Δήλωση στη δίκη της Σ.Π.Φ. για την Όλγα οικονομίδου (1)

Δήλωση στη δίκη της Σ.Π.Φ. για την Όλγα οικονομίδου (1) Διαβάστηκε στο δικαστήριο από το μέλος της Σ.Π.Φ. Χρήστο Τσάκαλο

 

Δήλωση στη δίκη της Σ.Π.Φ. για την Όλγα οικονομίδου      (1)

Διαβάστηκε στο δικαστήριο  από το μέλος της Σ.Π.Φ. Χρήστο Τσάκαλο

 Μετά   την ανάγνωση των δύο δηλώσεων ,τα μέλη της Σ.Π.Φ. αποχώρησαν  από την αίθουσα  του δικαστηρίου και η δίκη διεκόπη.

 

Σε αυτό το σημείο της δίκης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Βρισκόμαστε εδώ απέναντί σας γιατί κουβαλάμε μέσα μας τον πόλεμο. Τον πόλεμο ενάντια στην γκιλοτίνα της εξουσίας, ενάντια στην παραίτηση του πλήθους, ενάντια στη σιωπή της εποχής μας.

 Για να υπάρξει ο πόλεμος χρειάζoνται πάντα δύο. Από μια  βρίσκεστε εσείς. Οι μαριονέτες της εξουσίας, τα ανθρωπάκια των νόμων, τα σκιάχτρα της Τάξης. Όταν η εξουσία  σας λέει πηδήξτε εσείς πηδάτε κι όταν σας λέει γαυγίστε, εσείς γαυγίζετε.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς. Είμαστε πέρα και έξω από τους νόμους σας. Δεν μας αγγίζει η βρωμιά της εξουσίας σας. Είμαστε αρνητές των νόμων, αντάρτες της ζωής, αναρχικοί της πράξης. Δε φοβόμαστε τη φυλακή και γελάμε με τις «δίκαιες» τιμωρίες σας.

Όταν αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μας στην Σ.Π.Φ. ταυτόχρονα αναλάβαμε να συνεχίσουμε να πολεμάμε ενάντια στον κόσμο σας μέχρι την τελευταία μας ανάσα.

Όταν αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη, δεν αναλάβαμε απλά την ευθύνη για κάποιες ωραίες αναρχικές ιδέες και θεωρίες. Αναλάβαμε την ευθύνη και για τις πανέμορφες πράξεις που γεννούν αυτές οι ιδέες. Αναλάβαμε την ευθύνη για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που συναρμολογήσαμε, για τις εκρήξεις που προκαλέσαμε, για τα όπλα που κρατήσαμε, για τις προκηρύξεις που κυκλοφορήσαμε…

Κι αν η αστυνομία είναι ανίκανη να βρει τα αποτυπώματά μας στις έρευνές της, τα αποτυπώματά μας βρίσκονται διάχυτα παντού.

Βρίσκονται στον  δυναμίτη και στο ΑΝFO  που μεταφέρουν ακούραστα τα αδέλφια μας στο Εκουαδόρ , τη Βολιβία, το Περού και την Αργεντινή προκαλώντας τον τρόμο στην αυτοκρατορία του υπάρχοντος.

Βρίσκονται στα όπλα των ιταλών αδελφών μας που διαδίδουν τη νέα αναρχία. Βρίσκονται στις αποσκευές των καταζητουμένων συντρόφων μας στην Ελλάδα. Βρίσκονται οπουδήποτε γράφεται η ιστορία των ανατρεπτικών πράξεων και των αναρχικών νοημάτων.

 Δεν πρόκειται όμως να προσφέρουμε ούτε ένα χιλιοστό στην περιέργεια των αστυνομικών μηχανισμών.

Δεν πρόκειται να τους δώσουμε την παραμικρή πληροφορία για το τι κάναμε με ποιους και πότε. Αυτό αν μπορούν ας το ανακαλύψουν μόνα τους τα λαγωνικά της αστυνομίας. Εμείς το μόνο που λέμε είναι: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί της πράξης».

Μπορεί να μας πιάσατε αιχμαλώτους ,όμως δεν μας νικήσατε.

Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ποτέ. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον με μία υπόσχεση στα μάτια. «Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους αναρχικούς της πράξης δεν είναι μόνο λόγια…»

Τώρα η σκέψη και η καρδιά μας είναι δίπλα στη συντρόφισσα μας Όλγα που βρίσκεται κλειδωμένη για 26η μέρα σε κελί απομόνωσης. Στην Όλγα που ούτε για μια στιγμή δεν υποτάχτηκε στους κανόνες και στις ταπεινώσεις της φυλακής. Οι φωνές μας είναι φωνές της και οι πράξεις της πράξεις μας. Γι’ αυτό θα δανειστούμε την αγαπημένη της φράση « Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, το αίμα δεν είναι νερό…» δίνοντας το λόγο μας  πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όλες αυτές τις χιλιάδες μέρες αιχμαλωσίας που μας περιμένουν, όπως δε θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται… κατακτιέται.

