Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση κατά του Roberto Adinolfi

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της E.O. ΣΠΦ.

post image

Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης από «Nucleo Olga FAI/FRI» για την ένοπλη επίθεση κατά του Roberto Adinolfi, διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare

 

ΠΥΡΗΝΑΣ ΟΛΓΑ
ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

«Η διακυβέρνηση της επιστήμης και των ανθρώπων της επιστήμης [...] δεν μπορεί παρά να είναι ανίκανη, γελοία, απάνθρωπη, σκληρή, καταπιεστική, εκμεταλλευτική, μοχθηρή. Μπορούμε να πούμε για τους ανθρώπους της επιστήμης, υπό αυτούς τους όρους, ό,τι έχω πει για τους θεολόγους και όσους καταπιάνονται με το μεταφυσικό: δεν έχουν ούτε ευαισθησία ούτε καρδιά για τις μοναδικές και ζώσες υπάρξεις. Στο μέτρο που είναι άνθρωποι της επιστήμης, δεν μπορούν να επιδείξουν ενδιαφέρον παρά μόνο για γενικεύσεις, παρά μόνο για απόλυτους νόμους» –Μιχαήλ Μπακούνιν

«Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί περισσότεροι από δέκα χιλιάδες νεκροί, αλλά μέχρις ώρας ούτε ένας εξαιτίας πυρηνικών ατυχημάτων» –Ρομπέρτο Αντινόλφι

«Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι δεν παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2)» –Ρομπέρτο Αντινόλφι

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Αναζητώντας έναν ευφάνταστο τρόπο καταστροφής του υπάρχοντος.

Οι ιδέες γεννιούνται απ’ τα γεγονότα, τα λόγια που συνοδεύουν τις πράξεις κουβαλάνε τη σφραγίδα της ζωής. Σακατέψαμε τον Ρομπέρτο Αντινόλφι, έναν απ’ τους πολλούς μαγίστρους του ατόμου [της χημείας και φυσικής] που έχουν άδολη ψυχή και καθαρή συνείδηση. Ο Ρομπέρτο Αντινόλφι, πυρηνικός μηχανικός, διαπιστευμένος διαχειριστής κι επικεφαλής της Ansaldo Nucleare, έχει διοικήσει με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή το κονσόρτσιουμ των Ansaldo-FIAT, κοινοπραξία που δημιουργήθηκε για το σχεδιασμό των ιταλικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στις τοποθεσίες Μοντάλτο ντι Κάστρο και Τρίνο Βερτσελλέζε, ενώ στο παρελθόν συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Superphénix [στη Γαλλία] και κατασκεύασε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις κοντά στην Τσερνάβοδα της Ρουμανίας. Πριν τα πυρηνικά πέσουν σε δυσμένεια, ήταν ένας απ’ τους κύριους υπευθύνους, μαζί με τον τέως Ιταλό υπουργό Κλάουντιο Σκαγιόλα [Claudio Scajola], για την επάνοδο της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια. Μέλος της Ιταλικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πυρηνική Ενέργεια (UNICEN), αρμόδια επί των κανονισμών στα πυρηνικά, και αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Πυρηνικών [Associazione Italiana Nucleare, AIN], συνιστώσα του Κυβερνητικού Συμβουλίου της ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Βιώσιμης Πυρηνικής Ενέργειας [Sustainable Nuclear Energy Technology Platform, SNETP].

Αν και δεν αγαπάμε τη βιαιοπρακτική ρητορική, οπλίσαμε τα χέρια μας με μια κάποια ευχαρίστηση, με απόλαυση φορτώσαμε τη γεμιστήρα. Να αδράξουμε ένα πιστόλι, να διαλέξουμε και ν’ ακολουθήσουμε το στόχο, να συντονίσουμε το μυαλό και το χέρι μας, ήταν υποχρεωτικά βήματα, η λογική συνέπεια μιας ιδέας δικαιοσύνης, το ρίσκο μιας επιλογής και την ίδια στιγμή μια δίνη ευχάριστων αισθήσεων. Ένα τόσο δα θραύσμα δικαιοσύνης, μολύβι στα πόδια για ν’ αφήσει σ’ έναν γκρίζο δολοφόνο μία άφθαρτη ενθύμηση του τι είναι. Ο στόχος είναι ένας άχρωμος επιστημονίσκος, ένας τεχνοκράτης –μια λέξη που ’ναι δυστυχώς στη μόδα αυτόν τον καιρό, που πίσω από μία πλασματική ουδετερότητα κρύβει τη μακρά χείρα του Κεφαλαίου–, ένας διευθύνων σύμβουλος απρόθυμος να εμφανιστεί στο προσκήνιο, κι ωστόσο ένας ιθύνων αχρείος, που δεν έχει μονάχα σχεδιάσει κι εκσυγχρονίσει πυρηνικά κέντρα που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προξενούν θανάτους ανά τον κόσμο· δεν έχει μονάχα σχεδιάσει ή συνδιαχειριστεί θανατηφόρους σταθμούς, αλλά έχει προωθήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις και την εκμετάλλευσή τους μέσω της Ansaldo δολοπλοκώντας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις· επιστήμη, πολιτική και οικονομία σε τέλειο πάντρεμα.

