11 Ιουνίου : Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους αναρχικούς φυλακισμένους

μεταφραση απο http://325.nostate.net/?p=5218

11 Ιουνίου : Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους αναρχικούς φυλακισμένους
 

ενημέρωση κειμένου για κάλεσμα δράσεων αλληλεγγύης

Από  june11.org:


Η δεύτερη επέτειος της παγκόσμιας ημέρας αλληλεγγύης με τους Marie Mason, Eric McDavid, και άλλους έγκλειστους βαρυποινίτες αναρχικούς πλησιάζει! Για να μας ενημερώσετε σχετικά με κάποια εκδήλωση/δράση που σκοπεύετε να κάνετε στείλτε μας μειλ στο june11solidarity(at)gmail.com , για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την συγκεκριμένη ημέρα μπείτε εδώ  http://june11.org/about.html,  για να κατεβάσετε αφίσες, φυλλάδια και να μοιράσετε  zines μπείτε στο http://june11.org/resources.html, για να δείτε την συνεχώς αυξανόμενη λίστα μπείτε στο  http://june11.org/links.html, για νέα ή για να διαβάστε σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν πέρυσι και τις δράσεις αλληλεγγύης μπείτε εδώ στο http://june11.org/


* * *


Η 11η Ιουνίου ξεκίνησε σαν διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τον βαρυποινίτη αναρχικό φυλακισμένο Jeff “Free” Luers το 2004. Εκείνη την εποχή, ο Jeff καταδικάστηκε σε  22+ χρόνια. Εξαγριωμένος από την περιβαλλοντική καταστροφή που είδε να συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Jeff έκαψε τρία αυτοκίνητα SUV σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Eugene, στο Όρεγκον. (για περισσότερες πληροφορίες για τους Sadie & Exile, που έκαψαν την ίδια αντιπροσωπεία σε ένδειξη αλληλεγγύης : http://325.nostate.net/?p=5191 ) Η ποινή που του επιβλήθηκε έγινε για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσους εξαγριώνονται με το συνεχιζόμενο πόλεμο του καπιταλιστικού συστήματος ενάντια στο οικοσύστημα της γης- και σε αυτούς οι οποίοι είναι πρόθυμοι να λάβουν δράση ώστε να τεθεί ένα τέρμα σε αυτό. Ο Jeff δεν είναι, μετά από αυτά, μόνος του σχετικά με τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή, τα ορυκτά καύσιμα, τη ρύπανση και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Μετά από χρόνια αγώνα, ο Jeff και η νομική ομάδα του κέρδισαν μείωση της ποινής του και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2009.Αλλά κατά την περίοδο της σύλληψης και της αποφυλάκισης του, το FBI είχε διεξάγει σειρά μηνύσεων και συλλήψεων σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τις ριζοσπαστικές περιβαλλοντικές και αναρχικές κοινότητες. Δύο από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν σε αυτή τη δίνη της καταστολής, ήταν οι Eric McDavid και Marie Mason.


Ο Eric McDavid συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2006 μετά από την παγίδευση του από πληρωμένο πληροφοριοδότη του κράτους- την «Άννα». Ο Eric – ο οποίος ποτέ δεν πραγματοποίησε καμία από τις ενέργειες και κατηγορήθηκε για το αποκαλούμενο «σκεπτόμενο έγκλημα»- αρνήθηκε να συνεργαστεί με το κράτος και έτσι η υπόθεση του πήγε στο δικαστήριο. Μετά από μια δίκη γεμάτη λάθη, το δικαστήριο καταδίκασε τον Eric. Τελικά του υποβλήθηκαν σχεδόν 20 χρόνια φυλάκισης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Eric μπορείτε να βρείτε στο www.supporteric.org
Η Marie Mason συνελήφθη τον Μάρτιο του 2008 μετά από πληροφορίες που έδωσε ο πρώην φίλος της– Frank Ambrose – στο FBI. Έχοντας να αντιμετωπίσει την ισόβια κάθειρξη αν πήγαινε σε δίκη, η Marie δέχθηκε να απολογηθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 , παραδεχόμενη την συμμετοχή της στο κάψιμο γραφείου που συσχετιζόταν με τις έρευνες της GMO και την καταστροφή ενός μέρους του εξοπλισμού καταγραφής. Στην καταδίκη της τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, έλαβε ποινή περίπου 22 χρόνων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της Marie, μπορείτε να βρείτε στο  www.supportmariemason.org

