Οικογένειες στρατιωτικών διαλύονται αλλά Ταξίαρχος Μετατίθεται…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε σχετική μας πρόσφατη ανακοίνωση αναφερθήκαμε στις δραματικές συνέπειες στις οικογένειες των αξιωματικών εξαιτίας του μπλοκαρίσματος των Μεταθέσεων που επέβαλε ο κομματικός εναγκαλισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως όπως αποκαλύπτουμε ξανά, ο τρόπος υπάρχει για να ξεγλιστρήσουν κάποιοι. Και μάλιστα, με ευθύνη του ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου, η φήμη του οποίου ως αδέκαστου πλήττεται, καθώς σημειώνονται σοβαρές παρατυπίες.

Όπως επισημαίνει η δημοσιογραφική έρευνα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή μόνο για τις μεταθέσεις-τοποθετήσεις του προσωπικού!Γιατί όπως διαπιστώνουμε τοποθετήσεις γίνονται. Για παράδειγμα η απόφαση για την τοποθέτηση του Ταξιάρχου Γεωργίου Οικονόμου της Π.Α. στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Γ.Δ.Ο.Σ.Υ. εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.Έλαβαν υπόψη τους ότι :
1. Αποτελεί Διοικητική Πράξη πράγμα που απαγορεύεται μετά την διάλυση της Βουλής;
2. Ποιόν θα αναπληρώνει ο κ. Οικονόμου αφού δεν υφίσταται Γενικός Διευθυντής;
3. Σύμφωνα με Προεδρικό διάταγμα 73/06 - Άρθρο1 παράγραφος 2 η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης συγκροτείται από τις ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες:
α) Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Περιβάλλοντος
β) Διεύθυνση Οικονομικού
γ) Διεύθυνση Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Υποστήριξης
δ) Διεύθυνση Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών, θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου
ε) Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
στ) Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων
ζ) Γραφείο Οικονομικής Επιθεώρησης
η) Γραφείο Ειδικής Οικονομικής Διαχείρισης
θ) Γραμματεία.
Γνωρίζει ο υπηρεσιακός υπουργός ότι σε δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω υπηρεσιακές μονάδες που θα διευθύνει υπάρχει ένας Υποστράτηγος ανώτερος του κι ένας Ταξίαρχος αρχαιότερος του;

Και την ώρα που γίνονται αυτά, η πλειοψηφία των στρατιωτικών πλήττεται και αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα αδιέξοδα:

Το πάγωμα των Μεταθέσεων διαλύει οικογένειες στρατιωτικών

Το "εκλογικό πάγωμα"των μεταθέσεων-τοποθετήσεων των στρατιωτικών είναι έγκλημα κατά οικογενειών!Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι πρόκειται για "υπερβολές" των στρατιωτικών. Όσοι δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλα και πολλά προβλήματα προκαλούνται στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης,είναι εύκολο ίσως να ασκούν "κριτική".
Με την βοήθεια αναγνώστη-στρατιωτικού θα απαριθμήσουμε τις συνέπειες της "κομματικής επιβολής" για πάγωμα των μεταθέσεων-τοποθετήσεων.Και καλό θα είναι να βγουν όλα τα κόμματα που έχουν αρχίσει να κάνουν δηλώσεις υπέρ των στρατιωτικών ευελπιστώντας στη ψήφο τους να πουν με καθαρό τρόπο αν συμφωνούν με το πάγωμα των μεταθέσεων. Να ξεκαθαρίσουν αν στηρίζουν "κομματικούς κομισάριους" εντός των ΕΔ, τους οποίους δημοσίως βέβαια καταδικάζουν. Γιατί αυτή η "κατηγορία" "στρατιωτικών" είναι δεδομένο ότι είναι αυτή που έχει επιβάλει την απαράδεκτη απόφαση για τις μεταθέσεις. Η οποία διαβάστε τι προκαλεί:
.Αν όλα πάνε καλά, οι μεταθέσεις θα αρχίσουν να "τρέχουν" από τις 26Ιουνίου και μετά. Συνεπώς η κοινοποίησή τους θα πάρει περίπου ένα 15ήμερο.
.Στις 3 Ιουνίου λήγει προθεσμία για υποβολή αιτήσεις απόσπασης σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου καθώς και των ΟΤΑ για τους συζύγους στρατιωτικών,στελεχών Σ.Α και Δικαστικών.
. 1η Ιουνίου λήγει προθεσμία για υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών α/θμιας και β/θμιας εκπαιδεύσεως για τους συζύγους στρατιωτικών, στελεχών Σ.Α και Δικαστικών.
.Σήμερα λήγει η προθεσμία για υποβολή αίτησης εγγραφής τέκνων σε παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.
.Από πέρυσι λόγω συγχωνεύσεως των σχολικών μονάδων οι εγγραφές των παιδιών είναι μέχρι τέλους Ιουλίου κάθε εκάστου έτους.
.Από 2 έως 25 Ιουλίου συνεδριάζουν οι επιτροπές στεγάσεων-αποστεγάσεων σε ΣΟΑ.
Ο στρατιωτικός που μας έχει στείλει το μήνυμα είναι λογικό να είναι αγανακτισμένος:
" Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι τα στελέχη που θα μετατεθούν εκτός φρουρών συμφερόντων θα πρέπει να μετατεθούν χωρίς την οικογένειά τους γιατί δεν θα μπορούν να τους ακολουθήσει η σύζυγος ή τα παιδιά τους. Να συντηρούν δηλαδή2 οικίες με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία και μα μην μπορούν να μπούνε και στα ΣΟΑ. Δηλαδή ολοκληρωτική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Γιατί στα Υπουργεία Εσωτερικών, Δημοσίας Τάξεως και Παιδείας, αυτά που εμπλέκονται με την διενέργεια των εκλογών, κάνουνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ; Τι πάει να πει \'\'μέχρι τιε εκλογές δεν θα γίνει καμία προεργασία\'\'; Αντι του αυτονόητου '' μέχρι τότε θα έχουνε γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η απαραίτητη προεργασία για την όσο δυνατόν γρηγορότερη κοινοποίηση των μεταθέσεως'' Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις;Υπόσχεση ή προειδοποίηση; Οι λύσεις (επειδή ευήκοα ώτα υπάρχουν καθώς και άξιοι συνάδελφοι ) είναι 2: 1¨,Ξεκάθαρες μεταθέσεις τώρα για όλους. 2.(Αν θέλουμε να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και όχι οι πραγματικές ανάγκες) Μεταθέσεις μετά τις εκλογές και όσοι το δυνατόν περισσότεροι στη φρουρά συμφερόντων τους για να μην οδηγηθούν τα στελέχη στην απόγνωση και την καταστροφή Ειδάλλως θα υπάρξει χάος....προσφυγών και μεταθέσεις για του χρόνου, γιατί πλέον δεν θα γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί να ευνοούνται άλλο οι ημέτεροι ημέτερων. ."
Θα απαντήσει κάποιος στον δίκαια απελπισμένο λοχαγό; Αναδημοσίευση από onalert.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ.6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License