Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Χρήστος Τσουτσουβής και μαζί με αυτόν 3 αστυνομικοί!

apo blog


Πρόκειται για την πιο αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ένοπλων τρομοκρατών και αστυνομικών, στα ελληνικά χρονικά. Στις 15 Μαΐου 1985, σε συμπλοκή με την αστυνομία στου Γκύζη, στην οποία σκοτώθηκαν και οι αστυνομικοί Βασίλης...


Μπούρας, Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Δουγένης.

Ο Χρήστος Τσουτσουβής ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Αντικρατικής Πάλης.

 Στη συμπλοκή του Γκύζη οι τρεις αστυνομικοί Γιώργος Δουγένης , Γιώργος Γεώργου και Βασίλης Μπούραςπερίμεναν να εμφανισθεί κάποιος «μικροκακοποιός»- όπως πίστευαν τότε οι αξιωματικοί- ο οποίος είχε εγκαταλείψει στην οδό Αμφίκλειας μια κλεμμένη μοτοσικλέτα. 

Λίγες ώρες αργότερα διαπιστωνόταν ότι ο νεκρός ήταν ο Χρήστος Τσουτσουβής, ο οποίος ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του ΕΛΑ. Ο Τσουτσουβής, ο οποίος ήταν φοιτητής στο Γκρατς της Αυστρίας, είχε διαφωνήσει στις αρχές του 1980 με τις «αναίμακτες βομβιστικές επιθέσεις» του ΕΛΑ και ζήτησε πιο ακραίες μορφές δράσης. Καθώς δεν εισακούστηκε, αυτονομήθηκε και φέρεται αρχικά να δημιούργησε την οργάνωση «Οκτώβρης 80» και μερικά χρόνια αργότερα με άλλα 10 άτομα την οργάνωση «Αντικρατική Πάλη» (σκότωσε την 1η Απριλίου 1985 τον εισαγγελέα Γιώργο Θεοφανόπουλο στην Καλλιθέα και στις 5 Μαΐου του ίδιου χρόνου δύο υπαλλήλους τράπεζας στη διάρκεια ληστείας χρηματαποστολής από το σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη στο Γαλάτσι). 

Στην περίπτωση του Τσουτσουβή οι αστυνομικοί για δύο τουλάχιστον 24ωρα μετά τη συμπλοκή στου Γκύζη δεν γνώριζαν καν ποιος ήταν ο νεκρός. Το έμαθαν όταν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του στον Τύπο.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατόρθωσε ποτέ να διαπιστώσει ποιος ήταν ο συνεργός του Χρήστου Τσουτσουβή.

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License