Τους περασμένους αιώνες η επιστήμη υποσχέθηκε μια χρυσή εποχή· σήμερα άγεται και φέρεται προς την αυτοκαταστροφή και την πιο ολοκληρωτική όψη της σκλαβιάς. Το διώνυμο επιστήμη-τεχνολογία δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία της ανθρωπότητας· στη βαθύτερή του ουσία καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθεί καθετί παράλογο, να αποκτηνωθεί, να εξολοθρευτεί, να καταστραφεί εκ των πραγμάτων η ανθρωπότητα. Ο καπιταλισμός με τη βοήθεια της επιστήμης τείνει να εκμηδενίσει τις συγκρούσεις· τα άτομα σήμερα είναι ελεύθερα να πραγματώσουν την ίδια τους την υποκειμενικότητα μόνο μέσα από την κατανάλωση και την παραγωγή εμπορευμάτων. Η μηχανή διατάζει, ο άνθρωπος εκτελεί. Το Κεφάλαιο διατάζει, ο καταναλωτής καταναλώνει. Η επιστήμη διατάζει, η τεχνολογία σκοτώνει. Κράτος και επιστήμη, καπιταλισμός και τεχνολογία είναι ένα και το αυτό, ένας και μοναδικός Μολόχ.

Ολοένα και πιο στενές συμφωνίες μεταξύ κρατών, διάχυτος καπιταλισμός, ανενδοίαστη επιστήμη, εγκληματική τεχνολογία σκοτώνουν αμείλικτα τον πλανήτη. Λίγα χιλιόμετρα από μας, στη Γαλλία, στην Ελβετία, στη Ρουμανία, οι πυρηνικοί σταθμοί είναι πλέον αμέτρητοι. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν εκατόν ενενήντα επτά, κι οι δώδεκα εντός της ιταλικής επικράτειας. Ο Αντινόλφι το ξέρει καλά ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού μια ευρωπαϊκή Φουκουσίμα σκορπίσει το θάνατο στην ήπειρό μας. Είμαστε βέβαιοι, μηχανικέ, ότι ούτε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου δεν έχεις νιώσει συνυπεύθυνος για τη δαμόκλειο σπάθη που κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Σου ’χουμε άσχημα νέα: σε κάθε δράση αντιστοιχεί μία ίση κι αντίρροπη αντίδραση, κι είναι το ίδιο σου το σώμα που το διδάσκει. Με αυτή μας την ενέργεια σου επιστρέψαμε ένα ελάχιστο μέρος από τα βάσανα με τα οποία εσύ, άνθρωπε της επιστήμης, έπνιξες τον κόσμο. Ρομπέρτο Αντινόλφι, άνθρωπε-κλειδί της Ansaldo Nucleare, πλοκάμι της Finmeccanica, του τερατώδους αυτού τεχνητού χταποδιού. Παντού τα πλοκάμια της στραγγαλίζουν, δολοφονούν και καταπιέζουν.

