NO PASARAN ! (Μια ανακοίνωση για τους Κασιδιάρηδες το 2005)

Για μερικούς αριστερούς πολύ-πολύ όψιμους, λες και γεννήθηκαν μόλις χθες, αυτούς που τόσα χρόνια παρίσταναν ότι δεν ήξεραν πως σφάζονται άνθρωποι δίπλα τους (αγωνιστές και μετανάστες) και "ανακάλυψαν" ξαφνικά τους παρακρατικούς νεοναζιστές σε μια πρωινή προεκλογική εκπομπή : Μια προκήρυξη από το 2005 που οι Κασιδιάρηδες φονιάδες επιτίθονταν στις καταλήψεις για να σφάξουν και να κάψουν αγωνιστές τότε που παρόλο το αίμα που χυνόταν αυτοί οι ίδιοι που φωνάζουν τώρα για τα χαστούκια και τα μπουγελώματα στους βουλευτές τους (ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ), ΣΩΠΑΙΝΑΝ!

post image

 

Ανακοίνωση της Κατάληψης ΛΚ37

 

NO PASARAN !

 

Χθες, 19 Απρίλη, πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης προβολής στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων για τα 17 χρόνια της, η κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από συμμορία φασιστοειδών οπλισμένων με μαχαίρια οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν και εκτοξεύοντας μολότωφ να προκαλέσουν φωτιά στο κτίριο.

Η επίθεση των θρασύδειλων παρακρατικών λακέδων αποκρούστηκε. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έξω από την κατάληψη, τραυματίστηκαν ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα. Στη συνέχεια, η περιοχή κυκλώθηκε από ασφαλίτες και ΜΑΤ.

Αυτή η επίθεση σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση αποτελεί συνέχεια και προκλητική κλιμάκωση μιας σειράς φασιστικών επιθέσεων που προηγήθηκαν σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, σε αγωνιστές και σε μετανάστες.

Πρόκειται για δολοφονικά παρακρατικά χτυπήματα τα οποία εντάσσονται σε έναν ευρύτερο κατασταλτικό σχεδιασμό που στοχεύει στον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την καταστροφή των αυτοοργανωμένων χώρων. Όπου δεν μπορούν να δράσουν άμεσα οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, επιστρατεύονται οι παρακρατικές συμμορίες που δρουν απαλλαγμένες από κάθε περιορισμό των επίσημων αρχών.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, θα υπερασπιστούμε μαζικά, συλλογικά και με κάθε μέσον όχι μόνο το χώρο μας αλλά και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους μαζί με όσους αντιστέκονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό, στέλνοντας τους φασίστες βρυκόλακες πίσω στις τρύπες τους απ’όπου τους έβγαλε το κράτος.

 

ΠΙΣΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!

 

Σήμερα, 20 Απρίλη στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη θεατρική και μουσική εκδήλωση για τα 17 χρόνια της κατάληψης.

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλες τις αλληλέγγυες και τους αλληλέγγυους

 

σύντροφοι και συντρόφισσες από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37

 

Εικόνες:


post image

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 2 π.μ, ομάδα φασιστοειδών που φώναζαν συνθήματα υπέρ της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37. Εκτοξεύοντας εφτά βόμβες μολότοφ επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο σε μια σειρά παρακρατικών επιθέσεων απέναντι σε πολιτικούς – κοινωνικούς χώρους αντίστασης που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 25/9, μέσα στο εθνικιστικό παραλήρημα για τη νίκη της ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ, είχε πραγματοποιηθεί φασιστική επίθεση στην κατάληψη Villa Amalias με την κάλυψη και στη συνέχεια την απροκάλυπτη συμμετοχή της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί, τον Απρίλη του 2005, δολοφονική επίθεση παρακρατικών, οπλισμένων με μαχαίρια και μολότοφ, στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, γεγονός που είχε αποτελέσει προκλητική κλιμάκωση επιθέσεων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε μετανάστες, σε αγωνιστές και σε χώρους αντίστασης.

Είναι φανερό πως το κράτος, στα πλαίσια ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού, υποκινεί και καλύπτει τη δράση των παρακρατικών συμμοριών που κινούνται στη σκιά των κατασταλτικών μηχανισμών, απαλλαγμένες από τους περιορισμούς των επίσημων αρχών.

