ΣΠΦ -Αλληλεγγύη στην Όλγα Οικονομίδου

ΣΠΦ - Αλληλεγγύη στην Όλγα Οικονομίδου- Γκρεμίζοντας τους μύθους της φυλακής

 

ΣΠΦ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  στην Όλγα Οικονομίδου – Γκρεμίζοντας τους μύθους της      φυλακής.

 

«Κλείσε τον γενικό διακόπτη σε αυτόν τον σκουπιδότοπο. Εδώ μέσα το ωραίο γίνεται άσχημο, η επιλογή  συνήθεια  και το ασήμαντο σημαντικό. Η φυλακή λερώνει, τσαλακώνει και καταπίνει κομμάτια από όνειρα, επιθυμίες αγωνίες, σκέψεις , συναισθήματα. Οι πιο μόνιμοι κάτοικοί της, η πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι πλέον κομμάτι των εξαρτημάτων της φυλακής. Κάγκελα, προαύλιο, κάμερες, κλειδαριές,  κρατούμενοι ανακατεύονται όλοι μαζί και αναπαριστούν τον κόσμο της αιχμαλωσίας. Τίποτα δεν αξίζει εδώ μέσα. Έλα πάμε να φύγουμε και μην κοιτάς πίσω… Μόνο η φωτιά θα καθαρίσει αυτό το μέρος…»

Η φυλακή και οι αριθμημένοι κάτοικοί της. Η φυλακή και η αθλιότητα των κρατουμένων της. Η φυλακή και οι μύθοι της…

Πίσω από τη σιδερένια πόρτα της φυλακή που κλείνει, υπάρχει ένας αιχμάλωτος κόσμος που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τον «ελεύθερο» κόσμο.

Μακριά από τις ψευδαισθήσεις ενός δήθεν αξιακού κώδικα των παρανόμων, μιας προσποιητής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων και υποτιθέμενων αυτοοργανομένων αγώνων και εξεγέρσεων, η κοινωνία των φυλακισμένων είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας των νομοταγών.

Συντηρητισμός, υποκρισία, ρατσισμός, μιζέρια, συμβιβασμός, ρουφιανιά αυτός είναι ο πολιτισμός  των φυλακισμένων.  Απομεινάρια ανθρώπινων σκιών δίπλα σε υπολείμματα πρέζας και χαπιών. Ανθρώπινα τρωκτικά, πελάτες των φυλακών, άθλια κακέκτυπα  των αφεντών αυτού του κόσμου,  που τους έχει εξορίσει στις φυλακές  ως περιττό βάρος της γης. Οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι από μόνοι τους δεσμοφύλακες του εαυτού τους. Έχουν μάθει να διπλοκλειδώνουν τον εαυτό τους  στα χάπια, στην πρέζα, στην δουλικότητα, στη συνήθεια, στο παθητικό μέτρημα ημερών για τη μίζερη επανάληψη του υποταγμένου εαυτού τους.  Οι κρατούμενοι δικαιώνουν το ρόλο τους ως τα άθλια απόβλητα μιας ακόμα πιο άθλιας κοινωνίας.

Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε κομμάτι αυτής  της θλιβερής κοινότητας των ανθρώπινων απομιμήσεων και σκιών.

Κρατιόμαστε μακριά από τον ενοχλητικό θόρυβο του όχλου και ξεχωρίζουμε εκείνες τις ελάχιστες μειοψηφίες  των κρατουμένων που δεν ξεχνούν την έννοια της ελευθερίας.

Συναντιόμαστε μ’ αυτούς που δεν γονάτισαν απέναντι στην αιχμαλωσία, που δεν αντάλλαξαν την αξιοπρέπειά τους με τις σκόνες και τα χάπια, που δεν χαμήλωσαν το βλέμμα μπροστά στις αρχές και στους νόμους που δεν άφησαν τη φυλακή να χτιστεί μέσα τους.

Για τους υπόλοιπους δε θα πέσουμε στην παγίδα του ανθρωπισμού  και της λύπησης. Δεν εκτιμάμε τα παθητικά συναισθήματα. Όποιος περιφέρει τον εαυτό του στο μοτίβο της παραίτησης ή αποδέχεται τη θυματοποιημένη φιγούρα του «φυλακόβιου» , μπορεί να κερδίζει την ευαισθησία των φιλάνθρωπων και των κοινωνιολόγων αλλά από μας εισπράττει μόνο μια βαθιά περιφρόνηση. Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι αναρχικοί αντάρτες κι όχι απλά κρατούμενοι. Το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου άτυπου ελιτισμού ή διαχωρισμού, απλά μ’ αυτόν τον τρόπο επιτιθόμαστε στην προσπάθεια του κράτους να αποκρύψει  την ύπαρξη της αναρχικής διαρκούς εξέγερσης και των αιχμαλώτων της.

