Α.Κ. Αθηνας για Μακρυγιαννη

Α.Κ. Αθηνας για Μακρυγιαννη

 

Επιλεκτικά τυφλή η δικαιοσύνη καταλύει το δίκαιο

 

 

Η επιλεκτικά τυφλή δικαιοσύνη δικαιολογώντας απόλυτα ότι δεν έχει καμία σχέση με το δίκαιο, απέρριψε για μια ακόμη φορά την αίτηση του Μιχάλη Μακρυγιάννη για υφ’ όρων απόλυση.

Η απόφαση αιτιολογείται με την επίκληση πειθαρχικών που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (αφορούσαν την ποινικοποίηση της συμμετοχής του στους αγώνες που έκαναν τότε οι κρατούμενοι για τη βελτίωση της ζωής στις φυλακές), ενώ αναφέρει πράξεις για τις οποίες εξέτισε στο ακέραιο την ποινή του. Σημειώνεται ότι το συμβούλιο προσπέρασε προκλητικά την θετική εισήγηση του εισαγγελέα και τις εκθέσεις της διεύθυνσης και της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών Λάρισας που συνηγορούν στην απελευθέρωσή του.

Σε μια περίοδο βαθιάς σήψης του υπό κατάρρευση πολιτικού συστήματος εξουσίας, ο δικαστικός μηχανισμός εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι σε έναν κρατούμενο που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί. Το δικαστικό σύμπλεγμα ωστόσο,  δεν ενοχλεί καν, μέλη φασιστικών συμμοριών όπως ο Κασιδιάρης και πολιτικά στελέχη του συστήματος που καταλήστευσαν συστηματικά τους εργαζόμενους και τα δημόσια αγαθά.

Καταγγέλλουμε την παράταση του εγκλεισμού του Μιχάλη Μακρυγιάννη και επισημαίνουμε ότι αποτελεί συνειδητή προσπάθεια φυσικής και ηθικής εξόντωσης του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ο Μιχάλης θα προσφύγει πάλι διεκδικώντας την απελευθέρωσή του και ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία που υφίσταται ότι δεν είναι μόνος σε αυτή τη μάχη με το ανθρωποφάγο σύστημα καταστολής και σωφρονισμού δια του αφανισμού.

                                                          Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License