οι Marie Mason και Eric McDavid κατέχουν την άτυχη διάκριση να μοιράζονται τις μεγαλύτερες καταδικαστικές ποινές από τους κρατούμενους για περιβαλλοντικές υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για αυτό κάντε δράσεις στην διεθνή ημέρα αλληλεγγύης με τους Marie Mason, Eric McDavid, και όλους τους αναρχικούς βαρυποινίτες κρατούμενους στις 11 Ιουνίου. Αυτή είναι η μέρα να θυμηθούμε τους φίλους μας που βρίσκονται στη φυλακή- που συνεχίζουν τον αγώνα τους από μέσα. Αυτή είναι η στιγμή να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον λόγο με τον οποίο ασχολήθηκαν και οι Eric και Marie που τώρα καταδικάστηκαν σε τόσα πολλά χρόνια- να αγωνιστούμε ενάντια στον καπιταλισμό, στην οικολογική καταστροφή και στις όλο και πιο διάχυτες μορφές ελέγχου αυτής της κοινωνίας- φυλακής.

 

Λευτεριά στους Marie και Eric! Λευτεριά σε όλους τους φυλακισμένους!


***


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!


Παντού όπου υπάρχει δυναμικός αγώνας ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό , υπάρχει κάποιος βαθμός καταστολής. Ο καπιταλισμός γνωρίζει πολύ καλά πώς να προστατέψει τα συμφέροντα του, και αυτό συνεπάγεται τη στόχευση και την εξάλειψη όσων προσβάλλουν την δεσπόζουσα θέση του. Όσο συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα ενάντια σε αυτό το τέρας, επίσης μαχόμαστε να επιβεβαιώσουμε ότι οι φίλοι και σύντροφοι οι οποίοι έχουν φυλακιστεί από το κράτος δεν έχουν ξεχαστεί, ότι οι υλικές και συναισθηματικές τους ανάγκες ικανοποιούνται, και ότι παραμένουν συνδεδεμένοι με τα κινήματα από τα οποία βρίσκονται βίαια μακριά.


Πέρυσι, ως μια χρονιά για την αντιμετώπιση αυτού, η 11η Ιουνίου καλέστηκε σαν ετήσια ημέρα αλληλεγγύης με δύο από τους βαρυποινίτες αναρχικούς συντρόφους, τους Marie Mason και Eric McDavid. Καθώς κατανοούμε ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν τον χρόνο ή τις πηγές να ασχοληθούν με τους οργανώσεις για τους φυλακισμένους  που υπάρχουν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζουμε ότι τα ονόματα τους και οι ιστορίες τους, όπως επίσης και τα διδάγματα από τις περιπτώσεις τους, μπορούν να γίνουν γνωστά παντού. Στις δράσεις μας και την αλληλεγγύη, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνδέσεις με την υπόθεση των Marie και Eric και όλων των φυλακισμένων αναρχικών συντρόφων σε όλο τον κόσμο οι οποίοι βιώνουν από πρώτο χέρι τις ανησυχητικές τάσεις των μεγάλων ποινών και της αυξημένης καταστολής. Αυτό είναι ένα προκαταρκτικό κάλεσμα σε όλους όσους μάχονται ενάντια στις φυλακές να λάβουν δράση στις 11 Ιουνίου, σε αλληλεγγύη με τους  Eric, Marie και όλους τους βαρυποινίτες αναρχικούς φυλακισμένους.


