ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ «ΓΡΑΦΕΙ» ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, πραγματικά ευφάνταστες μεθόδους χρησιμοποιεί και ακόμη πιο πρωτότυπες δικαιολογίες επικαλείται το Τουρκικό κράτος και η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Ερντογάν για να καταστείλει κάθε εκδήλωση του εργατικού κινήματος, αλλά όπως φαίνεται και του φοιτητικού .

Στην εφημερίδα Μπιργκιούν (10-5-2012), περιγράφτηκε μια εξαιρετικά καινοτόμα συνεργασία της Τροχαίας που επικαλούμενη τη μη τήρηση του ΚΟΚ, συνέλαβε απεργούς έξω από το εργοστάσιο τους και της εργοδοσίας, που δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τους απέλυσε γιατί οργανώθηκαν συνδικαλιστικά.

Αλλά η Τροχαία επαγρυπνεί και γράφει επίσης τους αγωνιστές φοιτητές που καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Σε κείμενο πάλι της Εφημερίδας Μπιργκιούν (10-5-2012) με τίτλο «Ποινή σε φοιτητές για το ¨Εμπρός προς την 1η Μαΐου¨» διαβάζουμε:

Δύο φοιτητές του πανεπιστημίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Ριζούντας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 169 λιρών ο καθένας για παράβαση του ΚΟΚ επειδή πριν από την 1η Μαΐου κόλλησαν φυλλάδιο σε στύλο του ρεύματος. H Ασλιχάν Γιλμάζ (20) πρωτοετής φοιτήτρια στην σχολή Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιγράφει ως εξής αυτά που έγιναν :

¨ Πριν από την 1η Μαΐου στο κέντρο της Ριζούντας και σε γύρω περιοχές μοιράστηκαν φυλλάδια που έγραφαν ¨Στήριξε το πανεπιστήμιο σου, το σχολείο σου, την πατρίδα σου και το μέλλον σου ενάντια στο ΑΚΠ¨. Και εγώ με την συγκάτοικο μου στην εστία, όταν βγήκαμε έξω από την εστία που μένουμε κολλήσαμε ένα από αυτά σε στύλο του ρεύματος. 4 μέρες μετά ο διευθυντής της εστίας όπου μένω μου έδωσε μια φόρμουλα ζητώντας την υπεράσπιση μου. Σε πρώτη φάση εξεπλάγην περί τίνος επρόκειτο. Στον φάκελο εν ολίγοις αναφέρεται πως ¨Μας κοινοποιήθηκε πως στις 26-4-2012 και ώρα 22.15 κολλήσατε φυλλάδιο σε ηλεκτρικό στύλο μπροστά στην εστία¨ και μας ζητάν να καταθέσουμε. Αργότερα μας κοινοποιήθηκε πως αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ριζούντας μας επέβαλαν πρόστιμο 169 λιρών για παραβίαση του ΚΟΚ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία, στην Ελλάδα οι μισοί αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, καταδιώκουν μαζί αντιεξουσιαστές και μετανάστες, ενώ ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, μάλιστα καθηγητής και λυκειάρχης, καταγγέλλεται για Βιασμό και Παιδεραστία!

Σε Ελλάδα και Τουρκία, αυτό είναι το Κράτος του Μπάτσου, του Ασφαλίτη και του Χρυσαυγίτη του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ και των ΔΝΤ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License