Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις κατά των τραπεζών στη Φρανκφούρτη

....

H είδηση μεταδόθηκε πριν μερικές ώρες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ και αναπαράγουν τα αστικά μέσα, περίπου έτσι:

Οι αρχές της Φρανκφούρτης απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των μέτρων λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 16-19 Μαΐου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι διαδηλώσεις απειλούν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Το Blockupy Frankfurt, μία ομάδα κινημάτων της άκρας αριστεράς, σκόπευε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες καθώς επίσης να οργανώσει δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

 

Αναζητήσαμε πληγροφορίες και βρεθήκαμε στην Ελληνική σελίδα (!!) της ομάδας, όπου έχει αναρτηθεί το παρακάτω κείμενο:

 

 

Blockupy Frankfurt!

Αντίσταση Ενάντια στη δικτατορία λιτότητας της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης- Υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης και του εκδημοκρατισμού σε κάθε τομέα κοινωνικής ζωής και δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές μέρες διαμαρτυρίας ενάντια στη δικτατορία λιτότητας της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης στις 16-19 Μάη στη
Φρανκφούρτη του Μάιν στη Γερμανία.

Θέλουμε να φέρουμε την αντίσταση ενάντια στο καθεστώς κρίσης που ωθεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σ’ ένα από τα αφετηριακά του σημεία: Στην “καρδιά” του χρηματοοικονομικού κέντρου της Φρανκφούρτης, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πολλών ισχυρών γερμανικών τραπεζών και πολυεθνικών.


Στεκόμαστε ενάντιοι στην προσπάθεια ν’ αντιπαρατεθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και όσοι υποφέρουν από τις πολιτικές λιτότητας σε Γερμανία και Ελλάδα, σε Γαλλία και σε άλλες χώρες μέσα από εθνικιστικά συνθήματα. Αντί αυτών χαράζουμε ένα σημάδι αλληλεγγύης με όλους τους ανθρώπους και τα κινήματα που αμύνονται εδώ και μήνες σε όλη την Ευρώπη ενάντια στις επιθέσεις στο βιός τους και στο μέλλον τους


Θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της Τρόικας, θα αποκλείσουμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα καταλάβουμε τους δημόσιους χώρους του τραπεζικού κέντρου της Φρανκφούρτης. Είμαστε το κίνημα Blockupy!
Οι εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική τον περασμένο χρόνο κλόνισαν και ανέτρεψαν δομές εξουσίας παγιωμένες για δεκαετίες. Αυτά τα σημάδια ρήξης εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ενέπνευσαν, έδωσαν κουράγιο. Στις ΗΠΑ και στην ΕΕ οι σκηνές έγιναν σύμβολο διαμαρτυρίας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία κατέλαβαν κεντρικές πλατείες και απαίτησαν „αληθινή Δημοκρατία“! Στο Τελ Αβίβ ολόκληρες συνοικίες μετατράπηκαν σε κατασκηνώσεις∙ μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν με επίκεντρο το αυξανόμενο κόστος ζωής. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα λιτότητας και οι νεοφιλελεύθερες επιταγές έφεραν αναταραχή και μια σειρά από απεργίες. Από το κίνημα Occupy της Wall Street γεννήθηκε „από το τίποτα“ μια παγκόσμια κίνηση ενάντια στην κατάρρευση δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων. Εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στη λογοκρισία του Ιντερνετ. Στη Φρανκφούρτη, έξω από τα κεντρικά της ΕΚΤ, το κίνημα Occupy συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.


Συλλογικότητες δράσης και διαμαρτυρίας σε πολλές χώρες της ΕΕ στρέφονται ενάντια στα μαζικά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού στρατοπέδου. Οι μισθοί μειώνονται, τα συντάξιμα όρια ηλικίας αυξάνονται, θέσεις εργασίας στο Δημόσιο καταργούνται, κοινωνικές δομές κλείνουν. Σχεδόν σε όλες τις χώρες συρρικνώνονται οι τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Από τα εκατομμύρια ευρώ των „μηχανισμών στήριξης“ ούτε ένα σεντ δεν πηγαίνει στους λαούς, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει πίσω στις τράπεζες.


Αυτή η δικτατορία της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) που κυριαρχείται από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας καταλύει στην πράξη τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουν σχηματιστεί κυβερνήσεις τεχνοκρατών χωρίς εκλογές, οι οποίες εφαρμόζουν πιστά τα προγράμματα λιτότητας που υπαγορεύουν τα κέντρα της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών.


Απέναντι στις δικές τους πολιτικές, εμείς προτάσσουμε
την αλληλεγγύη μας! Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αφήσουμε άλλο να φορτώνονται την κρίση στις πλάτες τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, πρόσφυγες και όσοι άλλοι υποφέρουν από τα μέτρα, ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού.


Οι μέρες διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη συνδέονται άμεσα με την παγκόσμια μέρα δράσης στις 12 του Μάη και με την επέτειο από την πρώτη συνέλευση στη Μαδρίτη. Συμπίπτουν και με τις δράσεις κατά της συνόδου των G8 στην Αμερική∙ ήδη, υπό το φόβο των διαδηλώσεων, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ και όχι στο Σικάγο όπως είχε αποφασιστεί αρχικά.
Στις 17 Μάη θα καταλάβουμε πάρκα και κεντρικές πλατείες της πόλης
για να δημιουργήσουμε χώρους συζητήσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Στις 18 Μάη θα μπλοκάρουμε τη λειτουργία των τραπεζών στη Φρανκφούρτη για να δείξουμε έμπρακτα την οργή μας για τις πολιτικές της Τρόικας. Στις 19 Μάη θα συγκεντρωθούμε για μία μαζική πορεία για να δείξουμε την πλατειά βάση των διαμαρτυριών μας. Άνθρωποι από πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου θα ταξιδέψουν στη Φρανκφούρτη για να πάρουν μέρος στις μέρες διαμαρτυρίας.

  • Τετάρτη, 16.05. ́φιξη – Δράσεις στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΚΤ
  • Πέμπτη, 17.05. Κατάληψη πλατειών, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις
  • Παρασκευή, 18.05. Αποκλεισμός της ΕΚΤ και του τραπεζικού κέντρου
  • Σάββατο, 19.05. Μαζική πορεία

BLOCKUPY FRANKFURT, αποτελείται από ακτιβιστές του κινήματος Occupy, πρωτοβουλίες ανέργων και συμμαχίες για την κρίση, το συνδικαλιστικό κίνημα, το δίκτυο Attac, οικολογικά κινήματα και κινήματα ειρήνης, τους μετανάστες, τη νεολαία, φοιτητικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές και αριστερές ομάδες, ακτιβιστές από τους διάφορους τοπικούς αγώνες και το κόμμα της Αριστεράς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License