Σύλληψη και κράτηση αριστερού αγωνιστή στην Καλλιθέα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Στη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου (Σάββατο 12 Μάη) και γύρω στις 8.30, οι συγκεντρωμένοι μετανάστες αναγνώρισαν φασίστες απο τους οποίους είχαν δεχτεί επιθέσεις και οι οποίοι προκλητικά παρήλαυναν με τις μηχανές του και έφτυναν τους Αιγυπτίους.

Οι Αιγύπτιοι αντέδρασαν και κυνήγησαν κάποιον απο αυτούς προς τη Λασκαρίδου. Εκείνη την στιγμή κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ , που “καραδοκούσαν” περιμετρικά της πλατείας στα στενά. Αρκετοί συναγωνιστές καλούσαν τους Μετανάστες να επιστρέψουν στην πλατεία, για να αποφευχθούν άσκοπα επεισόδια. Ένας αστυνομικός (όχι Ματατζής) βρήκε την ευκαιρία να συλλάβει εναν μετανάστη με κεφαλοκλείδωμα στριμώχνοντάς τον στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Τότε παρενέβησαν τρεις συναγωνιστές μας και ζήτησαν ήρεμα και ψύχραιμα στον αστυνόμο να αφήσει τον μετανάστη για να μην πάρει έκταση το θέμα.Ο αστυνομικός βλέποντας αγανακτισμένους μετανάστες γύρω του, αναγκάστηκε τρομοκρατημένος να αφήσει ελεύθερο τον μετανάστη και όλοι επέστρεψαν στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης ειρηνικά.

Σήμερα (Κυριακή 13 Μάη) τέσσερις άντρες τις ασφάλειας είχαν στηθεί έξω απο το σπίτι του συναγωνιστή Νίκου Κατσίφη στην Καλλιθέα και στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που έβγαινε απο το σπίτι του του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.Ο Νίκος Κατσίφης είναι ένας απο τους τρείς συναγωνιστές που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην διάρκεια του παραπάνω επεισοδείου.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε πολύ αργότερα εναντίον του συναγωνστή μας περιλαμβάνει τα εξής:

 

1)Διατάραξη κοινής ειρήνης

2)Απόσπαση κρατουμένου

3)Εξύβριση

4)Απόπειρα πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης

 

Ο συναγωνιστής αυτή τη στιγμή κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα δικαστεί με την διαδικασία του αυτόφωρου αύριο Δευτέρα 14 Μάη.

 

Είναι φανερό ότι πρόκειται για καλοστημένη προσπάθεια φίμωσης ενός αγωνιστή με παράδοση αγώνων στο εργατικό κίνημα, ως μέλος του Σωματείου οικοδόμων Καλλιθέας, και με διαρκές παρόν σε όλους τους λαϊκούς αγώνες.

Στο πρόσωπό του επιχειρείται να τρομοκρατηθεί ο λαός της Καλλιθέας που έχει συγκροτήσει ένα από τα πιο ισχυρά και πρωτοπόρα αντιφασιστικά κινήματα το τελευταίο διάστημα.

Επιχειρείται να τρομοκρατηθεί το κίνημα αντίστασης ενός ολόκληρου λαού απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται από το κεφάλαιο, τα αφεντικά και το μακρύ χέρι του συστήματος-τη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της.

 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΤΣΑΛΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΧΘΕΣ, ΚΑΤΑ ΟΡΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

 

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 16 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ

από may 13/05/2012 9:14 μμ.


η καταγγελία εδώ

από μκ 13/05/2012 10:38 μμ.


στης 14 περναει δικη και ο χρυσαυγητης κασιδιαρης για το μαχαιρομα του πανεπηστημιακου, δεν ειμαι σιγουρη για την ημερομηνια, ειναι συμαντικο να το ξερει ο κοσμος ομως γιατι θα πεσει πανω στους χρυσαυγητες

επιβεβαιωστε αν ξερει καποιος

από Καλλιθέα 13/05/2012 11:55 μμ.


