Οι σιωνιστές καταδικάζουν τους απεργούς πείνας σε θάνατο

Οι σιωνιστές καταδικάζουν τους απεργούς πείνας σε θάνατο

 

 

 

Ενημέρωση 11/5

Την Δευτέρα 7/5, το ανώτατο αρμόδιο δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε τις προσφυγές των δυο απεργών πείνας Ταέλ Χαλάχλεχ και Μπιλάλ Ντιάμ, που βρίσκονταν ήδη στην 70η ημέρα απεργίας πείνας, προκειμένου να αρθεί η διοικητική τους κράτηση. Και οι δυο απεργοί πείνας, κρατούνται όμηροι των σιωνιστικών αρχών, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Ο Ταέρ Χαλάχλεχ βρίσκεται περίπου 2 χρόνια σε αυτό το καθεστώς ομηρείας, που έχει επιβάλλει το σιωνιστικό καθεστώς σε πάνω από 300 παλαιστίνιους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σιωνιστικά κάτεργα. Οι ισραηλινοί δικαστές ως αδίστακτοι δήμιοι αποφάσισαν κυνικά ότι η συνέχιση της διοικητικής κράτησης είναι άσχετη με την κατάσταση της υγείας των 2 απεργών πείνας. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι γονείς του Χαλάχλεχ ανακοίνωσαν ότι ο γιος τους αποφάσισε να κάνει και απεργία δίψας και να σταματήσει να λαμβάνει φάρμακα. Την ίδια στιγμή, οι σιωνιστές απαγορεύουν το επισκεπτήριο στους συγγενείς του Ντιάμ, όταν ο απεργός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο θάνατο. Τα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν θα είναι τα πιο κρίσιμα για την ζωή των 2 απεργών.

To μαζικό κίνημα των απεργών πείνας της αξιοπρέπειας, που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου και που πλέον απαριθμεί σταθερά πάνω από 2000 παλαιστίνιους κρατούμενους για τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα. Στα αιτήματά τους απαιτούν την άρση του καθεστώτος της απομόνωσης, της διοικητικής κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών, ζητούν ανθρωπινότερες συνθήκες διαβίωσης και την επαναφορά των επισκεπτηρίων που ο «νόμος Σαλίτ» στερεί στην πλειοψηφία των κρατουμένων. Την Τετάρτη το πρωί παλαιστίνιοι διαδηλωτές, ανάμεσά τους αρκετοί συγγενείς κρατούμενων, περικύκλωσαν τα γραφεία του ΟΗΕ στην Ραμάλλα, απαιτώντας από τον ΟΗΕ να αρχίσει να ασχολείται επιτέλους με το θέμα των απεργών κρατουμένων και να καταγγείλει το Ισράηλ, αλλιώς να φύγει από την Δυτική Οχθη.

 

Φωτογραφία από την περικύκλωση των γραφείων του ΟΗΕ στη Ραμάλλα

 

Φωτογραφία Μπιλάλ Ντιάμ και Ταέλ Χαλάχλεχ

http://www.palestineresist.gr/index.php/79-2011-06-27-10-26-07/237-2012-05-11-17-28-43

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License