αναληψη ευθυνης για εμπρησμους οχηματων

Είναι χιλιοειπωμένο. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες. Αυτή είναι η έννοια της ελεύθερης βούλησης στις σύγχρονες δημοκρατίες. Οι δούλοι, ή όπως ονομαζόμαστε σήμερα οι εργαζόμενοι καλούμαστε να επιλέξουμε τους αφέντες μας ή μάλλον πιο πολιτισμένα τις κυβερνήσεις μας. Καλούμαστε να ασκήσουμε το ύστατο πολιτικό δικαίωμα ως ευυπόληπτοι πολίτες- πρόβατα και να πάμε υπάκουα στην κάλπη- σφαγή. Δε σφάξανε. Ή τουλάχιστον όχι όλους.

 

 
  Είναι χιλιοειπωμένο. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες. Αυτή είναι η έννοια της ελεύθερης βούλησης στις σύγχρονες δημοκρατίες. Οι δούλοι, ή όπως ονομαζόμαστε σήμερα οι εργαζόμενοι καλούμαστε να επιλέξουμε τους αφέντες μας ή μάλλον πιο πολιτισμένα τις κυβερνήσεις μας. Καλούμαστε να ασκήσουμε το ύστατο πολιτικό δικαίωμα ως ευυπόληπτοι πολίτες- πρόβατα και να πάμε υπάκουα στην κάλπη- σφαγή.  Δε σφάξανε. Ή τουλάχιστον όχι όλους. 
  
  Τώρα που το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε, η νοσοκόμα του καπιταλισμού ανέλαβε δράση, με αντιμνημονιακές ενέσεις στο πτώμα του ψηφοφόρου (ποτίζοντας τον επανάσταση, βιάζοντας τον επί χρόνια). Το «κίνημα» ποζάρει στη βουλή, με τους ρεφορμιστές του συριζα. Υποθέτουμε ότι το «αγωνιστικό» κομμάτι του δρόμου θα αράξει, απολαμβάνοντας τους καπνούς και τις δάφνες της εξουσίας.
 
  Αυτό το γαμημένο σύστημα βασίζεται στο φόβο. Από την εύρεση δουλειάς μέχρι την αναμονή για συνταξιοδότηση, από το 8ωρο ( λέμε τώρα!) δουλειάς μέχρι τη διασκέδαση, απ’την εκπαίδευση των νέων μέχρι τη φροντίδα των γέρων , από τον αέρα που παράγουμε (τριτογενής τομέας,υπηρεσίες) μέχρι τα σκατά που καταναλώνουμε  (πρωτογενής τομέας), βγαίνει πάντα η ίδια δυσωδία. Εκείνη της ανασφάλειας, που βλέπουμε σε καιρούς ευημερίας, οπου το σύστημα γίνεται αποδεκτό απ’το είναι του ατόμου αφού έχει γλυκαθεί απ’την επίπλαστη ζωή. Εκείνη της ανασφάλειας που βλέπουμε σε καιρούς κρίσης, όταν η επιβίωση είναι καθημερινότητα.
 Τουλάχιστον τώρα γίνεται κατανοητό πως 1+1=2. Ηλίθιοι μικροαστοί δεν είναι καιρός για αυταπάτες, δε θα γίνετε αφεντικά. Η πόρτα για προσωπική ανέλιξη έχει κλείσει,τι να κάνουμε... 
Ο ιος της ανελευθερίας έχει προσβάλλει τα κορμιά. Τόση απάθεια…  τόσος σταρχιδισμός… Αυτά νιώθετε. Κάνοντας μας να μισήσουμε. Όχι την ολότητα του ατόμου «σου», αλλά το κομμάτι εκείνο που συνθέτει το τρομακτικά υποταγμένο «εμείς». Χωρίς την ελεημοσύνη σας τι θα τανε οι αφέντες ; Οι νταβατζήδες σας είναι χυδαίοι και σεις ανυπεράσπιστες πουτάνες, γαμιάδες πελάτες… 
 
