μαιος : επιθέσεις σε Μπρίστολ

μετάφραση απο http://325.nostate.net/?p=5127

Από IMC Ηνωμένου Βασιλείου:


1 Μάη 2012,


Κατά την νύχτα της 1η Μάη (στις 2 το πρωί της Τετάρτης) μια σειρά από στόχους σε διαφορετικές περιοχές χτυπήθηκαν. Στο Downend, τα παράθυρα και τα ATMs των τραπεζών Lloyds και HSBC σπάστηκαν, με τα κτηματομεσιτικά γραφεία του Besley Hill και του St Andrews , να έχουν επίσης  σπαστεί. Στην οδό Wells Road στο Knowle, τα παράθυρα και τα ATMs της Natwest καταστράφηκαν, όπως και τα κτηματομεσιτικά του Besley Hill και του Mathews χτυπήθηκαν επίσης.


Ενώ η πρωτομαγιά γιορτάζει μια φορά τις ζωές των αναρχικών που δολοφονήθηκαν από την αστυνομία του κράτους του Σικάγο, έχει πλέον αφομοιωθεί από την ρεφορμιστική αριστερά σε μια γιορτή της εργατικής τάξης. Θέλουμε να καταστρέψουμε την εργασία- τόσο σαν λογική όσο και σαν περιεχόμενο- και κανένα κράτος, κόμμα ή γιορτή αρχίζει να πλησιάζει το μίσος μας για αυτήν.


Δεν είμαστε ειδικοί στον κοινωνικό αγώνα, δουλεύουμε όπως κάνετε και εσείς, ψωνίζουμε εκεί όπου και εσείς ψωνίζετε, και περιμένουμε το λεωφορείο παρέα με σας, αλλά έχουμε αποφασίσει ότι ως εδώ και μη παρέκει.


Οι τράπεζες και οι κτηματομεσίτες αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία της περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση και τον εταιρικό έλεγχο. Οι τράπεζες παίζουν έναν ηγετικό ρόλο στην εξουθένωση της ζωής μας μέσω της καταστροφής του περιβάλλοντος και της εξάρτησης μας από την οικονομία. Υποστηρίζουν δικτάτορες, εμπόρους όπλων και τους στρατιωτικούς οι οποίοι επενδύουν σε δολοφονικά καθεστώτα. Οι δανειστές χρημάτων είναι νομιμοποιημένοι τοκογλύφοι , ακμάζουν σε περιόδους ύφεσης καιροφυλακτώντας για τους φτωχούς. Οι κτηματομεσίτες κάνουν τεράστια κέρδη από την αναπαλαίωση των γειτονιών μας και του αστικού τοπίου. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις δείχνουν το βαθμό στον οποίο η γη και οι ζωές μας έχουν αποικιστεί από τον καπιταλισμό.


Για αυτό είμαστε χαρούμενοι όταν γίνονται συνεχώς επιθέσεις στο Μπρίστολ, ανατινάξεις και ληστείες στο Σαντιάγο (περαστικά στον Tortuga, λευτεριά στους Marcello, Freddy και Juan!), εμπρησμοί στην Οττάβα (λευτεριά στον Roger Clement!) και στην Yogyakarta (λευτεριά στους Eat και Billy!).


Όσον αφορά την ποινικοποίηση των καταλήψεων,  δεν θέλουμε να είμαστε μέρος μιας εκστρατείας για την νομιμοποίηση τους. Είμαστε με τους αποκλεισμένους οι οποίοι ενεργούν με τρόπο που εξυπηρετεί την δική τους αυτονομία, ανεξάρτητοι από οποιοδήποτε διοικητικό όργανο. Αυτό περιλαμβάνει αυτούς που κάνουν απεργίες, στρατηγικές καταλήψεις στο πλαίσιο της πραγματικής πάλης (παρά σαν αυτοσκοπό) και όλους εκείνους που έχουν πάρει χώρο από τους πλούσιους χωρίς να μπουν στο δίπολο του παράνομου/νόμιμου. Ελπίζουμε ότι το αυτόνομο κίνημα κατοικίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο δυναμικό, ριζοσπαστικό και επικίνδυνο. Επειδή η ιδιοκτησία είναι ακόμα κλοπή, η ενοικίαση είναι ακόμα ληστεία, και το κέρδος είναι απλά μια άλλη λέξη για την λεηλασία!


Διαλέξαμε αυτό τον τρόπο για να σπάσουμε την ψευδαίσθηση της κοινωνικής ειρήνης. Το να κάνεις δράσεις σημαίνει ότι παίρνεις τον έλεγχο της ζωής μας, χωρίς να ζητάμε από το κράτος ψίχουλα.


Το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμα…

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License