Finmeccanica πάει να πει Ansaldo Energia με τους πυρηνικούς της τάφους. Finmeccanica πάει να πει AnsaldoBreda με τα τρένα υψηλής ταχύτητας που καταστρέφουν όλη την επικράτεια. Finmeccanica πάει να πει SELEX Sistemi Integrati, DRS Technologies, Elsag Datamat με τους εξοπλισμούς που παρέχουν στη ρατσιστική αστυνομία των ΗΠΑ για τον έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό, με το παραληρηματικό σχέδιο του ηλεκτρονικού φράχτη εναντίον των μεταναστών στα σύνορα της Λιβύης, και με τον εξεζητημένο ηλεκτρονικό εφοδιασμό των καραμπινιέρων της Χιλής. Finmeccanica πάει να πει Avio, Alenia, Galileo και SELEX με τα θανάσιμα F-35 βομβαρδιστικά αερομαχητικά τους και τα τρομακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους. Finmeccanica πάει να πει σταθμός δοκιμών κι εκτοξεύσεων πυραυλικών συστημάτων του Σάλτο ντι Κουίρρα (PISQ) στη Σαρδηνία. Finmeccanica πάει να πει βιοτεχνολογία/νανοτεχνολογία. Finmeccanica πάει να πει θάνατος και λεηλασία, νέα σύνορα του ιταλικού καπιταλισμού.

Οι ανθρώπινες υπάρξεις είναι πλασμένες από σάρκα και όνειρα. Το δικό μας όνειρο είναι αυτό μιας ανθρωπότητας ελεύθερης από κάθε μορφή σκλαβιάς, που αναπτύσσεται σε αρμονία με τη φύση. Ένα όνειρο που κρατάμε ζωντανό όποτε αγωνιζόμαστε ώστε να το πραγματώσουμε. Το όνειρο αυτό έχει για μας ένα όνομα, «αναρχία», κι είμαστε διατεθειμένοι να τα παίξουμε όλα για όλα ώστε να το πραγματώσουμε. Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτή την περιπέτεια· σε όλο τον κόσμο μια νέα αναρχία ανθεί πλάι σ’ έναν ιδεολογικό και κυνικό αναρχ-ισμό, έναν αναρχ-ισμό ξέπνοο από ζωή, που βρίσκει την πραγμάτωσή του μόνο στη θεωρία και στο θεαθήναι σε συνελεύσεις και διαδηλώσεις – το κιότεμα ολκής ενός κοινωνισμού πολιτών που βρομάει θάνατο. Μια νέα αναρχία αναδύεται από τα συντρίμμια αυτού του αναρχ-ισμού, χιλιάδες και χιλιάδες πυρήνες διασπαρμένοι ανά τον κόσμο που μιλάνε μεταξύ τους μέσω χιλιάδων και χιλιάδων πράξεων.

Οι Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Αργυρού, Γεράσιμος Τσάκαλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου, Χρήστος Τσάκαλος, Χάρης Χατζημιχελάκης [και Γιώργος Πολύδωρος], ο πυρήνας φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ/FAI, είναι τ’ αδέλφια εκείνα που έδωσαν την αποφασιστικότητα και το κουράγιο για μάχη· η συνέπεια και το πρόταγμά τους μας έκανε δυνατούς. Οι Μάρκο Καμένις [Marco Camenisch], Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα [Gabriel Pombo da Silva], Ητ και Μπίλλυ [Eat & Billy], Τορτούγα, Σίλβια, Κόστα, Μπίλλυ [Silvia, Costa, Billy] και τόσοι άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές του μεσόκοσμου, στη Ρωσία, στο Μεξικό, στη Χιλή, στην Ινδονησία, στην Ελβετία, στις ΗΠΑ, είναι αυτοί που μας ’μαθαν να μη φοβόμαστε τη γαλέρα. Οι Λουίτζι Ντε Μπλάζι [Luigi De Blasi], Άλδο Μαρίν Πινιόνες [Aldo Marín Piñones], Αττίλιο Ντι Νάπολι [Attilio Di Napoli], Σαλβατόρε Τσινιέρι [Salvatore Cinieri], Μαουρίσιο Μοράλες [Mauricio Morales], η Σόλε, ο Μπαλένο και οι τόσοι ακόμη πεσόντες από την κρατική καταστολή είναι αυτοί που μας ’μαθαν να μη φοβόμαστε το θάνατο. Είναι τ’ άγνωστα σ’ εμάς αδέλφια της ιταλικής FAI/IRF, που προηγήθηκαν, δίνοντας μία συγκεκριμένη προοπτική άτυπης οργάνωσης. Με την αποφασιστικότητα, την επιμονή και το πείσμα τους, παρά το γενικό πεσιμισμό, ενάντια σε μια δήθεν κριτική γεμάτη πάντοτε με φθόνο, ενάντια σ’ ένα ρεαλισμό χωρίς ελπίδα, ενάντια στους πάντες και στα πάντα, πέτυχαν να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα τού νέου αναρχισμού. Φλόγα που λάμπρυνε σαν τον ήλιο όταν τ’ αδέλφια της ΣΠΦ συνεισέφεραν κουράγιο-πράξη-οργάνωση.