 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πρώτης περιόδου

από Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πρώτης π 30/05/2012 5:48 μμ.


 

Δήλωση  στη δίκη της  Σ. Π. Φ.  για την Όλγα Οικονομίδου.  (2)

Διαβάστηκε  στο δικαστήριο από το μέλος της Σ.Π.Φ. Μιχάλη Νικολόπουλο

 

Σήμερα η αδελφή μας Όλγα Οικονομίδου, συνεχίζει να βρίσκεται για 26η  μέρα στην απομόνωση των φυλακών Διαβατών. Η Όλγα βρίσκεται εκεί για την αδιάλλακτη , αξιοπρεπή και μαχητική στάση που διατηρεί και εντός των τειχών, ως αιχμάλωτη του  Αναρχικού πολέμου. Πιο συγκεκριμένα της επιβλήθηκε πειθαρχική μεταγωγή κατά την κράτησή της στις φυλακές της Θήβας, επειδή έμπρακτα δεν δέχτηκε σε αυτή τη συνθήκη αιχμαλωσίας , να βρίσκεται μαζί με μια ρουφιάνα κρατούμενη. Έτσι της επιτέθηκε γρονθοκοπώντας την,  πετυχαίνοντας να την εκδιώξει από κείνη την πτέρυγα της φυλακής. Όταν λοιπόν μετήχθη στις φυλακές Διαβατών, η Όλγα περήφανη και συνεπής στις ιδέες της, αρνήθηκε να δεχτεί το γνωστό εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κελί απομόνωσης και να της έχει επιβληθεί νέα πειθαρχική ποινή.

 Η στάση της Όλγας είναι άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα αξιοπρέπειας στη φαρέτρα της αναρχικής παρακαταθήκης  με το οποίο ο καθένας που θεωρεί τον εαυτό του Αναρχικό Επαναστάτη και αναρχικό της Πράξης, μπορεί να οπλιστεί και να υπερασπιστεί τις αναρχικές αξίες και την ελευθερία.

Γιατί μόνο μέσα από την  καθημερινή αμφισβήτηση και καταστροφή κάθε εξουσιαστικής σχέσης βαδίζουμε στα μονοπάτια της Αναρχίας.

Απορρίπτουμε κάθε είδους μικροπολιτικής, αναστολών και δικαιολογιών οποιουδήποτε τύπου που στόχο έχουν να καλύψουν είτε το φόβο είτε την ανικανότητα.

Παραμένουμε πολέμιοι της κοινωνίας, είτε ως αιχμάλωτοι είτε όχι, μέσα από τις αδιάκοπες αναρχικές επιθέσεις στο εξουσιαστικό σύμπλεγμα.

Επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Μαύρη Διεθνή  των αναρχικών της Πράξης, με δεκάδες ενέργειες της Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία  –Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο σε όλο τον κόσμο. Επιθέσεις που στοχεύουν την κυριαρχία στο κεφάλι και αποσκοπούν στην ολοκληρωτική κατάλυσή της.

Η νέα Συνωμοσία στο πρόσφατο χτύπημά της σε όχημα των ΕΛΤΑ και σε έναν χριστιανικό ναό δήλωσε: « Η αμφισβήτηση είναι πηγή γνώσης. Μέσω της αμφισβήτησης μπορεί ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την αθλιότητα του υπάρχοντος. Όμως για να ενσαρκωθεί και να γίνει χρήσιμο όπλο ενάντια στον εχθρό αυτή η αμφισβήτηση, χρειάζονται αξιοπρεπείς, τολμηροί και μαχητικοί άνθρωποι με εύστοχα σχέδια. Η επαναστατική βία που ασκείται  απ’ αυτούς τους ανθρώπους μπορεί υπό τις έχουσες συνθήκες να θεωρηθεί το πιο άμεσο και αποτελεσματικό εγχείρημα. Αυτό διότι οι  «υγιείς»  πολιτικές τοποθετήσεις για μας δεν είναι μια απλή συνδιαλλαγή με τον εχθρό, αλλά ένας πόλεμος στον οποίο αντί να συνδιαλέγεσαι με τον εχθρό σου, τον μαχαιρώνεις».

Άτυπη  Αναρχική Ομοσπονδία,  Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο,   Σ.Π.Φ. Επαναστατικές ομάδες διασποράς τρόμου.

Αυτή η έμπρακτη αμφισβήτηση όλων των μαχόμενων Αναρχικών, είναι που μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ, στις μάχες που πλέον δίνουμε εντός των τειχών.

Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία του στρατοδικείου σας, για μας είναι αδιανόητη η συμμετοχή μας  σε αυτήν, εφόσον η Όλγα παραμένει στην απομόνωση. Γι’ αυτό ως ελάχιστη κίνηση, αποχωρούμε και διακόπτουμε το δικαστήριο.

 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πρώτης περιόδου

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License