Σύλληψη κατά τη συγκέντρωση-ομιλία Βενιζέλου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

Την Παρασκευή 4 Μαϊου το ανδρείκελο της ΤροΊκας και του μνημονίου και ένας από τους βασικούς υπαίτιους της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, είχε το θράσος να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση  στο Σύνταγμα. Από νωρίς ο χώρος της πλατείας και πέριξ αυτής ήταν γεμάτος από ασφαλίτες και ελάχιστο κόσμο που αποτελούνταν από τον τραγικό θίασο ενός πρώην πανίσχυρου κομματικού στρατού. Αρκετοί άνθρωποι είχαν αποφασίσει , μεταξύ αυτών και εμείς, να μην παρακολουθήσουμε αυτήν την πρόκληση χωρίς αντίδραση. Δυστυχώς η ασφυκτική αστυνομική παρουσία - που λειτούργησε κυριολεκτικά σαν παρακρατικός μηχανισμός - για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της κομματικής φιέστας προέβει σε δεκάδες προληπτικές προσαγωγές πολιτών, είτε μέσα από τον χώρο της πλατείας είτε στα καταστήματα γύρω απο αυτήν.

Στην περίπτωση μας περικυκλωθήκαμε - με ακόμα έναν σύντροφο- από ασφαλίτες και με περιπολικό οδηγηθήκαμε στην Γ.Α.Δ.Α. Ύστερα από την πολύρωη κράτηση μας , μάς γνωστοποιήθηκε ο σχηματισμός δικογραφίας και η σύλληψη μας.

Στο αυτόφωρο δικαστήριο που ακολούθησε την επόμενη ημέρα(5 ΜαΪου) καταδικαστήκαμε σε ποινή 1έτους και 3 μηνών με τριετή αναστολή - για τον έναν - από εμάς και εξαγοράσιμη χρηματική ποινή ύψους 4.500ευρώ - για τον άλλον - με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της ψευδής ανώμοτης κατάθεσης λόγω της άρνησης μας να δώσουμε αποτυπώματα και φωτογραφίες. Στο δικαστήριο είμασταν ξεκάθαροι ως προς τον λόγο της παρουσίας μας στο Σύνταγμα. Είναι γεγονός πως η ύπαρξη και η ευάριθμη παρουσία τέτοιων κομματικών συγκεντρώσεων είναι δυνατή πλέον μόνο με τακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας μέσω των προληπτικών προσαγωγών όπως αυτές της Παρασκευής.

Η πολιτική τους και η όποια κατασταλτική τους συνδρομή θα πέσουν στο κενό λόγω της πλήρης απονομιμοποίησης τους από το κοινωνικό σύνολο.

 

Δήμος Τσολακίδης

Γιώργος ΚαλαΪτζίδης


Στην αίθουσα που δικάστηκαν οι σύντροφοι σήμερα αν και με κατηγορίες σε βαθμό πλυμελλήματος τους είχαν με χειροπέδες και ήταν περικυκλωμένοι απο οπκίτες με αυτόματα!

από αλληλέγγυος 05/05/2012 10:24 μμ.


Μαζί με τις ποινές και η οικονομική εξόντωση πάγια τακτική των δικαστών.4500 ευρώ?

από ααα 07/05/2012 2:09 μμ.


Κρίμα που δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση συντρόφων στο κάλεσμα για αντιδράσεις στο σύνταγμα που μίλαγε ο χοντρός.Ηταν μεγάλη ευκαιρία να ξεφτιλιστούν στη συγκέντρωση τους αφού είχαν και πολύ λίγο κόσμο.

από ΜΠΑΤΣΟΚ 08/05/2012 5:18 μμ.


Την άλλη φορά πιο οργανωμένα για να μην τολμήσουν να πιάσουν κανέναν σύντροφο και να τους χαλάσοπυμε και το πανυγηράκι..

από Α 08/05/2012 5:21 μμ.


Πρέπει να δωθούν τώρα?

από δικολάγνος 08/05/2012 6:14 μμ.


Οπότε οχι τώρα αλλά αν παραμείνει η ποινή ως έχει στο εφετείο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License