Πρόκειται για επιθέσεις εναρμονισμένες με τις μεθοδεύσεις και τα σκοπούμενα της κρατικής καταστολής ενάντια σε αγωνιστές του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την επιχείρηση εξουδετέρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και με την ιδεολογική τρομοκρατία του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Οι αυτοοργανωμένοι αντιεξουσιαστικοί χώροι, στέκια και καταλήψεις, αποτελώντας ορατά σημεία αναφοράς του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και των λακέδων του με σκοπό την καταστροφή των συγκεκριμένων εστιών αντίστασης αλλά και ευρύτερα τον εκφοβισμό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του κράτους και του κεφάλαιου.

Όντας αντιμέτωπο με την κινηματική και δυναμική δράση εκατοντάδων συντρόφων στο δρόμο, με αποκορύφωμα την αντικρατική – αντιφασιστική πορεία 2.500 ανθρώπων στις 19 Μάη, το κράτος αναδιπλώθηκε πρόσκαιρα αλλάζοντας τακτική, ποτέ όμως στόχο: Οι δημόσιες μετά βδελυγμίας αποκηρύξεις του ναζισμού και η προβολή ενός δημοκρατικού προσωπείου, όπως συνέβη πρόσφατα με την απόπειρα των φασιστών να διοργανώσουν διεθνές κάμπινγκ, στην πραγματικότητα συμβαδίζουν με την ενθάρρυνση και την αξιοποίηση των παρακρατικών συμμοριών και της εγκληματικής τους δράσης ενάντια σε αγωνιστές και αυτοοργανωμένους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, θα υπερασπιστούμε μαζικά, συλλογικά και με κάθε μέσον όχι μόνο το χώρο μας αλλά και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους μαζί με όσους αντιστέκονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, στέλνοντας τους φασίστες βρικόλακες πίσω στις τρύπες τους.

ΚΡΑΤΟΣ – ΜΜΕ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

8 Οκτώβρη 2005
Σύντροφοι και συντρόφισσες
από το κατειλημμένο έδαφος της Λ. Καραγιάννη 37

 

 

Εικόνες:

από Λ 11/06/2012 4:58 πμ.


post image

Ως γνωστόν το 2010-11 μερικά τοπικά στελέχη του Συν/Συριζα και της Ανοιχτής Πόλης επιχειρώντας την κατασυκοφάντηση της Συνέλευσης στο Πάρκο της Κύπρου επειδή δεν μπόρεσαν να την καπελώσουν, και ειδικά τους καταληψίες της ΛΚ37 γιατί αυτούς θεώρησαν υπεύθυνους για την αποτυχία του καπελώματος, δεν δίστασαν μεταξύ άλλων συκοφαντιών να τους ρίξουν και λασπη για δήθεν εμπλοκή τους σε διακίνηση ναρκωτικών! Προς τούτο, εκτός από την προβοκατόρικη κατασυκοφάντηση δια μεσου ψυθιρισμών ακόμα και περί υποτιθεμενων "χασισοφυτειών της Λέλας στο Πάρκο"! υπήρξαν και δημοσιεύσεις διαφόρων αγνώστων σχολιαστών (ειδικά στο TVXS του Κούλογλου) που φωτογραφιζαν κανονικότατα συγκεκριμένους αναρχικούς αγωνιστές ως δήθεν εμπλεκόμενους σε ναρκοεμπόριο "για να βγαζουν τα έξοδά τους"!!!

Αποκορύφωμα της βρωμικης κι ύπουλης εκστρατείας αυτών των καραγκιόζηδων, ήταν ένα σχετικό αρθρο καποιου Μ. Διονελη στο TVXS (τόσο άθλιο που καποια στιγμή το άλλαξε από μόνος του ώστε να το συμμαζέψει κάπως)  βασισμένο στους πληροφοριοδότες του κομματικούς συκοφαντές που προαναφερθηκαν. Η απάντηση σε αυτό το άθλιο δημοσίευμα είναι εδώ : http://kiproukaipatision.blogspot.gr/2010/02/blog-post.html

Εκείνο που μαλλον δεν γνώριζαν οι κομματικοί συκοφαντες του 2010 ήταν ότι την ίδια ακριβώς κατασυκοφαντηση, ρίχνοντας λασπη στη ΛΚ37 περί δήθεν διακίνησης ναρκωτικών, είχαν αποτολμήσει τεσσερα χρόνια πριν, το 2006 οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής επιχειρώντας να μοιρασουν σχετικά φυλλάδια στην Κυψέλη, για να δικαιολογήσουν και τις δολοφονικές επιθεσεις τους στην Κατάληψη. Η βρώμικη καμπάνια των νεοναζιστών φονιάδων πήγε άπατη από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν σε αντίθεση με την επίσης βρώμικη καμπάνια των συριζαίων γκαιμπελίσκων που μπόρεσε και διήρκεσε λίγο περισσότερο χαρη στην βοήθεια από φιλικά τους μεσα αναμετάδοσης του ψεύδους (όπως το TVXS του Κούλογλου), μεχρι που εξέπνευσε κι αυτή...        

