κεντρική ιδέα είναι να μην επικεντρώνονται στους πελάτες. Να μη γίνεται καμία απολύτως αναφορά στο ποιοι και τι είναι.

Επικεντρωνόμαστε στις εκδιδόμενες  γυναίκες, ρίχνουμε το φταίξιμο σε αυτές, ψάχνουμε για ένα εκατομμύριο λόγους για τους οποίους κάποια γυναίκα μπορεί να εκπορνευτεί.

Αν βλέπεις μόνο την πόρνη και αγνοείς τους άντρες που την πηδάνε σχεδόν μέχρι θανάτου, τότε καλό θα είναι να είσαι ειλικρινής και να πεις ότι κατά την άποψή σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πορνεία, αρκεί να μην συμβαίνει στη γειτονιά σου.

Στο παρόν κείμενο θα επικεντρωθώ στους πελάτες. Θα αποπειραθώ να μεταφέρω κάποιες εικόνες και αναμνήσεις για το ποιοι και τι είναι αυτοί οι άντρες.

Καταρχάς να πω ότι κάθε άντρας που αποφασίζει να γίνει πελάτης –δηλαδή ν’ αγοράσει ένα άλλο ανθρώπινο ον με σκοπό να καλύψει τις σεξουαλικές ανάγκες και την αντίστοιχη «λαιμαργία» του- θα πρέπει να κατατάσσεται στους εγκληματίες.

Είναι εγκληματίας ανεξάρτητα απ’ το αν χρησιμοποιεί ή όχι πνευματική, φυσική ή σεξουαλική βία. Κι αυτό, γιατί κάνει σεξ με μια πόρνη που εκ των πραγμάτων δεν συγκατατίθεται πλήρως και στερείται των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.

Είναι εγκληματίας γιατί πληρώνει ώστε να μπορεί να έχει μια σεξουαλική σκλάβα.

Είναι εγκληματίας γιατί δεν ενδιαφέρεται ούτε γνωρίζει το αν η πόρνη είναι θύμα trafficking, αν είναι ανήλικη ή όχι, αν βασανίζεται απ’ τους νταβατζήδες της ή όχι, αν τα χρήματα που της δίνει τα κλέβουν οι νταβατζήδες της ή όχι, όπως και το πόσες φορές άλλοι πελάτες την έχουν βασανίσει ή βιάσει.

Κανένας πελάτης δεν είναι αθώος, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς γουστάρουν να παίζουν το θύμα, να το παίζουν ότι απλά είναι θλιμμένοι και μόνοι. Γουστάρουν να λένε το πώς τους ελέγχει η πόρνη και να πιστεύουν ότι απλά έχασαν τον έλεγχο.

Αυτό που εγώ και πολλές πρώην πόρνες δεν καταλαβαίνουμε, είναι το γιατί οι άλλοι επιλέγουν να πιστέψουν τον πελάτη.

Κανείς δεν αγοράζει μια πόρνη σε μια «ατυχή στιγμή» και δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου το πόσο μεθυσμένος ήταν ούτε αν ισχυρίζεται ότι απλά ακολουθούσε τις επιθυμίες της παρέας του.

Δε δίνεις χρήματα σε μια «ατυχή στιγμή», ούτε «ατυχώς» βρίσκεσαι με την πόρνη σε ιδιωτικό χώρο, τη γαμάς ή τη δέρνεις και μετά φεύγεις σα να μην τρέχει μία.

Σε ποιον κόσμο αγοράζεις μια πόρνη χωρίς να έχεις συναίσθηση ότι δεν μπορεί ν’ αρνηθεί, ότι μπορεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο κάποιων άλλων ή ότι μπορεί να είναι σχεδόν κατεστραμμένη;

Όταν επιλέγεις να γαμήσεις μια πόρνη, αυτό δεν έχει σχέση με το ότι θέλεις να κάνεις σεξ ή ότι την σέβεσαι. Ο πελάτης πάντα ξέρει ότι όταν αγοράζει μια πόρνη την ελέγχει απόλυτα και μπορεί ν’ απαιτήσει οποιαδήποτε σαδιστική προνογραφική εκδοχή γουστάρει.

Όταν αγοράζεις μια πόρνη, δεν αγοράζεις μια ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε ανθρώπινο στοιχείο της πρέπει να εξαλειφθεί ώστε ο πελάτης να μπορεί να φαντασιωθεί το μίσος και την επιθυμία του για εξουσία, χωρίς να τον εμποδίζει το στενάχωρο γεγονός ότι εκείνη έχει συναισθήματα, μπορεί να φοβάται ή να βιώνει ένα μαρτύριο.

Ο πελάτης αγοράζει ένα αντικείμενο για να το γαμήσει. Γι’ αυτόν το θέμα δεν είναι ποτέ προσωπικό, αποτελεί απλά μέρος της αναψυχής του.

Πολλοί άντρες βρέθηκαν μέσα μου –πνιγόμουν στο μίσος τους, στην επιθυμία τους να με ελέγξουν, στην περιφρόνησή τους για την ανθρώπινη υπόστασή μου.

Παρέμεινα ζωντανή με το να σκοτώσω κάθε συναίσθημα, τη γνώση ότι είχα δικαιώματα ως άνθρωπος, εξαλείφοντας απ’ την μνήμη μου τα λόγια που συνόδευαν τον βιασμό ή την κακοποίηση.