Οι περιπτώσεις της Marie και του Eric φαίνονται ριζικά διαφορετικές με την πρώτη ματιά. Επιλέξαμε να τις συνδέσουμε στο πλαίσιο της 11ης Ιουνίου , όχι μόνο λόγω των παρόμοιων ποινών και του γεγονότος ότι και οι δυο παρέμειναν απίστευτα σκληροί στην έντονη παρενόχληση που δέχθηκαν, αλλά επίσης για να αναδείξουμε και να αναλύσουμε την πολύπλευρη στρατηγική της αμερικάνικης κυβέρνησης για την καταστολή.
Η Μαρία Μάνσον συνελήφθη το 2008 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια συμμετοχής σε οργανώσεις και σε δράσεις. Είχε συμμετάσχει σε αγώνες για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους, είχε επιμεληθεί πολλές ριζοσπαστικές εκδόσεις, και είχε συμμετοχή σε αγώνες για το δικαίωμα του νερού, σε αντι-υποδομικά, αντι-αναπτυξιακά και σε έργα υποδομής στο Midwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε ήδη παρενοχληθεί από το FBI όταν κατηγορήθηκε για μια σειρά από εμπρησμούς του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης (E.L.F.) που έγιναν το 1999 και το 2000. Το κατηγορητήριο της υπήρξε μόνο λόγω της συνεργασίας του πρώην συζύγου της, Frank Ambrose, με το FBI. Λόγω των συνεχόμενων δαπανών, της πίεσης και των απειλών για ισόβια κάθειρξη, έλαβε μια μη συνεργαζόμενη συμφωνία που συνιστούσε 15-20 χρόνια. Επικαλούμενο της ενέργειες της και την απροθυμία της να συνεργαστεί, το κράτος μετάτρεψε την πρόταση του καταδικάζοντας την σε περίπου 23 χρόνια. Κατά τον εγκλεισμό της, έχει υποφέρει από προβλήματα υγείας και έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες πρόσβασης σε βίγκαν τρόφιμα, παρενοχλείται και απειλείται συνεχώς και εκ νέου- που βρίσκεται σε φυλακή του Τέξας, περίπου 2000 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια της όσο περίπου είναι η απόσταση ανάμεσα στην Βαρκελώνη και το Βερολίνο. Στην ειδική «ιατρική» μονάδα όπου τώρα κρατείται υπό αιχμαλωσία, η αλληλογραφία της με τον έξω κόσμο ελέγχεται πλήρως, οι συνθήκες που βρίσκεται μπορούν να παρομοιαστούν με αυτές της μονάδας επικοινωνιακής διαχείρισης των ΗΠΑ ή με τις κρατικές μονάδες  FIES στην Ισπανία. Κάποιοι υποστηρικτές της καθώς και η οικογένεια της ακόμα προσπαθούν να επιτύχουν με νομικά μέσα μείωση της ποινής της, αλλά η δικαστική διέξοδος φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε αυτό το σημείο.


Ο Eric McDavid, από την άλλη πλευρά, είναι ο νεαρότερος αναρχικός που έχει συλληφθεί για την διάπραξη καμίας δράσεις παρά μόνο για σκέψη να κάνει κάποια δράση. Το 2005 ήταν φίλος με ένα νεαρό κορίτσι με το όνομα Άννα η οποία προφανώς μοιράστηκε το πάθος του να κάνουν δράσεις για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η «Άννα» ήταν κυβερνητικός πληροφοριοδότης , που είχε πληρωθεί με $65,000 για να διεισδύσει στο αναρχικό και ριζοσπαστικό τοπίο για να παγιδεύσει ανθρώπους.