 

2006

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ!

 

Πρόσφατα μοιράστηκε στην Κυψέλη ένα άθλιο κείμενο φαιάς προπαγάνδας σε βάρος της κατάληψης επί της οδού Λέλας Καραγιάννη 37, με την παραπλανητική υπογραφή "Πρωτοβουλία κατοίκων Κυψέλης". Στην πραγματικότητα, το κείμενο αυτό το μοίραζαν φασιστοειδή μαζί με ρατσιστικό προεκλογικό υλικό του χρυσαυγίτη Α. Ζαφειρόπουλου, υποψήφιου δημάρχου της "Πατριωτικής Συμμαχίας" (οργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε από χουντικούς και τους νεοναζί της "Χρυσής Αυγής).

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το φαντασιόπληκτο περιεχόμενο αυτού του προβοκατόρικου κειμένου στο οποίο μια συμμορία νοσταλγών του Χίτλερ, γνωστών για την εγκληματική τους δράση (δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, μαθητών, φοιτητών, αριστερών και αντιεξουσιαστών) έχει το θράσος να λασπολογεί την κατάληψη -έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στέγασης και αντιεξουσιαστικής κοινωνικο-πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης δύο δεκαετιών όπου στεγάζονται εκδηλώσεις, εκδόσεις, προβολές και θεατρικές παραστάσεις- εμφανίζοντάς την ως δήθεν "κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και τραμπούκικων επιθέσεων" (!) και να "απαιτεί" την εκκένωσή της.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι με αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν απροκάλυπτα την ευθύνη και επιχειρούν να "εξηγήσουν" τις επιθέσεις τους ενάντια στην κατάληψη: Εκείνη που έγινε στις 19 Απρίλη του 2005, όταν με μαχαίρια και μολότοφ επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τραυματίζοντας δυο συντρόφους, και την επίθεση που έγινε στις 7 Οκτώβρη του 2005 όταν αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο. Αυτές οι δυο επιθέσεις είναι μέρος μόνο μιας σειράς επιθέσεων για τις οποίες οι εγκληματίες της χ.α. έχουν το ακαταδίωκτο από τις αρχές, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για παρακρατικούς που άλλοτε υποκινούνται κι άλλοτε καλύπτονται από την αστυνομία στα πλαίσια ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η συγκάλυψή τους από τις επίσημες αρχές του κράτους τούς αποθρασύνει σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτή τη φορά να προαναγγέλλουν μέσω του προβοκατόρικου κειμένου τους νέα επίθεση στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη. Αυτοί που ευθύνονται για τη δράση αυτών των εγκληματιών, μια δράση η οποία διαφημίζεται πλέον τόσο απροκάλυπτα δημοσιοποιώντας τους στόχους της που κανείς δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που τους θρέφουν στους κόλπους τους.

Πρόκειται για μια παρακρατική συμμορία η οποία, αφού ανακοίνωσε την δήθεν αυτοδιάλυσή της για να αποφύγει τυχόν διώξεις για την εγκληματική της δράση (η οποία διόλου δεν ανακόπηκε, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις - το μαχαίρωμα 3 μαθητών στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μάρτη και το μαχαίρωμα 3 φοιτητών στην Πάντειο στις 13 Απρίλη-), προσπαθεί να εξωραΐσει τα αποκρουστικά της εγκλήματα πίσω από ένα διάτρητο "κοινωνικό" προσωπείο. Με τα φασιστικά φυλλάδια που διακινεί κυρίως στην Κυψέλη, με τα συνθήματα ενάντια στους μετανάστες, με την αποχαυνωτική ντόπα του εθνικισμού, επιχειρεί να σπείρει το ρατσιστικό μίσος σε μια γειτονιά που στα σχολεία, τους δρόμους και τις πλατείες της συνυπάρχουν καθημερινά άνθρωποι από διαφορετικές χώρες του κόσμου κι αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά της.