Ήμουν ζωντανή, αλλά όλα ήταν άνευ νοήματος γιατί αν είχαν νόημα αυτό θα σήμαινε ότι ήθελα να παραμείνω ζωντανή –ενώ ο θάνατος ήταν καλοδεχούμενος.

Δεν το προκάλεσα εγώ αυτό στον εαυτό μου. Ναι, ξέρω ότι θα ήταν εύκολο να ρίξετε το φταίξιμο σε μένα, αλλά αν το κάνετε, οι πελάτες καθίστανται αόρατοι.

Έγινα ζωντανή-νεκρή από τη βία, το μίσος, την απόλυτη περιφρόνησή τους. Έπρεπε να πεθάνω μέσα μου καθώς ξερίζωναν κάθε ανθρώπινο στοιχείο μου. 

Πολλοί άντρες που βρέθηκαν μέσα μου θεωρούσαν εαυτούς καλούς, αριστεριστές που αγωνίζονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλες πολιτικές μπούρδες.

Αυτοί οι πελάτες βασάνιζαν και βίαζαν εκδιδόμενες γυναίκες και κορίτσια. Όμως σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονταν ότι το γεγονός αυτό ερχόταν σε σύγκρουση με τον ρόλο τους ως αριστεριστές ήρωες.

Ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο· στο δωμάτιο όπου οι πελάτες στέλνουν πόνο σε κάθε κύτταρο του κορμιού μου, όπου ζητάνε στάσεις που θα με κάνουν να πονέσω ακόμα περισσότερο, όπου ενίοτε τραβούσαν σε βίντεο το βασανιστήριό μου.

Σε αυτό το δωμάτιο, μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο, οι ίδιοι πελάτες μου κάνουν κήρυγμα για το πώς άνθρωποι βασανίζονται σε άλλες χώρες και το πόσο τρομερό είναι αυτό. Αυτοί οι πελάτες σοκάρονται με όσους βασανίζουν ζώα και μου δείχνουν φωτογραφίες όπου διάφορα πλάσματα κυριολεκτικά ξεσκίζονται –την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ξεσκίζουν το λαρύγγι, τον πρωκτό και τον κόλπο μου.

Ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο· στο δωμάτιο όπου όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άντρες πειραματίζονται για το πόσο μπορούν να με βασανίσουν χωρίς να με σκοτώσουν, ενώ ταυτόχρονα μου ζητάνε ν’ αγωνιστώ για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνοντας πίσω τις γαμημένες προκηρύξεις τους που θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Το να βασανίσεις μια πόρνη δεν είναι τίποτα, δεν είναι έγκλημα, είναι μη-γεγονός.

Αυτοί οι αριστεριστές πελάτες βρίσκονται στους εφιάλτες μου, στις μνήμες του κορμιού μου.

Δεν μπορώ ν’ ανεχτώ την υποκρισία των αντρών που χτίζουν τη φήμη του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκουν ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση σε πόρνες και πορνογραφικό υλικό.

Πάντα ξεχνάω ότι η τάξη των εκδιδομένων δεν έχουν πρόσβαση σε ανθρώπινα δικαιώματα καθώς σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται άνθρωποι.

Έως ότου η αριστερά συνολικά αντιμετωπίσει και σε πολλές περιπτώσεις καταδικάσει τους πελάτες που το παίζουν αριστεριστές ήρωες –ενώ παράλληλα βασανίζουν τις εκδιδόμενες- δεν πρόκειται να βρω ηρεμία.

Μπορείς και εσύ να φανταστείς ότι είσαι σ’ εκείνο το δωμάτιο με κάποιον ήρωα της αριστεράς –ηθοποιό, ποπ σταρ, μέλος ομάδας για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, ριζοσπάστη πολιτικό, κ.λπ., κ.λπ.- μόνη/μόνος σ’ εκείνο το δωμάτιο.

Να ξέρεις ότι δεν μπορείς ν’ αρνηθείς, ότι ο πελάτης έχει το δικαίωμα και την άδεια να χρησιμοποιήσει το σώμα σου ως την προσωπική του πορνο-κούκλα.

Να ξέρεις ότι όσο περισσότερη δύναμη, φήμη ή δόξα και υψηλότερη κοινωνική θέση έχει ο πελάτης, τόσο λιγότερο ασφαλής θα είσαι, τόσο περισσότερο θα σε βασανίσει· και το πιο σημαντικό, τόσο πιο «αόρατη» θα είναι η βία που θα σου ασκήσει.

Οι πελάτες που διαθέτουν δύναμη, φήμη ή δόξα και υψηλότερη κοινωνική θέση θεωρούν ότι είναι εκτός νόμου, ότι το ήθος δεν τους αφορά, ότι έχουν ισχύ και τον απόλυτο έλεγχο.

Σε αυτό το περιβάλλον, μέσα σ’ εκείνο το δωμάτιο, το μόνο που σου απομένει είναι η ελπίδα ότι δε θα διαρκέσει πολύ, ότι τα τραύματά σου δε θα είναι πολύ σοβαρά, ότι το μυαλό σου θ’ απωθήσει τα πάντα –και, φυσικά, ότι θα βγεις από κει μέσα ζωντανή.

Αυτοί είναι οι άντρες μέσα μου.

Αυτοί είναι πολύ συνηθισμένοι τύποι πελάτη.

Πρέπει να καταστήσουμε όλους τους πελάτες εγκληματίες –είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για την τάξη των εκδιδομένων γυναικών.

 

Το πρωτότυπο κείμενο είναι διαθέσιμο στο http://rmott62.wordpress.com/2012/05/02/the-men-inside-of-me/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License