Αν ήμασταν ρεαλιστές δε θα ’χαμε οπλίσει τα χέρια μας. Αν ήμασταν ρεαλιστές δε θα ’χαμε πάρει τόσα ρίσκα, θα ζούσαμε το βιός μας παράγοντας και καταναλώνοντας, άντε να ’μασταν αγανακτισμένοι. Είμαστε οι τρελοί εραστές της λευτεριάς, και δε θ’ αποκηρύξουμε ποτέ την επανάσταση, τη συνολική καταστροφή του κράτους και των βιαιοτήτων του. Στην αναρχική και μηδενιστική μας εξέγερση, η ελπίδα ενός μέλλοντος χωρίς σύνορα, πολέμους, κοινωνικές τάξεις, οικονομία, εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευτές· η δυνατότητα να κάνουμε συγκεκριμένο τούτο το όνειρο είναι για μας μία αχτίδα φωτός μες στο σκοτάδι. Και όσο θαμπή κι αν είναι αυτή η αχτίδα, αξίζει πάντοτε τον κόπο να την αναζητάς – όποιο κι αν είναι το κόστος, η ποιότητα της ζωής μας θέ’ να πλουτίσει.

Σ’ εσάς, τους αναρχικούς που μας κατηγορείτε πως είμαστε ανεδαφικοί, τυχοδιώκτες, αυτοκτονικοί, προβοκάτορες, μάρτυρες, λέμε πως με τους δικούς σας «κοινωνικούς» αγώνες, με το δικό σας κοινωνισμό πολιτών εργάζεστε για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Πάντα σε αναζήτηση της συναίνεσης, χωρίς ποτέ να δρασκελίζετε τα όρια του «εφικτού» και του «ορθολογικού», με μοναδικό μπούσουλα των πράξεών σας τον κώδικα τον ποινικό. Διατεθειμένοι να ρισκάρετε μόνο μέχρις ενός σημείου, πάντα έτοιμοι να βρείτε άπειρες ιδεολογικές δικαιολογίες ώστε να μην παραδεχτείτε τους ίδιους σας τους φόβους. Είμαστε σίγουροι ότι μια μέρα θα ’χετε τον τελευταίο λόγο και για μας, όπως τον είχατε στο παρελθόν για άλλες εμπειρίες ένοπλου αγώνα. Σε μερικά χρόνια θα γράψετε ένα καλό βιβλίο για την ιστορία μας, κριτικάροντας τα λάθη και τις ανεπάρκειές μας· από τα ύψη της «συνέπειάς» σας, ποτέ δεν είναι κάποιος αρκετά επαναστάτης· μα κανείς –ούτε κι εσείς– δε θα μπορέσει να μας αποστερήσει την ευχαρίστηση που νιώθουμε σήμερα, έχοντας πραγματώσει με πληρότητα κι έχοντας βιώσει εδώ και τώρα την επανάστασή μας.

Άμα σταθούμε λιγάκι στις ζωές της συντριπτικής πλειονότητας ημών των αναρχικών, παίρνουμε πρέφα ότι δεν απέχουμε και πολύ απ’ την αλλοτρίωση οποιουδήποτε καταναλώνει, παράγει και τεζάρει. Παράγουμε και καταναλώνουμε ριζοσπαστική κουλτούρα κι εναλλακτική μουσική, και αργά, βασανιστικά αργά τεζάρουμε χωρίς ποτέ να ’χουμε σηκώσει ένα όπλο ή να ’χουμε πλήξει έναν καταπιεστή. Όλο το επαναστατικό μας μένος αναλώνεται σε πύρινα άρθρα για τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες μας, σε πύρινα κείμενα για τα τραγούδια μας και σε καμιά σποραδική οδομαχία στην πιάτσα, τόσο ώστε να κλείνουμε το στόμα στην ίδια μας τη συνείδηση. Ας γίνει ξεκάθαρο πως είναι μια αυτοκριτική αυτή που κάνουμε, δε νιώθουμε κάπως αλλιώτικοι απ’ τους άλλους αναρχικούς. Κραδαίνοντας ένα χαζοπίστολο, κάναμε απλώς ένα βήμα παραπάνω προς την έξοδο απ’ την αλλοτρίωση του «Δεν είναι ακόμα η ώρα…», «Οι καιροί δεν έχουν ωριμάσει…»

