ανακοίνωση ΑΚ Αθηνας για ΣΠΦ Αντωνίου, φυλακές

αλληλεγγύη στον αγώνα

Η δικαστική εξουσία ως Judge Dredd

Πολλοί είχαν επισημάνει ότι οι δικογραφίες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε αυτή θα αποτελούσαν εργαστήρι νομοθετικών και δικαστικών πειραματισμών. Το δικαστικό-αστυνομικό σύμπλεγμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον προφητικό ήρωα κόμιξ Judge Dredd, που είχε τη δυνατότητα να συλλαμβάνει, να δικάζει και να εκτελεί την ίδια στιγμή μόνος του! Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα σε μια φυλακή , η δικαστική αυθαιρεσία βρήκε ελεύθερο το γήπεδο να επισημοποιήσει τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής , να επιβάλει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης αδιακρίτως και να αυθαιρετήσει ανοιχτά παρεμποδίζοντας την άσκηση θεμελιωδών δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων (από την άρνηση τήρησης απομαγνητοφωνημένων πρακτικών και τη διαρκή καταστρατήγηση δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων , μέχρι και τα καψόνια για την εκδίκαση της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής των Παναγιώτη Μασούρα- Νίνας Καρακατσάνη).

Η μεταχείριση αιχμαλώτου πολέμου συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές, και για τα μέλη της ΣΠΦ, και για αυτούς που αρνούνται τη συμμετοχή στην οργάνωση αλλά όχι τα πιστεύω τους ( Καραγιαννίδης , Μητρούσιας, Σακκάς, Αντωνίου). Οι πρώτοι μεν ( τα μέλη της ΣΠΦ ) υφίστανται αδιάκοπες μεταγωγές , εξευτελιστική μεταχείριση και εγκλεισμό σε πτέρυγες «προστασίας», γιατί όλοι ανεξαιρέτως έχουν επιδείξει μια ασυμβίβαστη στάση αξιοπρέπειας , ενώ εμπλέκονται διαρκώς σε κινητοποιήσεις των κρατουμένων για διάφορα ζητήματα ( με τελευταίο παράδειγμα τη στήριξη της απεργίας πείνας του κρατούμενου Σπύρου Δραβίλα για την παροχή άδειας που δικαιούται). Οι δεύτεροι βρίσκονται κατηγορούμενοι εκ νέου μαζί με τα μέλη της ΣΠΦ για 250 ενέργειες της οργάνωσης , χωρίς καμία ένδειξη συμμετοχής στο ο,τιδήποτε. Το νομικό κατασκεύασμα της ταυτόχρονης δίωξης για ενέργειες αδιακρίτως είναι καταφανέστατη προκλητική αυθαιρεσία- επίδειξη δύναμης των ανακριτικών αρχών με μόνο στόχο την ανανέωση της προφυλάκισης των κρατουμένων για «νέα αιτία». Οι δικαστικές αρχές έχουν ταυτιστεί τόσο με την καταστολή , που δε διστάζουν να απορρίπτουν αβλεπί τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Στέλλας Αντωνίου, συγκατηγορούμενης των παραπάνω, με διαγνωσμένα σοβαρότατα προβλήματα υγείας , με προφανή σκοπό τον de facto βασανισμό της.

Αναφορά τέλος πρέπει να γίνει και στους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στη Στέλλα Αντωνίου αλλά και στον Παναγιώτη Μασούρα, όσον αφορά το νέο κύκλο διώξεων που αφορά και σε αυτόν. Οι όροι περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και την απαγόρευση επικοινωνίας με συγκατηγορούμενούς του. Αφενός είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται οι περιοριστικοί όροι ως πεδίο άσκησης πολιτικής προπαγάνδας (αφού επισημοποιούν τα τρομολαγνικά σενάρια που θέλουν τα πανεπιστήμια «γιάφκες τρομοκρατών») , αφετέρου είναι εντυπωσιακή η απαγόρευση της επικοινωνίας μεταξύ συγκατηγορουμένων , η οποία πέραν το ότι αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου , βγάζει μάτι ότι πρόκειται για προϊόν συνεννόησης δικαστικών αρχών και αντιτρομοκρατικής.

 

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί ένα ευρύ μέτωπο αντεπίθεσης και διεύρυνσης του ορίζοντα της ελευθερίας ενάντια στο καθεστώς της εξαίρεσης, μακριά από κομματικές ή μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες και στα αιτήματα των μελών της ΣΠΦ , των κατηγορουμένων στις ίδιες δικογραφίες και σε όλους τους αγωνιζόμενους κρατούμενους και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές δεν εκπορεύεται από φιλανθρωπία , αλλά επειδή αναγνωρίζουμε στα πρόσωπά τους τα δικά μας, γιατί το στόχαστρο έχει από καιρό διευρυνθεί. Γιατί όσο υπάρχουν φυλακές κανείς μας δεν είναι ελεύθερος.

 

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΦ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ/ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Aντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License