ΓΣΕΕ, ανακοίνωση κατά των μεθοδεύσεων Μπαμπινιώτη

η ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται στους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης

(Παρόλο που δεν αρμόζει στο μέσο η ανάρτηση ανακοινώσεων των κρατικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, κρίναμε πως αυτό πρέπει να γνωστοποιηθεί και γι αυτό το δημοσιεύουμε)

Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

 

 

"Η ΓΣΕΕ με εξαιρετικό ενδιαφέρον και κατάπληξη παρακολουθεί στα ΜΜΕ και από σχετικές ανακοινώσεις των ενδιαφερομένων το ζήτημα που έχει προκύψει ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να μειώσει τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω γνωμοδοτήσεως του Ν.Σ.Κ.

Η οριζόντια περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων επιδεινώνει την ύφεση και τη δημοσιονομική καταβαράθρωση της χώρας και σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, ενώ οι μόνοι στους οποίους εξασφαλίζει οικονομικό όφελος είναι η συντεχνία των ιδιοκτητών-εργοδοτών, όπως εξάλλου φαίνεται και από τη θερμή στήριξη με την οποία περιβάλλουν την πρωτοβουλία αυτή.

Επιθυμούμε ακόμα να επισημάνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή πάσχει και στην ηθική της βάση, γιατί ωφελεί και προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας, ως Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων σχολείων, αλλά και στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, ιδιαίτερα ύστερα από την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τον υπηρεσιακό χαρακτήρα που έχει πλέον η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας.

Γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει κάθε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 
 

ΓΣΕΕ θα σταθεί ενεργά δίπλα στην ΟΙΕΛΕ με νομικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ενέργειες για την αποτροπή της μείωσης των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ "

http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1799

 

 

Για την ιστορία και μόνο, ο Μπαμπινιώτης επιχείρησε 3 φορές να περάσει τροπολογία με ύπουλο τρόπο,  που να επιτρέπει στους σχολάρχες-επιχειρηματίες να απολύουν εκπαιδευτικούς όποτε θέλουν, χωρίς τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΙΕΛΕ επέδωσε εξώδικο, που μπορείτε να βρείτε εδώ όπου κατηγορεί τον Μπαμπινιώτη για σκάνδαλο μεγάθους Βατοπεδίου, δεδομένου πως ο υπουργός των λεξικών και της σαχλαμάρας προεδρεύει σε μια σειρά ιδρυμάτων και οργανισμών που φέρουν υπό τη διοίκησή τους περίπου 49 σχολεία.

Εχει λοιπόν ίδιο συμφέρον αφού ξατσίπωτα νομοθετεί γαι τον εαυτό του και τους φίλους του !!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License