Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του Κεμπέκ!

Οι φοιτητές από το Κεμπέκ συνεχίζουν την 13 εβδομάδων απεργία ενάντια στην αύξηση στα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο (αύξηση 75% σε 5 χρόνια)

 

Μετά από 13 εβδομάδες απεργία, οι φοιτητές στον Καναδά απέρριψαν την προσφορά να επανεξετάσουν την αύξηση  στα δίδακτρα που έκανε ο Jean Charest,  πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ.

  Η απόφαση να μην αποδεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων της Γενικής Ομοσπονδίας των φοιτητών (FECQ), της  Ομοσπονδίας των φοιτητών του Κεμπέκ (FEUQ) και άλλων οργανισμών που συμμετέχουν στην απεργία φοιτητών

Τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για  περισσότερο από τρεις μήνες που διαρκούν οι  διαμαρτυρίες  κατά την αύξηση του κόστους σπουδών, ενώ η κυβέρνηση απειλεί με απώλεια του σχολικού έτους, θέτοντας σε κίνδυνο την απονομή διπλωμάτων.

Την περασμένη Κυριακή κλήθηκε σύνοδο διαπραγματεύσεων που περιλαμβάμβανε υπουργούς της κυβέρνησης του Cahrest, πανεπιστημιακούς αξιωματούχους,  ηγέτες των μεγάλων συνδικάτων και τους εκπροσώπους των  φοιτητών.

Τα αποτελέσματα της παρούσας πρόσκλησης συζητήθηκε αργότερα μεταξύ των φοιτητών, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τους όρους που προτείνονται από την κυβέρνηση.


Στοχοποίηση του Αναρχικού και του επαναστατικού κινήματος


Αξιωματούχοι της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας δήλωσαν από την μεριά τους ότι παρακολουθούν πολύ στενά αυτό που ονομάζετε «καναδική Άνοιξη», θέλοντας παράλληλα να επιβάλουν ένα τεχνικό διαχωρισμό ανάμεσα στους απεργούς φοιτητές και στους Αναρχικούς και τις άλλες πολιτικές ομάδες.

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ περισσότερες από 180 διαδηλώσεις που το 30% κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις και καταστροφές, η κρατική ασφάλεια έχει στοχοποιήσει κάποιες αναρχικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Η παρακολούθηση των αναρχικών ακτιβιστών δεν περιορίζετε μόνο στο Μόντρεαλ καθώς μία ομάδα της ασφάλειας μετέβη στην πόλη της Βικτώρια με σκοπό να εντοπίσει και να συλλέξει πληροφορίες για αναρχικούς που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούν κίνδυνο για την κρατική ασφάλεια.

Η ασφάλεια επικεντρώνει τις παρακολουθήσεις στα μέλη του  Black Bloc, αλλά και ομάδων όπως η «Σύγκληση των Αντικαπιταλιστικών Αγώνων» , το «Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα», η «Ένωση Ελευθεριακών Κομμουνιστών», το «Δίκτυο Αντίστασης του Κεμπέκ».

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9bAhmHFfbOc

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eDvLITpLGbM

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License