Να νικήσουμε το φόβο ήταν πιο απλό απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Να κάνουμε πράξη σήμερα αυτό που μέχρι χθες φάνταζε αδύνατο είναι η μόνη λύση που έχουμε βρει για να διαρρήξουμε το τείχος της καθημερινής καταπίεσης, της ανικανότητας και της παραίτησης που βλέπαμε ως τώρα σαν πιόνια ενός εξεγερσιακού αναρχισμού της μόστρας, που με την έλλειψη θάρρους του νομιμοποιεί την εξουσία. Μπορούσαμε να χτυπήσουμε σε αναζήτηση της «συναίνεσης» εκεί που παίζει γενικά ζόρι, για παράδειγμα κάποιον αξιωματούχο της Equitalia, αλλά με την πράξη μας αυτή δεν είμαστε σε αναζήτηση της «συναίνεσης». Αυτό που αναζητάμε είναι η συνενοχή. Στο πρόσφατο παρελθόν ένας πυρήνας της FAI/IRF τραυμάτισε σοβαρά έναν αξιωματούχο της Equitalia, γεγονός που έτυχε διάχυτης αποδοχής, κάτι που οι αυτοαποκαλούμενοι «κοινωνικοί» αναρχικοί στα πρόσφατα χρόνια προσπάθησαν αμέτρητες φορές να καταφέρουν χωρίς καμιά επιτυχία. Τ’ αδέλφια του «Πυρήνα Λευτεριά στους Ητ και Μπίλλυ» έδειξαν μ’ εκείνη την ενέργεια πως τελικά η συνέπεια αποδίδει κι ότι δεν υπάρχει λόγος να περιορίζονται οι δράσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί «συναίνεση». Οι σύντροφοι εκείνοι πέταξαν από πάνω μας μια κατάρα που βάραινε για πολύ μεγάλο διάστημα τους ώμους των αναρχικών, την κατάρα τής κακώς νοούμενης αναζήτησης της κοινωνικής συναίνεσης, που δένει τα χέρια όσων έχουν επίγνωση του κατεπείγοντος της δράσης, στο εδώ και τώρα.

Σ’ αυτούς τους καιρούς, όπου τόσες βεβαιότητες κράτους/Κεφαλαίου έχουν ναυαγήσει, δεν μπορεί να γίνεται σκόντο στην ιδέα της λευτεριάς: η ιδέα της κοινωνικής πάλης στην οποία αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας και θέλουμε να κινητοποιηθούμε είναι αυτή ενός λαού στα όπλα ενάντια σε κάθε μορφή κρατικής, πολιτικής, οικονομικής καταστολής. Δε θεωρούμε σημείο αναφοράς τούς πολίτες τους αγανακτισμένους με οποιαδήποτε δυσλειτουργία ενός συστήματος του οποίου επιθυμούν να συνεχίσουν ν’ αποτελούν κομμάτι. Να γίνεται σκάντζα στην οργή και στην αγανάκτηση, από μία διαδικασία εξέγερσης ενάντια στην καθεστηκυία τάξη, είναι σημάδι μιας επικίνδυνης μυωπίας από επαναστατική σκοπιά. Κάνει συντρόφους/συντρόφισσες –ακόμη κι ανιδιοτελείς– να εμπλέκονται στην καλλιέργεια ενός μικρού φυτώριου δημοκρατικής διαφωνίας, με τις μικρές του κλίκες και φατρίες, δικούς του πολιτικάντηδες του κώλου, τη γενναιοδωρία που μετατρέπεται σε προστατευτισμό, τη θεαματικοποίηση της οδομαχίας μέσα από συναφείς μιντιακές χειραγωγήσεις. Μονάχα η ριζοσπαστικοποίηση της σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσει σε ατραπούς ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας. Να εντοπίζει κανείς το στόχο, «να χτυπάει εκεί που πονάει περισσότερο», να είναι σε θέση ν’ αναγνωρίσει τον εχθρό ακόμα κι όταν αυτός παριστάνει τ’ αρνάκι. Να κάνει τα όπλα της κριτικής και την κριτική των όπλων να εργαστούν από κοινού. Δεν υπάρχει μήτε ρητορεία μήτε θέαμα σε μια δράση πραγματωμένη με την κατάλληλη επιλογή των μέσων και του σκοπού.

