Φραγκίσκος Π.: “παίρνω πίσω αυτά που μου ανήκουν”…

από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω http://sinialo.espiv.net

O Φραγκίσκος Π., περίπου 40 χρονών τεχνίτης ανελκυστήρων, ανέβηκε σε μια κολώνα της ΔΕΗ στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Παπαρρηγοπούλου στο Αιγάλεω, προφανώς για να επανασυνδέσει το ρεύμα που του είχε κόψει η ΔΕΗ πριν μια εβδομάδα. Στους γείτονες που του φώναξαν τί κάνει πάνω στην κολώνα απάντησε ότι παίρνει πίσω αυτά που του ανήκουν. Λίγο μετά χτυπήθηκε δύο φορές από το ρεύμα με την δεύτερη πιο ισχυρή, σε τέτοιο βαθμό που τον έριξε από την κολώνα. Μετακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο Θριάσιο. Η κατάσταση του Φραγκίσκου είναι πολύ σοβαρή με πολλαπλά τραύματα στην λεκάνη, στα πόδια και στα νεφρά πέρα από τα εγκαύματα…

Ο Φραγκίσμος, απολυμένος και με μια μάνα κατάκοιτη, σκιαγραφεί ένα ακόμη δραματικό απότοκο της κρίσης εν μέσω χιλιάδων άλλων. Με μια μόνο διαφορά. Δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έκανε ένα “απονεννοημένο διάβημα”  αλλά για έναν άνθρωπο που έκανε μια κίνηση αντίστασης κάπου ανάμεσα στην απελπισία και την απόγνωση. Αυτό ερμηνεύει και τα τραγικά λάθη του εγχειρήματός του. Από τη μια η αδικία και η απάθεια που την υποδαυλίζει και από την άλλη αυτό τα ακατανίκητο αίσθημα φυσικού δικαίου και η οργή που του δίνει φωνή.

Θα ρωτήσει κανείς πού είναι οι αγανακτισμένοι γείτονες, πού είναι η επίθεση στη ΔΕΗ, στην αστυνομία, στο Δημαρχείο… Προς το παρόν μια βουβή γειτονιά ακροβατεί ανάμεσα στη μοιρολατρία και την αβίωτη υπομονή.

Οι υπόλοιπες απαντήσεις έπονται…

 

*από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω
http://sinialo.espiv.net

από Α 24/05/2012 9:58 μμ.


Αν μπορείτε ενημερώστε για ο,τι χρειάζεται ο άνθρωπος και βέβαια για την κατάσταση της υγείας του τώρα.

Δεν νομίζω να χρειάζεται αίμα αλλά ούτε και γιατρός είμαι οπότε όποιος γνωρίζει ας δώσει μερικές πληροφορίες για το τι μπορούμε να κάνουμε.

από *** 25/05/2012 2:46 μμ.


 

Μετά από επικοινωνία με το Θριάσιο Νοσοκομείο τα νέα για τον Φραγκίσκο έχουν ως εξής:

Ο 49χρονος Φραγκίσκος Πασσαβάκης, νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας με βαρειά εγκαύματα στο 40% της ολικής σωματικής του επιφάνειας. Πέραν των εγκαυμάτων φέρει πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αντιμετωπιστούν σε δεύτερο χρόνο λόγω της βαριά του κατάστασης. Υποβλήθηκε σε τομές και τοποθέτηση σωλήνα για την αντιμετώπιση του αιμοπνεύμονα. Βρίσκεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Λατσείου.

 

*από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License