  Ολοι δυστυχως γινόμαστε υπηρέτες από ανάγκη στα γρανάζια του καπιταλισμού,που δημιουργεί εξατομικευμένους μικρόκοσμους. Εμείς αρνούμαστε καθενα κωλορόλο που επιτάσσει η κοινωνία και οποιαδήποτε ρουτίνα που με τη σιχαμερή επανάληψη της , θέλει να μας βάλει σε συγκεκριμένα καλούπια. Η μόνη «ρουτίνα» που δεχόμαστε είναι η επαναστατική. Μπορεί όλοι να δουλεύουμε για το σύστημα, αλλά λίγοι από μας εργαζόμαστε για να το καταστρέψουμε. Αλλά μη λέτε πως είμαστε λίγοι. Ανήκουμε σ’αυτούς που δεν έχουν μέλλον! Γι’αυτό γιορτάζουμε  και παίζουμε στο παρον , δεν ξεχνάμε. Η σκέψη για ανταρσία είναι σφηνωμένη στο μυαλό μας, κάτι σα συνέχεια του εαυτού μας. Ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε, είναι εξω από κάθε κοινωνικό πλαίσιο, ελεύθεροι χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις και υλικές διαστροφές. Με λίγα λόγια όσο υπάρχει εξουσία, δε θα μας χωράει ο τόπος. Όσο υπάρχουν αιχμάλωτοι, θα τρελαινόμαστε.  Η επίδραση της κυριαρχίας στη διαμόρφωση του ατόμου, μόνο με τη βεβήλωση της φύσης απ’τον άνθρωπο μπορεί να απεικονιστεί.
 
  Η άγρια χαρά και οι εχθροπραξίες σε καπιταλιστικούς και κρατικούς στόχους αποτελούν προπύργια για γενικευμένες εξεγέρσεις. Νιώθουμε ότι οι αρνήσεις και οι αμφισβητήσεις μας για τους θεσμούς, απαιτούν να εξωτερικευτούν. Οι αρνήσεις πληρωμών, οι ατομικές και μαζικές απαλλοτριώσεις , οι εμπρησμοί, οι εκρήξεις, τα σαμποταζ, οι ξυλοδαρμοί φασιστών και μπάτσων, οι κλοπές- ληστείες της επαναστατικής αληταρίας, η καθημερινής βασης συνειδητοποιημένη παρανομία, τα νυχτερινά, τα πρωινά, τα μεσημεριανά, συνθέτουν το διάχυτο κοινωνικό αντάρτικο.
Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να μειώσουμε τα νόμιμα μέσα προπαγάνδισης. Είναι απαραίτητα. Όλα είναι. Η διάδοση του αντικαθεστωτικού-ριζοσπαστικού λόγου ,δημόσια (μοίρασμα κειμένων,κ.α), είναι κεκτημένο «μας». Το χρωστάμε στους εξεγερμένους άλλων εποχών και οφείλουμε στη μνήμη τους να συνεχίζουμε, να πράττουμε, να μην επαναπαυόμαστε…
 
«Άμα σταθούμε λιγάκι στις ζωές της συντριπτικής πλειονότητας ημών των αναρχικών, παίρνουμε πρέφα ότι δεν απέχουμε και πολύ απ’ την αλλοτρίωση οποιουδήποτε καταναλώνει, παράγει και τεζάρει. Παράγουμε και καταναλώνουμε ριζοσπαστική κουλτούρα κι εναλλακτική μουσική, και αργά, βασανιστικά αργά τεζάρουμε χωρίς ποτέ να ’χουμε σηκώσει ένα όπλο ή να ’χουμε πλήξει έναν καταπιεστή. Όλο το επαναστατικό μας μένος αναλώνεται σε πύρινα άρθρα για τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες μας, σε πύρινα κείμενα για τα τραγούδια μας και σε καμιά σποραδική οδομαχία στην πιάτσα, τόσο ώστε να κλείνουμε το στόμα στην ίδια μας τη συνείδηση. Ας γίνει ξεκάθαρο πως είναι μια αυτοκριτική αυτή που κάνουμε, δε νιώθουμε κάπως αλλιώτικοι απ’ τους άλλους αναρχικούς. Κραδαίνοντας ένα χαζοπίστολο, κάναμε απλώς ένα βήμα παραπάνω προς την έξοδο απ’ την αλλοτρίωση του «Δεν είναι ακόμα η ώρα…», «Οι καιροί δεν έχουν ωριμάσει…»»
 
