Ακύρωση συνέντευξης χρυσαυγίτη στα Χανιά.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΥΔΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ούτε στη βουλή ,ούτε στα κανάλια, ούτε πουθενά – έξω οι φασίστες από πόλεις και χωριά!

 

 

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που απέτρεψαν την μετάδοση της συνέντευξης του τοπικού φύρερ της Χρυσής Αυγής Καρεφυλλάκη από την Τηλεόραση Κύδων την Πέμπτη 31/5. Ήταν μια άμεση απάντηση στην ασυλία που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ αυτή η συμμορία νεοναζί. Δεν μπορεί να δίνεται δημόσιο βήμα σε καραμπινάτους χιτλερικούς για την αρρωστημένη προπαγάνδα τους, όπως δεν δίνεται δημόσιο βήμα σε βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους (άλλωστε πολλά γνωστά μέλη της ναζιστικής συμμορίας έχουν κατηγορηθεί  και καταδικαστεί για τα παραπάνω εγκλήματα) για να “εξηγήσουν τις απόψεις” τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτούν πίσω από την ελευθερία του λόγου οι εχθροί κάθε ελευθερίας. Δεν ξεχνάμε ότι το ίνδαλμά τους ο Χίτλερ, αξιοποίησε τη δημοκρατία και τους θεσμούς για να τους καταλύσει αμέσως μόλις απέκτησε αρκετή δύναμη . Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, κάθε συμπολίτη μας που δεν ξεχνά τα όσα υπέμεινε η Κρήτη ,η Ελλάδα, όλοι οι λαοί από το Ναζισμό, που δεν ξεχνά την Κάντανο, το Μάλεμε, αλλά και το Άουσβιτς και το Νταχάου, στην οικοδόμηση ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου που θα τους στείλει πίσω στους υπονόμους της ιστορίας όπου ανήκουν.

Ούτε στη  βουλή ,ούτε στα κανάλια, ούτε πουθενά – έξω οι φασίστες από πόλεις και χωριά!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

http://keerfaxaniwn.wordpress.com/2012/05/31/%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF/

από σςδρυςσ 01/06/2012 12:30 πμ.


Σήμερα στις 18:30 πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο κύδων tv, όπου την ίδια ώρα ήταν να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του αρχιχρυσαυγίτη Σ. Καρεφυλλάκη. Περίπου 60 αντιφασίστες/στριες κατέλαβαν το σταθμό, διέκοψαν τη ροή του προγράμματος και απέτρεψαν την προβολή της συνέντευξης. Προβλήθηκε 2 φορές 10λεπτο αντιφασιστικό βίντεο, με το αντίστοιχο κείμενο, φώτο και λεζάντες. Το βίντεο αποκάλυπτε το ρόλο της χρυσής αυγής ως συμμορία παρακρατικών και κατέρριπτε την "αντι"-συστημική εικόνα που προσπαθούν να κατασκευάσουν, μαζί με μια κριτική στο ρόλο των media για τη διάχυση του ακροδεξιού λόγου.

από ένας 01/06/2012 2:22 πμ.


υπάρχει κάπου να το δούμε;

από ... 01/06/2012 3:44 μμ.
link για το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=_ElaII2gWbE

από @χανια 01/06/2012 4:47 μμ.


 

παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που φαίνεται στο τέλος του βίντεο το οποίο παρεπιπτόντως βγήκε υπό πίεση χρόνου.

 

 

 

Αυτή τη στιγμή το κύδων tv τελεί υπό κατάληψη.

 

Επιλέξαμε να καταλάβουμε το συγκεκριμένο κανάλι για να ακυρώσουμε την προβολή της συνέντευξης του φασίστα Σταύρου Καρεφυλλάκη.

 

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο των μέσων μαζικής εξαπάτησης τα οποία πιστά στα συμφέροντα τους, προωθούν το λόγο των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ετσι και τώρα εν μέσω κρίσης, όπου δεχόμαστε τη σκληρότερη επίθεση από τους εγχώριους και τους διεθνείς εξουσιαστές μας, παραμένουν πιστά τους τσιράκια.

Με αξιοθαύμαστη λοιπόν επιτυχία ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορική του καθεστώτος, καλλιεργώντας ένα αρνητικό κλίμα για όσους κατεβαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα,

δημιουργώντας τρόμο στην κοινωνία αποπροσανατολίζοντας την με πλαστούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία όπως οι μετανάστες και οι οροθετικές γυναίκες καλύπτοντας τις αυτοκτονίες λόγω κρίσης, τους θανάτους λόγω πείνας, τα εργατικά ατυχήματα και τους σιχαμένους ματσό οικογενειάρχες άντρες, που πληρώνουν επιπλόν για σεξ χωρίς προφύλαξη στα μπουρδέλα. Απο όλο αυτό το κλίμα δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι χαλαρές συνεντευξούλες δημοσιογράφων με ναζιστικά υποκείμενα, όπως τα μέλη της χρυσής αυγής. Μετά την είσοδό τους στη βουλή αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τη Χρυσή Αυγή από την ξεκάθαρα ναζιστική ιδεολογία τους και της φασιστική βία που ασκούν.