Με τη δράση αυτήν εγκαινιάζουμε τον «Πυρήνα Όλγα». Με ενθουσιασμό προσχωρούμε στη FAI/IRF, συνδεόμενοι με τόσο πολλές ομάδες της νέας αναρχικής Διεθνούς που ’ναι διασκορπισμένες στον κόσμο, σε Μεξικό, Χιλή, Περού, Αργεντινή, Ινδονησία, Ρωσία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα… Το σχεδιασμό και την πραγμάτωση αυτής της ενέργειας αναλάβαμε αναρχικοί χωρίς καμιά «στρατιωτική» εμπειρία, χωρίς καμιά ειδίκευση, μοναχά αναρχικοί που με την πρώτη μας αυτή πράξη θέλουμε να επισημάνουμε μια και καλή το χάσμα ανάμεσα σ’ εμάς και στον αναρχισμό εκείνον που καίγεται μόνο για ψιλή κουβέντα κι είναι βουτηγμένος στο αγελαίο πνεύμα. Πήραμε τ’ όνομα από μία αδελφή μας της ΣΠΦ, την Όλγα Οικονομίδου, γιατί στη συνέπεια και στη δύναμη των συνιστωσών του «Πυρήνα των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ/FAI» βρίσκεται η καρδιά της FAI/IRF. Για τις επικείμενες δράσεις μας, τα ονόματα των άλλων αδελφών απ’ την Ελλάδα, μία πράξη για τον καθέναν.

Με τον τραυματισμό του Αντινόλφι προτείνουμε μία εκστρατεία αγώνα ενάντια στη Finmeccanica, το δολοφονικό χταπόδι. Σήμερα η Ansaldo Nucleare, αύριο ένα άλλο απ’ τα πλοκάμια της – προσκαλούμε όλες τις ομάδες και τις ατομικότητες της FAI να χτυπήσουν τούτο το τερατούργημα με κάθε μέσο αναγκαίο.

ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πυρήνας Όλγα FAI/FRI

 

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)

 

Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στον αστικό Τύπο.
Πηγή αναδημοσίευσης culmine / αγγλική μτφρ. war on society

Σημειώσεις
- Η Ansaldo Nucleare S.p.A. είναι ελεγχόμενη εταιρεία της ιταλικής επιχείρησης Ansaldo Energia, η οποία εδρεύει στη Γένοβα και αποτελεί θυγατρική του βιομηχανικού ομίλου ιταλικών συμφερόντων της Finmeccanica, που δραστηριοποιείται σε τομείς όπως συστήματα στρατιωτικής άμυνας, αεροναυτική, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, ενέργεια και μεταφορές… Το ιταλικό κράτος κατέχει επίσης μέρος του μετοχικού κεφαλαίου τού κολοσσού της Finmeccanica.
- Η «υπηρεσία συλλογής ληξιπρόθεσμων οφειλών» Equitalia είναι κρατικοδίαιτη φοροεισπρακτική εταιρεία. Λίγους μήνες μετά την αποστολή φακέλου-βόμβα από άλλον πυρήνα της ιταλικής FAI/IRF στο διευθυντή της Equitalia στη Ρώμη (τον Δεκέμβρη του 2011) και καθώς η φορολόγηση θερίζει και σ’ αυτήν τη χώρα, ξέσπασαν ποικίλες αντιδράσεις εναντίον παραρτημάτων της Equitalia σε αρκετές ιταλικές πόλεις απ’ τις αρχές του τρέχοντα Μάη: από άμεσες δράσεις, όπως επιθέσεις με μολότοφ έως καταλήψεις και χτίσιμο εισόδου γραφείων της, πανό διαμαρτυρίας, μέχρι περιστατικά ομηρίας υπαλλήλων της υπό την απειλή όπλου και ξυλοδαρμού εις βάρος φοροεισπρακτόρων στο δρόμο, προειδοποιητικά τηλεφωνήματα-φάρσα για βόμβες κι εκκενώσεις εγκαταστάσεών της, αλλά και πασιφιστικές διαδηλώσεις και αποκλεισμούς γραφείων της, κι ακόμα και πρόωρες καταγγελίες συμβολαίου με την Equitalia εκ μέρους κάποιων δημοτικών αρχών (προκειμένου να προχωρήσουν σε «διακανονισμούς» με τους κατά τόπους υπερχρεωμένους δημότες…).

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License