Πυρήνας Όλγα FAI/FRI
 
  Οι ρυθμοί της πόλης, είναι αποπνικτικοί. Όλοι τρέχουν. Όλα τρέχουν. Κάθε της κύτταρο είναι μολυσμένο, γι’αυτό υπάρχει τόση αρρώστια και ασχήμια γύρω μας. Αμα δε βλέπετε τι λέμε, τα λέγαμε… Η έννοια του ζωντανού συγχέεται με την έννοια του πλαστού, του αληθινού με εκείνη του ψεύτικου, του ανθρώπινου με εκείνη του ρομποτ…
Χάος σε οριοθετημένα καπιταλιστικά πρότυπα. Όλα γίνονται για τον πελάτη… Γλοιώδη χαμόγελα, ξενέρωτες χειραψίες, γλυκομίλητους που στάζουν δηλητήριο, αντικρίζουμε στους ναούς του χρήματος. Και αδιαφορία…Μπόλικη. Οι ανεπαίσθητες σχέσεις, τα αδιάκριτα φώτα που μας κλέβουν τη νύχτα ( είναι ωραία η νύχτα!), το αγχωμένο βάδισμα των περαστικών, ο θόρυβος, τα φοβισμένα βλέμματα, οι ονειρώξεις στις βιτρίνες. Όταν παράγεις-καταναλώνεις σκουπίδια σκέφτεσαι σα σκουπίδι. Εμείς αδυνατούμε να ζήσουμε σ’αυτή τη χωματερή. 
 
 
«Κανείς δεν πρέπει να ξέρει πως υπάρχουμε και τι κάνουμε… Φροντίζουμε να μη μας συγκρατήσει κανένας άνθρωπος στη μνήμη του… Μόνο όσο δε μας ανακαλύπτουνε μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας… Είναι δύσκολη δουλειά να κλέβουμε από τους ανθρώπους το χρόνο της ζωής τους, να τον κλέβουμε τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα… γιατί όλος αυτός ο χρόνος που αποταμιεύουν είναι γι’αυτούς χαμένος… Τον αρπάζουμε εμεις ,τον αποθηκεύουμε εμείς… τον έχουμε ανάγκη εμείς… διψάμε γι’αυτόν… Αχ!δεν ξέρετε τι αγαθό είναι αυτός ο χρόνος σας… Εμείς όμως… εμείς το ξέρουμε και σας απομυζούμε ως το κόκαλο… και μας χρειάζεται περισσότερος χρόνος… όλο και περισσότερος… γιατί γινόμαστε και μεις περισσότεροι… όλο και περισσότεροι… όλο και περισσότεροι…»
Μομο ,Μικαελ Έντε
 
 
  Και επειδή ο χρόνος μας δεν είναι για την πείνα σας, ούτε μετριέται σε 24ωρα και εργατοώρες, νιώσαμε τη χαρά να το χαραμίσουμε καταστροφικά τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Μαϊου.
  Τοποθετήσαμε τα παιχνίδια μας (οι μεγάλοι τα λένε εμπρηστικούς μηχανισμούς) σε 3 οχήματα της εταιρίας ταχυμεταφορών Speedex, στην οδό Πάρνωνος στο Μαρούσι, αχρηστεύοντας τα ολοκληρωτικά.
 
  Επίσης στα Πατήσια καταστρέψαμε ολοσχερως 2 βανάκια της εταιρίας ΑΝΤΟΧΗ ΑΤΕ, στην Αρ. Οικονόμου 11, που  συμμετείχε στην ενίσχυση κτιρίων της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Θρακομακεδόνων.
 
  Ταυτόχρονα βάλαμε ένα ακόμη παιχνιδάκι σε βαν της εταιρίας Speedex στη Σπ.Τρικούπη 41, στα Εξάρχεια προκαλώντας μερική ζημιά.
 
  Τέλος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για εμπρησμό πολυτελούς Ι.Χ ( Mercedes SLK) στην οδό Σινά, Κολωνάκι,σαββατόβραδο πριν 2 βδομάδες. Οι φλόγες ήταν πανέμορφες, όπως και η εικόνα του γιάπη που προσπαθούσε να τη σβήσει με τα δάκρυα του, τραβώντας ταυτόχρονα τα μαλλιά του. Γαμώ τα γέλια…
 
ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ…
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΠΦ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΛΗΣΤΗ ΡΑΜΙ ΣΥΡΙΑΝΟ
ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε.Α
ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
 
Τα παιδία παίζει /FAI-IRF
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License