 

Ας μιλήσουμε λοιπόν τώρα για τους εθνικιστές νεοναζί της Χρυσή Αυγής, των οποίων ήρωας είναι ο χίτλερ και όνειρο τους να δημιουργήσουν ναζιστικά καθεστώτα για να καθυποτάξουν ολοκληρωτικά την κοινωνία.

 

Σε αντίθεση με την εικόνα που έχει κατασκευάσει η χρυσή αυγή με τη “συνοδεία ηλικιωμένων για να πάρουν τη σύνταξή τους”, “τα γάλατα που δίνουν σε έλληνες” ή ότι είναι “αντι”-συστημικοί και “θα βάλουν μυαλό στους προδότες πολιτικούς”, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία που όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά έχει τις πιο βαθιές σχέσεις με το παρακράτος, την αστυνομία και τους πολιτικούς.

 

Στις γραμμές της έχει πληρωμένους δολοφόνους όπως ο Χ. Ρήγας που κατηγορείται για τη δολοφονία 2 ατόμων, ενός αστρολόγου και της γραμματέας του, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου. Μαχαιροβγάλτες και κουμπουροφόρους όπως η Θέμις Σκορδέλη που κατηγορείται για μαχαίρωμα 3 μεταναστών ή οΣταύρος Καρεφυλλάκης που έχει απειλείσει με όπλο και μαχαίρι αγωνιστές αντιφασίστες και ο Στέλιος Βλαμάκης που απείλησε ότι θα βγάλει όπλο απέναντι σε διαδηλωτές στα Χανιά την 25η Μαρτίου. Εδώ τους βλέπου με να συζητούν και μεταξύ τους, με αφορμή την “τουριστική” επίσκεψη του Βλαμάκη στο Νταχάου, για το “πόσο “καλό ψωμί” φτιάχνει αυτός ο φούρνος”. Επίσης διαθέτει και πρώην ΚΥΠαντζηδες όπως ο αρχηγός της Χ.Α. Μιχαλολιάκος, ακόμα και βιαστές όπως ο καθηγητής Γ.Πετράκης. Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή διαθέτει ισχυρές σχέσεις με μπράβους, μαφιόζους και σωματέμπορους. Άλλωστε η γυναίκα του Μιαχαλολιάκου είναι ιδιοκτήτρια πορνοξενοδοχείου στην πλατεία Αττικής, που εντελώς κατά τύχη δραστηριοποιείται η Χρυσή Αυγή.

 

Η Χρυσή Αυγή είναι και θα είναι πάντα δίπλα στο πλευρό της αστυνομίας και απέναντι σε απεργούς και διαδηλωτές. Όπως συνέβη στην απογευματινή πορεια στις 25.03.12 στα χανιά ή στις 15 ιούνη του 2011 σε απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα, όπου χρυσαυγίτες συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ κρύφτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ, όπου και φυγαδεύτηκαν από την οργή του κόσμου. Στις 2 φλεβάρη του 2008, βγαίνοντας μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ μαχαίρωσαν ατνιφασίστες διαδηλωτές, ενώ στις 9 Ιουλίου του 2009 πάλι μαζί με τα ΜΑΤ εκτόξευσαν μπουκάλια μολότωφ εναντίον διαδηλωτών στην αθήνα. Στις 22 Μαΐου του 2012 επιτίθενται σε καταυλισμό μεταναστών στην πάτρα, ενώ φασίστας που βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας τους, έπειτα μπαίνει στις γραμμές των ΜΑΤ. Το Μάϊο του 2011, με αφορμή τη δολοφονία του Καντάρη εξαπολύουν προγκρόμ εναντίον μεταναστών στην Αθήνα. Με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν μετανάστες, επιτέθηκαν ακόμα και σε αστεγους και απορους, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και έναν δολοφονημένο μετανάστη. Δεν ξεχνάμε άλλωστε και τους ομοϊδεάτες τους που χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό σε καθηγήτρια στα Χανιά, καθώς και τις επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις, αγωνιστές και μετανάστες της πόλης.

 

Πόσο αντισυστημική είναι η Χρυσή Αυγή όταν το τρομοκρατικό καθεστώς που έχει επιβάλλει στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε με την πλήρη κάλυψη και ενεργή βοήθεια της αστυνομίας και του κράτους (βλ. επίσκεψη του υπουργού Μαρκογιαννάκη 2009). Πόσο αντισυστημική είναι όταν οι μισοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μάη;

 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα αντι-συστημικό κόμμα. Είναι μια παρακρατική ναζιστική συμμορία με άμεσες σχέσεις με τη μαφία, το μαύρο χρήμα, την αστυνομία, το στρατό και το ντόπιο κεφάλαιο. Είναι εχθρός όλων όσων δεν χωράνε στις φασιστικές ιδεοληψίες τους.

 

Όσο θα οξύνεται η κρίση ο καθένας από μας θα πρέπει αναγκαστικά να πάρει θέση. Αν θα επιλέξει να ταχθεί με το μίσος, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον ολοκληρωτισμό του φασισμού. Ή, αν δεν θέλει να ζήσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αν θα ταχθεί με τον αγώνα για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License