πρωτομαγιά : σαμποτάζ σε σουπερμάρκετ

μετάφραση απο το σαιτ bite back

Ανώνυμη δημοσίευση στο Liberacion Total, μεταφράστηκε(στα αγγλικά ) απο War On Society:

Βολιβία 30 Απριλίου


"Εκμετάλλευση? Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο άκουσμα αυτής της λέξης; Η εκμετάλλευση του είδους μας —του ανθρώπινου είδους —και έτσι ο αντιεξουσιαστικός- αναρχικός λόγος παραμένει σε έναν ανθρωποκεντρικό λόγο. Πολλοί σύντροφοι «ξεχνούν» αυτό το σημαντικό γεγονός : την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και δεν το θεωρούν σαν μορφή εκμετάλλευσης-εξουσίας.

Στο παρελθόν όταν ο ταξικός αγώνας ήταν πολύ οξυμένος ανάμεσα στους προλετάριους και τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, οι αναρχικοί αγωνίστηκαν για λιγότερες ώρες εργασίας, για «αξιοπρεπείς» συνθήκες εργασίας και ενάντια στην εκμετάλλευση. Σε πολλά μέρη και χρονικές στιγμές, ο αγώνας ενάντια στην εξουσία επέφερε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με την εργασία. Τώρα που οι καιροί έχουν αλλάξει και οι πολώσεις διαχύνονται, καθώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι ιδιοκτήτες των δικών τους μηχανημάτων σε μίνι- εργοστάσια που λειτουργούν στα σπίτια τους, ο αναρχικός αγώνας πρέπει, επίσης, να αλλάξει.

Με την επίθεση μας την Πρωτομαγιά διερωτάται η μη μεταβλητότητα του αγώνα σε σχέση με την εργασία και με την ευκαιρία να κινηθεί ενάντια της εργασίας όπου κυριαρχεί, εκμεταλλεύεται και βασίζεται στη βιομηχανοποίηση του θανάτου των μη ανθρώπινων ζώων.

Ως αντιεξουσιαστές δεν θα υπερασπιστούμε μια δουλειά που αφιερώνεται στην εκμετάλλευση των ζώων, που βασίζεται στην σκλαβιά χιλιάδων ζωών, που έχει ως βάση της τα κλουβιά, την ισόβια αιχμαλωσία, τον πειραματισμό : ζωές που καταδικάζονται σε μια ακίνητη ύπαρξη, τη δουλεία, τον βασανισμό,  που έχουν ως μόνο τους πεπρωμένο μια ύπαρξη και πολλές φορές έναν θάνατο που ικανοποιεί τις πλασματικές, βολικές και καταναλωτικές «ανάγκες» των χιλιάδων σύγχρονων σκλάβων αυτής της κοινωνίας.
Τα μη ανθρώπινα ζώα θεωρούνται αντικείμενα κατανάλωσης και αποτιμώνται με βάση το όφελος που μπορούμε να πάρουμε από αυτά. Ο καπιταλισμός κοστολογεί τα πάντα με βάση το όφελος που μπορούν να δώσουν. Είμαστε όλοι μέρος του καπιταλισμού καταναλώνοντας προϊόντα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων. Η εκμετάλλευση των ζώων υπάρχει γιατί η κοινωνία είναι σπισιστική και ο καπιταλισμός το χρησιμοποιεί αυτό για να έχει εργοστάσια που βασίζονται στον σπισισμό.

Ως αντιεξουσιαστές δεν μπορούμε να παραμένουμε συνένοχοι, με την σιωπή μας, στον σπισισμό τον οποίο αυτές οι δουλειές εμπεριέχουν. Το να κάνεις σαμποτάζ  στα μπουκάλια με γάλα και με τοξίνες στο σουπερμάρκετ είναι η επιθετική  μας στάση σε αυτό το σύστημα κυριαρχίας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

αυτόνομη φράξια από ανταρτοκλέφτες
FAI – FRI"


 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License