Η εγκληματική δράση των παρακρατικών τραμπούκων αποτελεί την άλλη όψη της κρατικής καταστολής, στην παρούσα περίοδο, μια περίοδο διαρκούς όξυνσης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, όπου βασική επιδίωξη των κυρίαρχων είναι η τρομοκράτηση των εκμεταλλευόμενων και ο εκφοβισμός των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Γι αυτό άλλωστε η δράση των θρασύδειλων φασιστοειδών στρέφεται ενάντια σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές καθώς και σε κομμάτια της κοινωνίας -όπως οι μετανάστες- που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του κράτους.

Στα εγκληματικά τους σχέδια, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη, θα υπερασπιστούμε το χώρο μας και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ξέρουμε καλά πως σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με όλους αυτούς, ντόπιους και μετανάστες, που αγωνίζονται για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Και όλοι μαζί θα στείλουμε τους φασίστες βρικόλακες πίσω στις τρύπες τους!

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Κατάληψη της Λ. Καραγιάννη 37
και αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες
30 Απρίλη 2006

 

Εικόνες:

από Λ 11/06/2012 5:20 πμ.


post image

 

 

Διόρθωση: η κατασυκοφαντηση της Κατάληψης από ορισμενους αριστερούς συγκεκριμένου κομματικού φορέα διαμεσου ψυθιρισμών αλλά και δημοσιευσεων και σχολίων σε φιλικά τους μέσα (αναγκαζοντας τη ΛΚ να βγαλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία) γινόταν κατα κύριο λόγο το 2009/10. Την ίδια εποχή η εποχή η κατάληψη δεχόταν εμπρηστικές επιθεσεις. Αντί της στοιχειώδους αλληλεγγύης απέναντι στα ναζιστικά καθάρματα, λάσπη...  

Εικόνες:

από αυτός είναι ο κανόνας 12/06/2012 2:06 μμ.


(Δίκτυο, ΣΕΚ, ΕΕΚ κλπ) οι αριστεροί γενικώς θελαν να εχουν την αυταπάτη ότι οι φασιστικές συμμορίες όπως η ΧΑ είναι ένα ακίνδυνο γραφικό φαινόμενο. Βολεύονταν άλλωστε από το ότι οι επιθεσεις των φασιστών συμμοριών συνήθως δεν αφορούσαν αυτούς αλλά κυρίως τους αναρχικούς και μετανάστες. Ειδικά όταν επροκειτο για επιθεσεις σε αναρχικούς οι αριστεροί έκαναν για χρόνια τα στραβά ματια κι αν χρειαζόταν να δικαιολογήσουν τη σταση τους επαναλάμβαναν την γνωστή κυβερνητική άποψη που μιλάει γενικώς για εξτρεμιστική βία από ακροκινούμενες ομαδες, εξομοιώνοντας έτσι τους παρακρατικούς φασίστες με τους αγωνιστές του α/α χώρου. Ήταν και εξακολουθεί να είναι εκτός ελαχίστων εξαιρεσεων αριστερών μια στάση ψοφοδεής, ηλίθια και πολιτικά ανήθικη, του είδους μακριά από εμάς κι οτι θελει ας γίνει. Το αποτέλεσμα είναι αυτοί που έκαναν τα στραβά ματια στις φασιστικές επιθεσεις όπως οι ΚΚΕδες και οι Συνασπσιμενοι να δεχονται οι ίδιοι δημόσια και σε τηλεοπτική μεταδοση ποτήρια με νερα και σφαλιαρες από ένα τσόλι της ΧΑ και να προσπαθούν ακόμα κι από αυτό να μαζέψουν ψήφους. Και στο μεταξύ οι επιθεσεις των φασιστών έγιναν πια καθημερινό φαινόμενο.

από ? 13/06/2012 12:37 μμ.


Το ΕΕΚ δεν κολάει στο σχόλιο σου. Νομίζω είσαι ανενημέρωτος για τη στάση του ΕΕΚ στο θέμα των φασιστών.

από λίγο περισσότερο προσοχή χρειάζεται... 04/11/2012 12:35 πμ.


 

Ο αναγνώστης-σχολιαστής με λίγο περισσότερη προσοχή σε αυτό που διαβασε θα έβλεπε ότι η φραση λέει :

Αν εξαιρέσουμε καποιους αριστερούς (Δίκτυο, ΣΕΚ, ΕΕΚ κλπ) οι αριστεροί γενικώς θελαν να εχουν την αυταπάτη ότι οι φασιστικές συμμορίες όπως η ΧΑ είναι ένα ακίνδυνο γραφικό φαινόμενο.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License