Η Anna πίεσε έντονα τον Έρικ και δυο φίλους του, τους Lauren και Zachary, να κάνουν δράσεις,  και ακόμα έφτασε στο σημείο να πληρώσει για να ενοικιάσει μια απομονωμένη καμπίνα στο δάσος όπου θα μπορούσαν να εξασκούνται στην κατασκευή βομβών. Η καμπίνα γέμισε με κρυφές συσκευές εγγραφής και κάμερες, και χρηματοδοτήθηκε από το FBI, το οποίο επίσης πλήρωσε για την μεταφορά, τα υλικά για τις βόμβες και την προώθηση οδηγιών κατασκευής βομβών. Όταν η κυβέρνηση αισθάνθηκε ότι είχε συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες, εισέβαλε στον χώρο και συνέλαβε τους Eric, Lauren και Zach. Σε αυτό το σημείο, καμία δράση δεν είχε διεξαχθεί. Οι Lauren και  Zach, κάτω από την πίεση τόσο του κράτους όσο και των οικογενειών τους, συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση , ενώ ο Eric παρέμεινε δυνατός και δεν έκανε κάτι τέτοιο. Η περίπτωση του προχώρησε σε δίκη, στην οποία καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή 20 χρόνια φυλάκισης. Παρά το γεγονός ότι οι ένορκοι της δίκης αργότερα δήλωσαν ότι δεν κατάλαβαν την υπόθεση και ότι δεν θεώρησαν ότι η δίκη ήταν δίκαιη, όλες οι εκκλήσεις του Έρικ απέτυχαν.


 Αυτές οι δυο συλλήψεις είναι ένα μικρό μέρος του ευρύτερου σχεδίου καταστολής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι γνωστή από τους αναρχικούς ως  “the Green Scare”(πράσινη απειλή), μια νύξη στην Red Scare(κόκκινη απειλή) το 1950  όπου κομμουνιστές των ΗΠΑ παρενοχλήθηκαν, μπήκαν στην μαύρη λίστα και απελάθηκαν. Οι οικο- αναρχικοί και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια συντονισμένη προσπάθεια παρενοχλήσεων από το 2001, ονομαζόμενη ως #1 εσωτερική απειλή τρομοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και αν η δράση τους μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση, ποτέ δεν έβλαψε κάποιον άνθρωπο ή κάποιο ζώο. Το 2005 η «λειτουργία μπούμερανγκ » της κυβέρνησης σχεδίασε το σπάσιμο υπόγειο σιδηρόδρομου που κινούταν στα βορειοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών από τον E.L.F. , και σαν συνέπεια ο Έρικ, η Μαρία και άλλοι στοχοποιήθηκαν για δυο κυρίως λόγους : ο πρώτος ήταν η ολοκληρωτική εξάλειψη του E.L.F στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ο δεύτερος ήταν η δημιουργία ενός κλίματος φόβου και υπακοής. Το κράτος δυστυχώς είχε επιτυχή αποτελέσματα με αυτό, χάρη σε τακτικές όπως η εκτεταμένη επιτήρηση, τη διήθηση και την έξυπνη χρήση νόμων όπως ο νόμος AETA (Animal Enterprise Terrorism Act, ένας νόμος που καθιστά μια πράξη τρομοκρατική όταν έχει οικονομικό αντίκτυπο σε επιχειρήσεις που επωφελούνται από την εκμετάλλευση των ζώων), καθώς επίσης και νόμοι κατά του οργανωμένου εγκλήματος και κατηγορίες για συνωμοσία.


 Δεν ενθαρρύνουμε την αλληλεγγύη στη βάση των πολύχρονων ποινών καθώς πιστεύουμε στη δυνατότητα για λογικές ή δίκαιες ποινές για κάθε φυλακισμένο (πράγμα που στην περίπτωση της Μαρία και του Έρικ δεν ισχύει καθώς οι ποινές των 20+ χρόνων είναι πολύ μεγαλύτερες από τις κατευθυντήριες γραμμές που υπάρχουν για τέτοιου είδους αδικήματα). Έχουμε επικεντρωθεί στις πολύ μεγάλες ποινές που τους επιβλήθηκαν γιατί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν συνελήφθησαν, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτές τις τόσο μεγάλες ποινές για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και να τρομοκρατήσει τους διευρυμένους κύκλους των ανθρώπων με τη συμμόρφωση και τον φόβο. Με τον εγκλεισμό του Έρικ και της Μαρίας για δεκαετίες, το κράτος επιθυμεί να τους ξεχάσουμε. Εάν, έστω και λίγο μια φορά τον χρόνο, φωνάζουμε τα ονόματα των συντρόφων μας και τα γράφουμε σε τοίχους, οι εχθροί μας δεν θα έχουν επιτύχει πλήρως αυτό το έργο τους. Φυσικά θυμόμαστε την απουσία των συντρόφων μας καθημερινά, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η ετήσια ημέρα αλληλεγγύης μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την θύμηση τους στα μυαλά περισσότερων ανθρώπων και πιο τακτικά.


