Στο προσκήνιο μία ακόμη δολοφονία, μαζική αυτή τη φορά, από ένα ένοπλο πολιτοφύλακα, τον Τζέισον , «JT» Ready, διαβόητο νεοναζί και ιδρυτή της Αμερικανικής Συνοριακής Φρουράς, τους Minutemen Civil Defense Corps, ένοπλη παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στις περιοχές κοντά στα σύνορα με το Μεξικό ενάντια σε μετανάστες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο ένοπλος, ο 39χρονος πρώην πεζοναύτης JT Ready, άνοιξε πυρ μέσα σε σπίτι στο Τζίλμπερτ, προάστιο του Φοίνιξ, στην Αριζόνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε,σύμφωνα με την αστυνομία. Το νεότερο από τα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας 18 μηνών, το οποίο εξέπνευσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τα δύο άλλα θύματα ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες.. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό τηρώντας σιγή ιχθύος ουσιαστικά, ενώ έχει ήδη σπεύσει και το FBI καθώς στο σπίτι βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων αλλά και εκρηκτικών. Το πέπλο σιωπής που σκεπάζει μέχρι στιγμής την υπόθεση έχει σχέση με τις διαδρομές και κυρίως τις πολύ στενές σχέσεις του JT Ready με πολιτικούς και ειδικότερα τον πρώην πρόεδρο της Γερουσίας, Ράσελ Πιρς και εμπνευστή της αντιμεταναστευτικής ρατσιστικής πολιτικής της Αριζόνα.

 


πηγή:Ριζοσπάστης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License