73η ημέρα απεργίας πείνας: όλο και πιο κρίσιμη η κατάσταση των απεργών πείνας

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει ο Παλαιστίνιος κρατούμενος απεργός πείνας Thaer Halahleh

Η δικηγόρος του Addameer Μόνα Νεντάφ, επισκέφθηκε τέσσερις απεργούς πείνας στην ιατρική κλινική της φυλακής Ράμλε σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Thaer Halahleh που βρίσκεται στην 73η ημέρα απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με την κα Νεντάφ, η κατάσταση του Thaer συνεχίζει να επιδεινώνεται. Ο γιατρός της φυλακής είπε στον Thaer ότι θα μπορούσε να πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Ο Thaer έχει χάσε σημαντικό βάρος και τώρα ζυγίζει 55 κιλά. Έχει υπερβολικά χαμηλή αρτηριακή πίεση και η θερμοκρασία του κυμαίνεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Επιπλέον κάνει εμετό με αίμα. Ο Thaer αιμορραγεί επίσης από τα ούλα και τα χείλη του. Ο γιατρός της φυλακής του είπε επίσης ότι τώρα έχει μόλυνση σε μέρος του σώματός του. Ο Thaer πίνει νερό αλλά δεν παίρνει βιταμίνες ή μεταλλικά στοιχεία. Παρόλο που είναι πολύ αδύναμος, η κα Νεντάφ ανέφερε ότι διανοητικά είναι πολύ δυνατός. Ο Thaer θα δεχόταν επίσκεψη από την οικογένειά του σήμερα, αλλά η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών ακύρωσε χθες την επίσκεψη.

Η υγεία του Mohammad Taj, που βρίσκεται σήμερα στην 54η ημέρα απεργίας πείνας, είναι επίσης σε επικίνδυνο επίπεδο. Επιπλέον, ο Jaafar Azzedine, στην 50η ημέρα απεργίας πείνας, ανέφερε ότι σταμάτησε να πίνει νερό για ένα μικρό διάστημα αλλά ξεκίνησε να πίνει και πάλι με μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Ο Nidal Shehadeh που ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 17 Απριλίου ως μέρος της μαζικής απεργίας πείνας, μεταφέρθηκε πίσω, από ένα δημόσιο νοσοκομείο, στη φυλακή της Ράμλε, πριν δύο μέρες. Είναι σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για ακατάλληλη ιατρική φροντίδα ενώσω είναι στη φυλακή.

Η κα Νεντάφ σημείωσε ότι όλοι οι κρατούμενοι απεργοί πείνας στη φυλακή της Ράμλε είναι σε απομονωμένα κελιά. Ανέφερε επίσης ότι συνεχίζουν να απειλούνται από την Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών. Ακόμα και σε αυτό το στάδιο της απεργίας πείνας τους είπαν ότι εάν δεν σηκωθούν για την ημερήσια καταμέτρηση δεν θα τους επιτραπούν επισκέψεις δικηγόρων.

Το Addameer φοβάται για τις ζωές του Thaer, του Βilal Diab επίσης στην 73η ημέρα απεργίας πείνας, του Hassan Safadi, που είναι σήμερα στην 67η ημέρα απεργίας πείνας, του Omar Abu Shalal, που είναι σήμερα στην 65η ημέρα απεργίας πείνας, και όλων των άλλων κρατουμένων απεργών πείνας των οποίων την κρίσιμη κατάσταση σκανδαλωδώς περιφρονεί το Ισραήλ και οι αρχές των φυλακών. Το Addameer επιμένει στην έκκλησή του για άμεση δράση για λογαριασμό των απεργών πείνας.

Πηγή: Addameer

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License