Περί ψήφου και επαναστατικότητας

Β

Κουραφέξαλα. Ψάχνεις λύση στα πολιτικά ρε φίλε? Η λύση δεν είναι πολιτική. Δε λες να βγεις από το τρυπάκι τους με τίποτα.

Είσαι αγχωμένος, απεγνωσμένος, αγανακτισμένος, απελπισμένος? Είσαι όπως ακριβώς σε θέλουνε, για να τους βοηθήσεις.
Πήγες και θα πας πάλι να τους ρίξεις ψήφο σ' ένα σχολείο. Εκεί που μας μάθανε την ιστορία όπως ήθελαν αυτοί.
Θα κάνεις επανάσταση με τη ψήφο σου. Καλό το αστειάκι. Τέτοια επανάσταση κάνει κι ένα τρίχρονο παιδάκι. Είναι γελοίο και πανεύκολο να επαναστατείς πίσω από ένα παραβάν.
Εγώ αναρωτιέμαι όσοι αποφασίσατε και ρίξατε αυτή την επαναστατική ψήφο, αύριο μεθαύριο που θα κάνει εγκαίνια το σφαγείο του συντάγματος χρηματοδοτούμενο από το χέρι σας, θα είστε παρόντες? Η θα βλέπετε την ωμή βία μέσα από μια εκπομπή πουλημένων κρεάτων?
Μας ωθείτε σ' έναν πόλεμο που δε τον θέλουμε. Είστε δειλοί και φοβάστε. Όταν οι διμοιρίες θα σκάνε δέκα δέκα και δε ξέρω κι εγώ τι θα κάνουν, εσείς οι ψηφοφόροι, οι περισσότεροι από εσάς, θα σχολιάζετε τα γεγονότα και θα αγανακτείτε με τα ψέματα των παρουσιαστών, όσο έξω θα πέφτουνε κορμιά. Παρόλα αυτά θα τους ακούτε ανελλιπώς.
  Στην ουσία ποιος πραγματικά ξέρει τί σημαίνει επανάσταση? Οι πιο πολλοί όταν ακούνε αυτή τη λέξη φαντάζονται μπλουζάκια του τσε, όπλα, μοικάνες, μπάφους και τον μαρξ.
Επανάσταση είναι η μετάβαση από μία κατάσταση σε μια άλλη εντελώς διαφοροποιημένη. Είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής και των λειτουργιών της. 
Το ν' αλλάζεις ταμπέλες από δικτατορία σε δημοκρατία κι από κει σε κομουνισμό και αριστερά είναι σαν να κλείνεις τα γκούντις, ν' ανοίγεις μακ ντόναλντς, να τα κλείσεις κι αυτά και ν' ανοίξεις kfc.
Δε μπορείς να κάνεις επανάσταση ψηφίζοντας. Δε γίνεται σε μια στιγμή μέσα.
  Το να ψηφίζεις έστω και μικρά κόμματα για διαμαρτυρία, για αντίλογο ή για να πάρεις μισό κιλό φακή παραπάνω σε σχέση με πριν δεν έχει κανένα νόημα.
Ψηφίζοντας αποδέχεσαι το πολιτικό σύστημα ως έχει. Αποδέχεσαι τις κυβερνήσεις και όλα τα υπουργεία. Αποδέχεσαι και στηρίζεις τις φυλακές, τα δικαστήρια, τη στρατιωτική γαλούχηση. Αποδέχεσαι την φτώχεια, τη δουλεία, τα νοσοκομεία-νεκροτομεία, τα πυρηνικά εργοστάσια, τα απόβλητα των εργοστασίων και ένα ψόφο σκουπίδια τουρισμό. Αποδέχεσαι και στηρίζεις αναποδογυρισμένες βάρκες γεμάτες με ανθρώπους, που τους βομβαρδίσανε τα σπίτια, που τους ξεκληρίσανε τις οικογένειες και έρχονται να πεινάσουν και να πεθάνουν στις θάλασσες των δολοφόνων τους.
  Με λίγα λόγια όλοι αυτοί που κυβερνούν θέλουν να ψηφίσεις και δε δίνουν δεκάρα αν ψηφίσεις τους μικρούς. Αυτοί θα εξουσιάζουν έτσι κι αλλιώς. Αυτό που θέλουν είναι να μείνει το πολιτικό σύστημα ανέπαφο και να σκέφτεσαι ότι η λύση θα προκύψει μέσα από αυτό. Τα μικρά κόμματα είτε αριστερά είτε δεξιά είτε ακροδεξιά βοηθάνε τα μεγάλα. Βοηθάνε στην ασυνειδησία, στην ασυνεννοησία, στο σπάσιμο του λαού σε χίλιες μεριές. Άλλωστε πως ο καρχαρίας θα γίνει θηρίο χωρίς τα μικρά ψάρια? Όταν οι άνθρωποι δεν είναι ένα, οι απάνθρωποι έχουν επιτύχει τον σκοπό τους.
 
Υ.Γ.
 