Την προηγούμενη χρονιά, δράσεις και εκδηλώσεις έγιναν σε περισσότερες από 30 πόλεις στις ΗΠΑ και διεθνώς. Εντυπωσιαστήκαμε από τις εκφράσεις αλληλεγγύης, από δημόσιες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ μέχρι κουζίνες στο Ισραήλ και δράσεις σαμποτάζ στη Ρωσία και το Περού. (ένα αρχείο με τις δράσεις της περασμένης χρονιάς, καθώς και πληροφορίες και υλικό για το τρέχον έτος είναι διαθέσιμα στο  http://june11.org).


Ο E.L.F. στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο αποκορύφωμα του. Βρισκόμαστε σε μια δυναμική περίοδο του αυξανόμενου κοινωνικού ανταγωνισμού, και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι φυλακισμένοι όπως οι Μαρία και Έρικ δεν έχουν μείνει πίσω ή δεν έχουν ξεχαστεί. Η αλληλεγγύη προς αυτούς δεν πρέπει να υποβιβαστεί σε ειδική υποστήριξη κρατούμενων ή σε αυτούς που τους γνώριζαν προσωπικά- η απουσία τους είναι σημαντική για όλους μας και η στήριξη μας προς αυτούς πρέπει να γενικευτεί.
ο αγώνας για την απελευθέρωση της Μαρίας, του Έρικ και άλλων είναι ένας αγώνας ενάντια στην κοινωνία που όχι μόνο δημιούργησε αλλά και διατηρεί τις φυλακές, αλλά επίσης συντηρεί την περιβαλλοντική καταστροφή στην οποία ο Έρικ και η Μαρία ήταν ενάντια.


Σε άλλους συντρόφους που αντιμετωπίζουν ή εκτίουν πολύχρονες ποινές καταδίκης στέλνουμε τους πιο θερμούς μας χαιρετισμούς : στους Eat και Billy, που δικάζονται στην Ινδονησία για δράσεις σαμποτάζ, στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στον Επαναστατικό Αγώνα στην Ελλάδα, στους Billy, Costas και Silvia στην Ελβετία, στους Tortuga, Freddy, Marcelo και Juan στη Χιλή και σε όσους κατηγορούνται για την υπόθεση με τις βόμβες, σε όλους τους κατηγορούμενους που δεν συνεργάστηκαν με την Green Scare,  κάποιοι από τους οποίους πρόκειται να αποφυλακιστούν :Daniel McGowan, Sadie, Exile, Jonathan Paul και ο πρόσφατα φυλακισμένος εκ νέου  Justin Solondz. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα περιπτώσεων αλλά δυστυχώς θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να αναφέρουμε και άλλους. Δεν έχουμε ορισμό για το τι «οι μακροχρόνιες ποινές» μπορεί να σημαίνουν- κάθε στιγμή που το κράτος κλέβει τους αγαπημένους μας μακριά μας είναι πολύ μεγάλη.

οργανώστε μια εκδήλωση ή μια δράση στις 11 Ιουνίου, φέτος και κάθε χρονιά. Ελάτε να παλέψουμε μαζί, για την καταστροφή των φυλακών και να θυμίσουμε στους συντρόφους μας ότι ποτέ δεν είναι μόνοι τους!

 

antispe.squat.gr
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License