Επιβεβαιπωνω απόλύτως την αρχική περιγραφή των επεισοδίβων. Σημειώνω απλώς, ότι η απελευθέρωση του μετανάστη έγινε με πολύ πιο απλό τρόπο, καθώς οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο λ'ογο να συνεχίσουν να τον κρατάνε, καθώς δεν ειχε κάνει τίποτα απολύτως.

Η ουσία του ζητήματος είναι η εξής:

Η αστυνομία της Καλλιθέας (στενός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής και με πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της) τρομοκρατήθηκε από την κινητοποίηση των μεταναστών και την αλλυλεγγύη από έλληνες αντιφασίστες. Ήδη κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης είχε προσπαθήσει να επεξεργαστεί ένα σχέδιο επίθεσης στους διαδηλωτές με μυνήσεις, διώξεις κτλ. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κινηθεί δίωξει εναντίον αυτών που έριξαν τις σφαλιάρες στο χρυσαυγίτη. Το σχέδιθο αυτό δεν τους βγήκε, επειδή ο χ4ρυσαυτγίτης που τις έφαγε, δεν ήθελκε προφανώς να μπλέξει σε μια ιστορία, όπου δεκξάδες μάρτυρες θα εμφανίζονταν για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή σε δολοφονιξκές επιθέσεις. Το επόμενο σχέδιο που η αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή, ήταν η δίωξη εναντίον αυτών που στήρικξαν την κινητοποίηση των μεταναστών. Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν, ότι η απελευθέρωση του μετανάσδτη, η οποία έγινε κατά βλάση επειδή δεν υπήρχε λόγος για να τον συλλάβουν, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το κτήνος με κάτι θα έπρεπε να τραφεί. Ο αγωνισής που συνέλαβαν, τους φάνηγκε ότι θα ήταν η κατάλληλη τροφή για να χορτάσει την πείνα των αστυνομικών-χρυσαυτγιτών της Καλλιθέας, μετά την αποτυχία τους να τσακίσουν μια πολύ σημαντική διαδήλωση μεταναστών και ελλήνων αντιφασιστών. έχω την εντ'ύπωση, ότι αν σκεφτόντουσαν λίγο πιο σοβαρά, το ποιος ήταν ο αγωνιστής εναντίον του οποίου κινητοποιήηκε ο τποκός κατασταλτικός μηχανισμός, δεν θα προχωρύσαν τοσο εύκολα στη σύλληψή του. Θα πρέπει εντούτοις να σημειωθεί, ότι η σύλληψή του έγινε με βάση μαρτυρία χρυσαυτγίτη.

Γι' αυτό όλοι στην Ευελπίδων στις 11:00 Δευτέρα 14 Μαΐου.

από Α/Α 14/05/2012 12:12 πμ.


η δικη του κασιδιαρη εχει παρει αναβολη για 6 ιουνιου.

από Ομονοιακος 14/05/2012 4:06 μμ.


Τι εγινε με τον Κατσιφη σημερα?

από ενας από Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 14/05/2012 4:57 μμ.


Αναβλήθηκε για την Τρίτη 22 Μαίου η δίκη του συνδικαλιστή οικοδόμου Νίκου Κατσίφη, που κατηγορείται για ...απόσπαση κρατουμένου, αντίσταση κατά της αρχής κ.λ.π. από αστυνομικούς που επιχείρησαν να συλλάβουν μετανάστη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης του Σαββάτου στην Καλλιθέα. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκαν και ο Νίκος αφέθηκε ελεύθερος. Πάνω από 150 συμπαραστάτες, κάτοικοι της Καλλιθέας, συνάδελφοι του Νίκου και μέλη των φορέων που καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Καλλιθέας γέμισαν την αίθουσα του δικαστηρίου, και φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση και την παύση της δίωξης του αγωνιστή. Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία της Καλλιθέας, καλεί σε σύσκεψη τοπικούς φορείς, συνδικάτα, αντιρατσιστικές αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, καθώς και συλλογικότητες αντίστασης, την Τετάρτη 16/5 στις 7:30 στην Καλλιθέα, προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα συμπαράστασης και δημοσιοποίησης της πρωτόγνωρης αστυνομικής μεθόδευσης.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License