Λοιπόν ξέρεις πως μου μοιάζουνε οι περισσότεροι λαοί?
Βόρειοι και νότιοι, δυτικοί κι ανατολικοί.
Ακριβώς σαν το σκυλί που αν του πετάξεις το φαί
θα 'χει συμπεριφορά φιλική, μ' αν το αφήσεις να πεινάσει
θα κλάψει θα γκρινιάξει και μπορεί να σε δαγκάσει.
Έτσι κι εμείς φίλε μου κυνηγάμε το ψωμί
με αφέντη στην κεφαλή και τον παρακαλάμε. Γιατί?
Για να μας πουλήσει τις καλλιέργειες που του μεγαλώσαμε εμείς
Προσφέρουμε στους αφέντες φθηνές υπηρεσίες
και αγοράζουμε χτισμένες από τα χέρια μας ιδιοκτησίες.
Το αίσθημα της επιβίωσης είναι αυτό που μας σκλαβώνει.
Αυτό που μας επέβαλαν και κάθε μέρα μας σκοτώνει.
Το αίσθημα της αυτοοργάνωσης, του εαυτού της κάθαρσης 
είναι αυτό που παλεύουμε να ξυπνήσουμε.
Είναι αυτό που στο ασυνείδητο αιώνια φυλακίζουμε.
Είναι αυτό που συνεχώς με τιμωρίες το φοβίζουμε.
Γεννάμε παιδιά και μας βάζουν να τα θρέφουμε 
με όπλα και σπαθιά με πολεμικά ιδανικά.
Να τα ρίχνουμε στη δουλειά να μη βγάζουνε μιλιά
κι αν κάνουν μαλακία παναγίες στη σειρά.
 
  Έτσι μας μαθαίνουν. Όπως εκπαιδεύουν τα σκυλιά, έτσι εκπαιδεύουν κι εμάς τους ανθρώπους.
Άλλα σκυλιά είναι φρου φρου κι αρώματα και κακομαθημένα, άλλα είναι πιο γεροδεμένα και επιθετικά και τα μαθαίνουν με ξύλο κι άλλα είναι πεταμένα στο δρόμο.
Ίσως πιο τυχερά αν ο πόνος τους είναι συντροφικός. Ίσως πιο άτυχα αν ο πόνος τους είναι μοναχικός και η καταδίκη τους.
Πάντως πια είναι η λύση? Να βάλεις τα σκυλιά να σφαχτούνε μεταξύ για την ποθητή ειρήνη και ελευθερία? Να τα βάλεις σε κλουβιά και να βγάζεις εκατομμύρια από αυτά?
Ή να βρεις τον ιδανικό τόπο γι' αυτά, που θα ζουν αρμονικά με το είδος τους και όλα τα υπόλοιπα είδη, χωρίς πείνα και κακουχίες, έχοντας αφαιρέσει τον σκουπιδοτενεκέ που έγινε η ταβέρνα τους.
  Για έναν μήνα μακρυά από κάθε πόλη. Επιστροφή στη φύση και στα χωριά. Να κατεβάσουμε ρεύμα και να βλέπουμε με κεριά, με φανάρια με λάδι και με φεγγάρι. Να φτιάχνουμε φωτιά για να μαγειρεύουμε. Να τρώμε καρπούς από τα δέντρα, καλλιέργειες από το χώμα,γάλα από τα ζώα και ψάρια από τη θάλασσα. Για έναν μήνα καμία χρηματική συναλλαγή. Νερό από ποτάμια,πηγάδια και πηγές.
Να ερημώσουμε τα μέρη αυτών που μας θέλουν κοντά τους για να μας εκμεταλλεύονται και να μας βασανίζουν.
Τί θα κάνουν? Θα φέρουν τα ματ για ν' αγοράσουμε τα μουχλιασμένα γενετικά τροποποιημένα προιόντα τους?
Θα μας βάλουν πάλι ρεύμα με το έτσι θέλω, απειλώντας μας με γκλομπ και φυλακίσεις, για να βγάζουν δισεκατομμύρια?
Θα μας κρατάνε τέσσερις για να μας ποτίσουν νερό από εργοστάσιο? Ή μετά από έναν μήνα θα έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μπορούμε και μόνοι μας?
Το ξέρω ότι αυτά που λέω είναι ουτοπικά, καθώς τα θέλω μας έχουν φτάσει στο 3000% και για να τα ρίξουμε στο 20% θέλει πολύ κόπο και προσπάθεια.
Η πραγματικότητα μας θέλει ανάμεσα σε σουβλατζίδικα, αμάξια τηλεοράσεις και χιλιεςδυο ανόητες επιθυμίες..
Που να βάλουμε τον εαυτό μας σε τέτοια δοκιμασία? Παραπάει αυτή η επανάσταση.
Αφού λοιπόν μας θέλετε στις πόλεις με κόμματα και μπάτσους, εύχομαι να μην κλαίτε το δικό σας το παιδί του χρόνου.
 
Ειρήνη μεταξύ ανθρώπων. Απόδραση από τους απάνθρωπους.
 
Βρόντο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License