Καταγγελία για τη σύλληψη αγωνιστή

Η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική βία καταγγέλλει τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι 13 Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά. Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες που διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν οι μετανάστες.


Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη συνιστά πράξη επίδειξης αυταρχισμού της αστυνομίας και εντάσσεται στη συνολική πρακτική της ελληνικής αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και τις υποβοηθάει χτυπώντας τους Έλληνες και τους μετανάστες που προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στους φασίστες.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική. Επιχείρησαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, πράγμα το οποίο απετράπη από την παρουσία των Ελλήνων αγωνιστών, αλλά και από την υποδειγματική στάση και την αυτοσυγκράτηση των ίδιων των μεταναστών.

 

Γι' αυτό και η αστυνομία αποφάσισε να εκδικηθεί την αποτυχία της να παίξει το ρόλο του θεσμικού βραχίονα της Χρυσής Αυγής και προχώρησε στη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, στέλνοντας ένα μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

 

Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης θα έχει αμέριστη τη συμπαράσταση ολόκληρου του λαού της Καλλιθέας.

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό του.

 

Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία

 

http://enantiastofasismo.blogspot.com/

από κατηγοριες 13/05/2012 4:44 μμ.


συνεληφθει?

από πληροφορία 13/05/2012 5:12 μμ.


Παρεμπόδιση σύλληψης ή κάτι τέτοιο.

Να βγουν ψηφίσματα άμεσα

από αλληλέγγυος 13/05/2012 5:54 μμ.


4 οι κατηγορίες με τις οποίες συνελήφθη:

Παρεμπόδιση σύλληψης, απρόκλητη σωματική βλάβη, διατάρραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση.

Τον κρατάνε στη ΓΑΔΑ και αύριο περνάει από εισαγγελέα.

από Αντιφασιστάκιας 13/05/2012 6:43 μμ.


Όλοι αύριο δικαστήρια.

από Ο από πάνω αλληλέγγυος 13/05/2012 6:53 μμ.


Λοιπόν, ο σύντροφος Νίκος Κατσίφης συνελήφθη μετά από μήνυση ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ!!!

Υπάρχει ένα κάλεσμα για αύριο το πρωί στις 11 έξω από τον Εισαγγελέα (Ευελπίδων, Κτίριο 16).

Σύντροφοι αντιφασίστες καλό θα είναι η παρουσία μας αύριο να είναι μαζική όχι μόνο για να εκφράσουμε την αυτονόητη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο, αλλά και για να προλάβουμε / αποτρέψουμε τις προκλήσεις των χρυσαύγουλων, που θα εμφανιστούν ορεξάτοι σαν εγγυητές της επιβολής του νόμου και της τάξης.

από Βαγγέλης 13/05/2012 8:13 μμ.


Ποιός είναι ο χρυσαυγίτης που έκανε την καταγγελία; Αυτός που έφαγε το ξύλο;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License