Τέσσερεις νέες συλλήψεις για τα επισόδια της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη

Τέσσερεις νέες συλλήψεις για τα επισόδια της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη

post image

http://ispanikaepikaira.wordpress.com/2012/05/29/tessereis-nees-sillipsei/

 

 

Δύο μήνες μετά τη Γενική Απεργία της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη, συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι "Mossos d' Esquadra" (κατλωνική αστυνομία) αυτή την Τρίτη συνέλαβαν τέσσερα άτομα για την υποτιθέμενη εμπλοκή τους στα βίαια επισόδια της 29ης Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσαν  πηγές του σώματος, στο 20minutos.es.
 
Η αστυνομία, που συνεχίζει την έρευνα πάνω στα βίαια περιστατικά της 29 Μαρτίου και την επεξεργασία των αντίστοιχων ένορκων καταθέσεων, απέδοσε κατηγορίες σε τέσσερεις νέους. Πρόκειται για τους Jorge M.C., 25 χρονών, Rubén M.M 23 χρονών, Ignacio P.A., 20 χρονών και Jordi A.D,  24. Δύο από αυτούς είναι κάτοικοι της περιοχής Sant Andreu Palomar και οι άλλοι δύο του Sants. Ένας από αυτούς είναι δημοσιογράφος.
 
Η αστυνομία καταλογίζει σε τρεις από τους συλληφθέντες το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αφού πρωταγονίστησαν στις πράξεις αστικής βίας με τρόπο συντονισμένο και κοινό σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που για γεγονότα συνδεδεμένα με την 29 Μαίου, η αστυνομία προβάλει την κατηγορία για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση".
 
Δύο από τους συλληφθέντες εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην άγρια επίθεση που υπέστη ένας εργάτης του σταθμού "Sants", ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην Έδρα της "Ανάπτηξης Εργασίας". 
 
Κάποιοι από τους συλληφθέντες ανοίκουν στην ομάδα των απεργών, των οποίων τα πρόσωπα δημοσιεύτηκαν στην ιστιοσελίδα του τμήματος Εσωτερικών  της Καταλωνίας. http://www.20minutos.es/noticia/1395658/0/cataluna/sospechosos-violentos/web-chivata/ 
 
Η οργάνωση "Alerta Solidària" (Αλληλέγγυα Ετοιμότητα) έχει είδη καλέσει σε συγκέντρωση αυτή την Τρίτη στις 17:00 μπορστά από το αστυνομικό τμήμα "la Travessera de les Corts".
 
 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License