Ως αναρχικοί αιχμάλωτοι της δημοκρατίας δεν αποχωριστήκαμε ποτέ τις αξίες και τα ιδανικά μας. Παραμένουμε εχθροί της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων της, προωθώντας την αυτοοργάνωση της δράσης μας και την αυτοδικία μακριά  από κάθε είδους διαμεσολαβητές.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είμαστε ενάντια στις φυλακές, δεν σημαίνει πως είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους κρατούμενους.

Πριν λίγο καιρό στις φυλακές της Θήβας η υπηρεσία μετέφερε  επίτηδες στην ακτίνα που βρισκόταν  η συντρόφισσά μας Όλγα Οικονομίδου  μια κρατούμενη που η συμπεριφορά και οι «ποινικές» πράξεις της  δεν θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτές από το ήθος, τον χαρακτήρα και την αξιοπρέπεια της ‘Ολγας.  Όπως ήδη έχουμε αναφέρει υπάρχουν κρατούμενοι που είναι το ίδιο άθλιοι όσο και  η κοινωνία των νομοταγών.

Η συντρόφισσά μας έπραξε κατά συνείδηση με αποτέλεσμα να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα της φυλακής, κατηγορούμενη για «ξυλοδαρμό κρατουμένης»  και να της επιβληθεί  πειθαρχική μεταγωγή. Τώρα βρίσκεται  στην απομόνωση των γυναικείων φυλακών Διαβατών  που μεταφέρθηκε με ειδική μεταγωγή και αρνήθηκε να  υποταχτεί στον  εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.

Οι παραινέσεις του αρχιφύλακα για συμμόρφωσή της στο σωματικό έλεγχο, επικαλούμενος  τα παραδείγματα άλλων «αναρχικών» φυλακισμένων που έχουν συμβιβαστεί με αυτό το  σωφρονιστικό μέτρο, έπεσαν στο κενό.. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… ούτε βγάζουμε την ίδια φυλακή…

Άλλωστε ο καθένας δεν χαρακτηρίζεται από την πολιτική ταμπέλα που του έχουν φορέσει ή έχει υιοθετήσει από μόνος του, αλλά από τις επιλογές του και τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ  του σε αυτές.

Η εισαγγελέας των φυλακών Διαβατών επέβαλλε στην Όλγα για την άρνηση του σωματικού ελέγχου 10 μέρες εγκλεισμού σε κελί απομόνωσης. 

Εμείς οι σύντροφοί της  στη  Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ,είμαστε δίπλα της, στις επιλογές της που είναι και επιλογές μας και της στέλνουμε την πιο θερμή αγκαλιά με την αμετανόητη δέσμευσή μας… Παραμένουμε για πάντα στη μάχη…

 

Υ.Γ. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας  στον αναρχικό Ράμι Συριανό που παραμένοντας συνεπής  , έχει αρνηθεί κι αυτός να υποκύψει στον εξευτελισμό του σωματικού ελέγχου που στην ουσία είναι εξευτελισμός της αξιοπρέπειας και βρίσκεται εδώ και 1,5 μήνα σε καθεστώς απομόνωσης στις  φυλακές της Νιγρίτας. Αυτή τη στιγμή ο Ράμι  έχει ξεκινήσει αποχή συσσιτίου….

 

        ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

        ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (FAI/IRF)

        ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ…

 

                                              Πυρήνας Φυλακισμένων  μελών της Σ.Π.Φ. – FAI/IRF

                                                         και ο αναρχικός επαναστάτης Θ. Μαυρόπουλος

 

από για την όξυνση της αντίστασης 10/05/2012 6:15 μμ.


επειδή εδώ πέρα στέλνονται η πιο θερμή αγκαλιά και αλληλεγγύη.. μα γίνεται λόγος για πράξη:

ας υπενθυμιστεί πως η Όλγα, μέλος της ΣΠΦ, κάνει αγώνα απομονωμένη μέσα σε κελί νεοεισερχομένων ενάντια στην πειθαρχική αυτή μεταγωγή αρνούμενη να παραμείνει στις φυλακές Διαβατών, σύμφωνα πάντα με τις ενημερώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί

παράλληλα, ας ειπωθεί πως ο Ράμι είχε διεξαγάγει 20ήμερη αποχή συσσιτίου (11/4 έως 30/4) σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους πρώην αναρχικούς απεργούς πείνας των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ΣΠΦ (και τώρα ο Ράμι διεξάγει ξανά αποχή συσσιτίου απαιτώντας να βγει επιτέλους από το κελί νεοεισερχομένων όπου βρίσκεται απομονωμένος)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License